Vår egen Thibaut Courtois

Kanskje er den belgiske skyskraperen, Alex Craninx, førstekeeper for Real Madrid om noen år?

Den belgiske keeperen Thibaut Courtois blir sett på som en av verdens største keepertalenter. 20-åringen har vært på utlån fra Chelsea til Atlético Madrid i to sesonger nå, og har vist ved utallige anledninger at en ny storkeeper er på vei opp og frem. Siden han kom til Real Madrids byrival sommeren 2011 har han spilt 84 kamper og holdt buret rent i 41 av dem.

Men det er ikke bare byrival Atlético Madrid som har en talentfull belgisk keeper i klubben. I Real Madrids cantera finner vi en enorm 17-åring mellom stengene. Alex Craninx er 1 meter og 98 centimeter høy og spiller på laget som trenes av Fernando Morientes, Juvenil B. Hans store styrke er ikke overraskende feltarbeid og ikke minst sin ureddhet. I Courtois' fotspor har Cranix begynt klatringen mot toppen på belgias aldersbestemte landslag.

Alex Craninx ble født på den spanske solkysten, nærmere bestemt i Málaga, med belgiske foreldre. Han kom til Real Madrid som 15-åring i oktober 2011. Allerede på det tidspunktet var han 1.90 meter høy. I øyeblikket er Craninx bare én centimeter lavere enn førstelagskeeper Diego López og er like høy som Castillas førstekeeper, Tomás Mejías. Men kan høyden være en ulempe for den belgiske unggutten?

- Tatt alderen min og det faktum at jeg fortsatt vokser i betrakning, kan jeg fortsatt vokse litt til. Min høyde gjør at jeg har bedre forutsetninger for å håndtere innlegg bedre og det er positivt for rekkevidden min, men jeg må fortsette å jobbe hardt og fortsette å forbedre teknikken, refleksene og selvtilliten min, sa Craninx som allerede har representert Belgias U19-lag.

- Jeg har blitt sammenlignet med han (Courtois, red.anm) på grunn av høyden og nasjonaliteten min. Jeg har fortsatt en lang vei å gå til jeg når hans nivå. Det jeg beundrer han mest for er hans modenhet og solide prestasjoner til tross for alderen.

Tilbake i Belgia blir Alex Craninx sett på som den neste store keepertalentet etter Thibaut Courtois, som også rager høyt over bakken. Og det er ikke rart høyden er et tema når det snakkes om Craninx. Født den 21. oktober 1995 har han fortsatt noen år igjen før han er fullstendig utvokst. Og hvem vet, kanskje om 3-5 år har Real Madrid en skyskraper av en belgier tatt over for Iker Casillas mellom stengene på Santiago Bernabéu?

Kilder: Realmadrid.com, Liputan6.com

Pmn6