Ath. Bilbao 0 - 3 Real Madrid

Et tafatt Bilbao ble «lett match» for de helhvite.

0-1 (1’) Cristiano Ronaldo
0-2 (68’) Cristiano Ronaldo
0-3 (76’) Gonzalo Higuaín

Første omgang

Kampen startet med et pang! Etter bare ett minutt scoret Cristiano Ronaldo på et frispark fra rundt 20 meter. Tilslaget på ballen var mer med innsiden enn hva vi er vandt til å se, men portugiseren skrudde ballen på mesterlig vis opp i venstre kryss – utagbart for keeper.

Deretter ble det roligere. Benzema var i offside minst 3-4 ganger på ti minutter. Cristiano Ronaldo og Di María hadde begge et par skudd som enten gikk himmelhøyt over eller utenfor mål. Modric fikk siden et feilaktig gitt gult kort for en hands som kun traff ansiktet hans.

Athletic Bilbao satt Diego López for første gang på prøve etter 20 minutter spilt. Susaeta kom stormende ned høyrekanten og prøvde å skyte fra skrå vinkel. Sisteskansen måtte ut i full strekk og reddet forsøket på godt vis. Baskerne klarte å etablere et trykk som vedvarte i flere minutter og hadde en rekke andre sjanser.

Til tross for pangstarten måtte man vente helt til det 42 minuttet før Real Madrid skapte en stor sjanse igjen. Diego López med et langt utspark til Sergio Ramos på høyre kant, som på utsøkt vis slo den på andre touch gjennom til Di María som var alene med keeper. Dessverre gikk argentinerens avslutning i tverrliggeren. To minutter senere fikk Fernando Llorente annullert et mål etter å ha dyttet Pepe i bakken før han mottok ballen. Det så ut som en korrekt avgjørelse ut ifra reprisene.

Kort oppsummert var første omgang begredelig sett med hvite øyne. Slapt pasningsspill og slurvete forsvarsspill var hovedingrediensene.

Andre omgang

Første sjanse etter hvilen kom først etter hele ti minutter. Cristiano Ronaldo startet angrepet ved å slå en lekker hælpasning til Marcelo som skjøt fra skrå vinkel. Iraizoz ga retur, og der ventet Benzema som dempet ballen og fyrte til. Dessverre var Bilbaos sisteskanse på vakt.

Siden falt tempoet helt og kampen dabbet igjen av. Athletic Bilbao hadde ballen mest, men manglet ganske enkelt en målscorer i laget for å forandre på stillingen. De kom til sjanser men sviktet totalt i avgjørende øyeblikk.

Da kunne Real Madrid like greit sette spikeren i kista. Lagets andre mål for kvelden kom i det 68 minutt, på nok en dødball. Og nok en gang var det Cristiano Ronaldo, bare at han denne gangen nikket inn et perfekt slått frispark fra Xabi Alonso. 0-2. Portugiserens 31 ligamål denne sesongen.

Kun tre minutter senere sto det 3-0 til Real Madrid etter et nydelig lagspill. Modric til Cristiano Ronaldo som slo ballen imellom beina til en motspiller og ut til Gonzalo Higuaín (kom inn bare to minutter tidligere) på kanten av sekstenmeteren. Argentineren trengte bare ballberøringer på å banke ballen i motsatt hjørne.

Callejón kom inn for Di María i det 61 minuttet og hadde en herlig sjanse til å øke ledelsen etter 80 minutter spilt. Spanjolen mottok ballen fra Marcelo, som hadde driblet seg opp fra back, og slo en tunell på Aurtenetxe før han skjøt fra 25 meters hold. Ballen strøk stolpen.

Kampen endte altså 3-0 til Real Madrid, men Athletic Bilbao ble langt ifra overkjørt. De hadde ballen mest og kanskje like mange sjanser som Los Blancos, men gjestene trengte ikke å bruke mye energi på å vinne på San Mamés. Baskerne ble for «lett match».

Pmn6