Galatasaray 3 - 2 Real Madrid

Tyrkerne prøvde seg, men Real Madrid sto imot.

Første omgang

Galatasaray gikk ut som de måtte – ved å presse høyt og skyve store deler av laget fremover. Dette åpnet store rom for Real Madrid til å kontre i, og første sjanse kom allerede etter 3 minutter. Higuaín ble slått igjennom av Di María, men stoppet alene med keeper. Ballen spratt tilbake til Di María som, under hardt press, forsøkte å dytte ballen i det åpne buret fra 25 meter. Ballen trillet så vidt utenfor.

Derifra fortsatte kampen i samme spor. Galatasaray hadde ballen mest, Real Madrid kontret. Og allerede åtte minutter ut i kampen fikk de helhvite hull på byllen. Özil startet det hele med en nydelig gjennombruddspasning til Khedira som slo et knallhardt, lavt innlegg i boksen. Der ventet Cristiano Ronaldo enkelt kunne bredside ballen i mål. 0-1 (0-4 sammenlagt).

Kampen entret et rolig tempo der ikke stort skjedde før etter 24 minutter spilt. Kampens detalj! Cristiano Ronaldo slo en snedig hælpasning igjennom til Di María. Avslutningen til argentineren var langt ifra dårlig, men en veldig god keeperredning hindrer det fra i å stå 0-2 til gjestene.

I det 30. minutt måtte Essien hinke ut av banen med noe som lignet på en hamstring-strekk. Arbeloa erstattet han. Fem minutter senere kom Galatasarays første store sjanse: et skudd på mål fra Sneijder etter en kort cornervariant. Diego López reddet den greit. Noen minutter senere var Umut frempå, men skuddet hans gikk langt over.

Real Madrid kontrollerte første omgang så til de grader. Det så ut som om lufta hadde gått fullstendig ut av det tyrkiske luftskipet – men det var før hvilen…

Andre omgang

Etter hvilen fortsatte kampen i mye av det samme tempoet som i første omgang. Cristiano Ronaldo var nær å score sitt andre for dagen ti minutter uti, men avslutningen var elendig og trillet utenfor mål. Et halvt minutt senere utlignet Eboué med en kanonkule fra hjørnet av sekstenmeteren, etter en 45-graderspasning fra (ex-madridistaen) Sneijder.

Så begynte tyrkerne å få tilbake troen, og spilte bare på seg mer og mer selvtillit utover i andre omgang – samtidig som Real Madrid virket mer og mer avslappet.

I det 70. minuttet kom 2-1-scoringen plutselig etter et vakkert stykke angrepsspill fra tyrkerne. Den siste pasningen ble til slutt slått i retning Wesley Sneijder, som med en pen første-touch dro seg lekende lett forbi Varane og plasserte ballen i mål.

Kun to minutter senere scoret de igjen! 3-1. Denne gangen ble både Pepe og Varane parkert. Førstnevnte i en duell med Amrabat på kanten av sekstenmeteren. Pepe ga rom for ham til å slå inn og inne i boksen ventet Drogba, som enkelt holdt Varane på avstand og plasserte ballen i lengste hjørne med hælen.

Tyrkerne øynet håp i det de nå kun trengte to mål for å gå videre. Laget fortsatte å angripe og stå høyt med laget, som igjen åpnet rom for kontring.

I det 74. minuttet gikk en praktfull chippasning fra Modric over mesteparten av forsvaret til Galatasaray. Cristiano Ronaldo trengte bare to touch: en for å ta ned, den andre for å dunke til på halv volley fra 20 meter. Skuddet var knallhardt, men strøk bare nettmaskene. Fem minutter senere var det nesten for Galatasaray. Drogba scoret – men dommer hadde allerede blåst for offside. Korrekt avgjørelse.

På tampen av kampen skjedde det noe rart. Arbeloa fikk gult kort for en takling, noe som virket korrekt. Men like etterpå viste spanjolen noen gester eller tegn som fikk dommeren til å se rødt – bokstavelig talt – og Real Madrid måtte fullføre kampen med 10 mann.

Det gjorde heller lite for kampens skjebne, for Cristiano Ronaldo satte spikeren i kista to minutter på overtid med 3-2-scoringen. Karim Benzema slo en flott 45-grader ut til topscoreren, som har scoret 11 mål på 10 kamper i årets Champions League.

Kjedelig første omgang. Fantastisk underholdning i andre omgang. Men dog urovekkende at laget slipper motstanderen så mye til i andre omgang etter å ha hatt så god kontroll før hvilen.

Pmn6