Real Madrid 3-0 Galatasaray

Real Madrid hadde full kontroll på det tyrkiske storlaget.

Som ventet var det Real Madrid som tok initiativet fra start av i kampen. En like smakebit på hva som skulle komme fikk man etter tre minutters spill da Alonso slo en utsøkt 60-meters pasning til Di María, som like elegant dempet og la inn til Benzema, som ikke fikk til et godt nok treff på hodet.
Men kun fem minutter etterpå kom den første scoringen. Cristiano Ronaldo skaffet seg rom, mottok pasningen fra Özil, og chippet ballen vakkert i mål bak keeper Muslera. En drømmeåpning av Real Madrid på kampen.
Hjemmelaget fortsatte å ha initiativet utover i omgangen, men de aller største mulighetene kom ikke på løpende bånd. Derimot viste Diego López til noe lite patent keeperspill halvveis i omgangen, da Drogba fyrte av fra 25 meters hold, og til tross for at ballen gikk midt på ham, måtte López slå den ut til corner.
I stedet var det Benzema som doblet ledelsen etter 29 minutter. En svært frisk Essien slo inn i feltet, hvor ballen datt ned hos franskmannen som enkelt prikket ballen i det nærmeste hjørnet. Galatasarays toppscorer denne sesongen, Burak Yilmaz, hadde muligheten til å redusere like etter, men avslutningen sto ikke i stil til Drogbas forarbeid.
Begge lagene hadde hver sine halvsjanser før pause, men Real Madrid gikk fullt fortjent til garderoben med en tomålsledelse.

Andre omgang foreløp i et langt lavere tempo. Real Madrid la seg betydelig lavere i banen. Dette førte til et lavt tempo, og særs få sjanser ble skapt den første halvdelen av omgangen. Mourinho valgte da å ta av målscorer Benzema, og sette inn Gonzalo Higuaín.

Det viste seg straks å gi uttelling. Med et perfekt slått frispark fra Xabi Alonso, hadde Higuaín en enkel jobb med å stusse ballen i mål fra syv meters hold. Gleden var stor hos Higuaín, som etter først å ha feiret foran publikum, løp rett til benken og kastet seg om halsen på Pepe.

Resten av kampen handlet for Real Madrid sin del om å kontrollere resultatet inn. I tillegg pådro både Alonso og Ramos seg gule kort, noe som betyr at de står over returkampen i Istanbul. Det er nok derimot noe Mourinho er meget fornøyd med, siden de da slipper å måtte få en eventuell karantene i semifinalen, som nå er så godt som sikret.

Hva syntes du om kampen? Kom med dine meninger i kommentarfeltet!

Pmn6