Real Madrid 5-2 Mallorca

Det så lenge svart ut. Så kom Özil inn, og endret hele kampen.

0-1 Nsue '6
1-1 Higuain '14
1-2 Alfaro ' 21
2-2 Ronaldo '51
3-2 Modric '53
4-2 Higuain 56'
5-2 Benzema '90

Mourinho startet dagens kamp mot Mallorca men en uventet startellever. På midten ble både Khedira og Xabi Alonso spart, der Modric og Pepe tok plassene defensivt. Morata startet på kanten, og Kaká tok plassen til Özil. Til side for Kaká startet Ronaldo, og på topp ble Higuain fortrukket framfor Benzema.

Den første sjansen i kampen kom etter bare tre minutter. Dos Santos gikk med ballen på Madrids banehalvdel og ble aldri brutt. Mexicaneren fyrte derfor av et skudd med sitt venstreben, men skuddet gikk over Diego López og mål.

0-1
Allerede etter fem minutter scoret Mallorca. Dos Santos fintet seg ned på venstrekanten, og la inn da ballen lå helt nede på dødlinja. Legget var godt og presist, og traff en sprettet Nsue som med et strålende hodestøt satte Diego López ute av spill.

Dødball imot

Real Madrid prøvde etter sjokkstarten å slå sterkt tilbake. Higuain fikk en fin ball servert, dog litt for lang. Argentineren stoppet opp, og la inn foran mål, men Morata fikk ikke avsluttet ordentlig før Aouate fikk kroppen imellom.

1-1
Men Real Madrid ville det annerledes. Å ligge under mot Mallorca er ikke bra nok, noe Modric, Pepe og Higuain hadde bestemt seg for å gjøre noe med. Kroaten Modric førte ballen etter en fantastisk vending på midten av banen. Pepe gjorde et godt løp, som kroaten selvfølgelig fikk med seg. Pepe sto med dette alene mot keeperen, men mistet balansen og oversikten over ballen. Likevel fikk han gitt ballen videre til Higuain som hadde plassert seg meget godt i feltet. Og dermed sto argentineren alene med et tomt mål å sette ballen i.

1-2
Men så skjedde det igjen. Nok en gang på hodet fikk Mallorca sette inn ledermålet i kampen, denne gang på en corner. Også denne gangen var Dos Santos mannen som la inn. Legget var også denne gangen meget godt, hardt og presist Sergio Ramos tapte en hodeduell i feltet, og ballen ble stusset videre på bakre stolpe. Der sto Alfaro alene, umarkert og fikk prikket inn 1-2 med et enkelt hodestøt.

Også denne gangen prøve Real Madrid å svare direkte, men Ronaldo satte dessverre ballen til side, og over mål. Kaká gjorde en god kroppsfinte, og satte fart mot målet til Mallorca. På sin venstre side gjorde Ronaldo et åpenbart løp, og fikk ballen plassert på foten, i medfart. Portugiseren som har bøttet inn mål i 2013 fikk ballen på venstrebenet, men ballen skled av foten og fôr til side for målet til Aouate.

Laber omgang

På dette tidspunktet hadde Real Madrid hele 75 % av ballinnhavet, og var det laget som førte ball. Etter drøye halvtimen fikk Ronaldo igjen en god sjanse. Ballen ble spilt hardt opp mot Higuain som sto feilvendt i feltet. Han tok ned ballen, og serverte Ronaldo en god skuddmulighet, men også denne gangen gikk ballen himmelhøyt og ufarlig over målet.

Real Madrid forsøkte desperat få til et eller annet, men lyktes ikke med å skape de store sjansene. Ronaldo ble felt rett utenfor sekstenmeter-streken i det 40.minutt, og forsøkte seg med et skudd. Muren sto godt plantet, og tok støyten.

42 minutter sto det da Hutton på et hjørnespark raget høyest i feltet. Med baksiden av sin skalle fikk han til et godt hodestøt, men ballen gikk til side for mål, til all lettelse for Real Madrid-supporterne. Omgangen fikk ingen flere sjanser i seg, og dommeren blåste av til pause.

-----------------------------------------------------------------

Mourinho gjorde to grep da laget entret Bernabéu til andre omgang. Mesut Özil gikk inn for Morata, mens Benzema tok plassen til Arbeloa. Dette gjorde også at Pepe gikk ned i forsvar, og at Ramos tok høyrebacken. Dette gjorde også at både Benzema og Higuain sto på banen, samtidig, noe som ikke skjer så altfor ofte.

2-2
Ronaldo! Özil kom inn, og gjorde en umiddelbar effekt på laget. På et hjørnespark fikk Mallorca smake på sin egen medisin. Tyskeren la inn et meget godt legg på første stolpe, der storscoreren Ronaldo hamret inn ballen med pannebrasken, utakbart for Aouate.

Kanonskudd

3-2
Herregud. Herregud. HERREGUD. Coentrão la inn et lavt innlegg etter å ha vunnet den høyt i banen. Ballen ble klarert, til lille Luka Modric som tok ned ballen, gjorde et tilløp, og smadret ballen i krysset med høyrefoten. Lekkert, konsist, bastant, og igjen lekkert.

4-2
Men Real Madrid var ikke ferdige. Mourinho's ord i pausen gjorde en åpenbar endring i mentaliteten til laget. Kaká fant Özil med en herlig stikker. Tyskeren tok det rolig, så seg rundt og sendte like godt i vei en pasning på sølvfat til Higuain, som igjen hadde funnet seg det optimale stedet å stå. Som sitt første mål, kunne han enkelt prikke inn ballen til 4-2.

Magikeren, trollmannen. Özil.

Med Özil på banen, så Real Madrid ut som et helt annet lag i andre omgang. Ikke bare hadde han iløpet av 10 minutter gitt to målgivende pasninger, men også en stor sjanse i det 66.minutt. Ronaldo førte ball, og satte fart mot mål, med seg hadde han Özil som gjorde gode bevegelser. Tyskeren fikk til slutt ballen, men på sin dårligere fot. Med høyrefoten skjøt han mot målet, men ballen traff nettveggen.

Ramos ville gjøre opp for sin tapte hodeduell i første omgang, og klinte til i en hodeduell på en corner. Duellen vant han overlegent, men ballen gikk dessverre til side for målet. Minuttet etter forsøkte Mallorca å komme seg inn i kampen. Pepe ble fintet på rumpa, men Diego López var kjapt nede og avverget skuddmuligheten til Hemed.

I det 73.minuttet fikk Ronaldo en stor mulighet. Trollmannen Özil tok ned ballen på vakkert vis, og satte Ronaldo opp med en lur pasning. Aouate kom seg dog imellom, og fikk presset ballen ut av beina til Ronaldo. Ronaldo fikk igjen muligheten tre minutter senere, denne gangen på et skudd. Modric gav han ballen, og med en vending skjøt han et strålende skudd med sitt høyreben. Skuddet fikk sin sedvanlige dupp, og tvang frem en redning av ypperste klasse i Aouate.

I det 83.minutt fikk Higuain en god mulighet til å bli tremåls-scorer. En ball ble nicket gjennom til Higuain som tok med seg ballen på mesterligvis. Argentineren ble presset, men fikk med seg ballen og la den til rette for seg selv. Ballen skulle enkelt plasseres forbi Aouate, Mallorcas sisteskanse gjorde en strålende redning og avverget muligheten.

Minuttet etter fikk Mallorca en stor sjanse, men Coentrão viste seg startplassen verdig og blokkerte skuddet fra ti meter. Diego López gjorde i forkant en strålende redning. Real Madrid slakket av farten i spillet sitt, og kontrollerte stillingen til kampen var slagen.

5-2
Men neida. På overtid av kampen viste Real Madrid fotball i verdensklasse. Xabi Alonso tok sin tid til å finne ut av hva som var det beste valget å spille. Higuain gjorde et sugende løp på venstresiden, og fikk ballen servert slik at han sto alene med keeperen. Auoate rykket ut for å gjøre seg stor, men Higuain ble ikke stresset. Isteden for å skyte, sendte han ballen inn i feltet der Benzema sto ene og alene. Franskmannen tok ned ballen, og la den enkelt inn i nota til 5-2.

Med dette vant Real Madrid en kamp med overlegne sifre. Vi gjorde en ok første omgang, der vi slapp inn mål ved dødball og dårlig forsvarsspill. Mourinho endret taktikken i andre omgang, og Real Madrid scoret fire elegant mål, det ene finere enn det andre.

Hvem var kveldens beste?

Pmn6