Transfertorsdag 18.4

To engelske klubber snuser på Castilla-yndlingen, Jesé Rodríguez. Hvem kommer til å erstatte Alonso, når den tid kommer? Les her.

Overgangsvinduet er lukket for sesongen. Klubbene må spille med de spillerne som er tilgjengelige. Likevel blir det linket folk både ut og inn. Vi vil gi dere en oppsummering av overgangsryktene to ganger i måneden, frem til overgangsvinduet åpner igjen.

INN

Det har i lang tid vært forhandlinger om kontrakten til Xabi Alonso. Flere spanske medier melder nå at de to partene kommer klarer å komme til en enighet og at Xabi Alonso kommer til å dra den dagen kontrakten går ut. Klubben blir pent nødt til å se på andre spillere til å fylle hans, nærmest umulige, plass. Sevillas Geoffrey Kondogbia skal være på toppen av ønskelisten til de hvite, ifølge Marca. Den unge midtbanespilleren er kun 20 år og det sies allerede at han er Frankrikes fremtid. I kontrakten til Sevilla-spilleren står at hvis det kommer et bud over €8 M, blir klubben nødt til å selge spilleren eller betale ut halvparten av det bydde budet og gi til spilleren. Med tanke på Sevillas økonomiske situasjon er det uaktuelt at klubben skal betale ut noe som helst og spilleren blir mest sannsynlig ikke til å se på Sánchez Pizjuán neste sesong. Selv om €8 M er kravet, blir prislappen høyere enn som så. Med lag som AC Milan, Inter Milan, Borussia Dortmund, Juventus, Chelsea og Arsenal blir det en heftig budrunde. Juventus har allerede fått et bud avslått av den spanske klubben, melder Marca.

Kondogbia i aksjon mot Real Madrid tidligere i sesongen. Bildet er hentet fra zimbio.

Florentino Peréz har vært med i gamet lenge og vet at ikke alle avtaler lander som forventet. Derfor skal den mektige spanjolen ha en plan B. Marca melder at hovedstadslaget skal ha åpnet øynene for tyske Ilkay Gündogan, som en mulig midtbaneerstatter. Gündogan er fast inventar i Jürgen Klopps elleveren i Borussia Dortmund, som Real Madrid møter i Champions League-semifinalene. 22-åringen har allerede fått prøve seg på det tyske landslaget og det eneste som stopper ham fra å spille fast, er Bastian Schweinsteiger. Borussia-spilleren kan bekle mange posisjoner og passer kravet til Real Madrid; han er ung og har utrolig med potensiale. De hvite vil bruke kampene mot det tyske laget til å analysere den unge teknikeren.

Skrivet og ryktene rundt Gareth Bale har roet seg litt de siste ukene. Grunnen skal ifølge InterEconomia, være at Real Madrid ikke klarer å bestemme seg om de skal ha Bale eller Agüero. Argentineren var veldig nære en overgang til de hvite, rett før han gikk til Manchester City for €60 M. Det vurderes på Santiago Bernabéu om hvilken spiller som passer best inn i elleveren til José Mourinho.

Siden sesongstart har det blitt spekulert om José Mourinho blir i klubben eller ei. Engelske medier, deriblant The Mirror, melder at treneren blir i Real Madrid neste sesong også. Avisen mener at Mourinho blir ett år til i Madrid, før han tar veien til balløya. Grunnen skal være så enkel at José rett og slett liker seg i sin nåværende klubb og ser ingen grunn til å dra. Treneren har også sagt til mediene at spekulasjonene ikke hjelper ham eller klubben. En eventuell avgjørelse skal bli mellom Mourinho og Peréz.

Benficas forsvarer og tidligere Real Madrid-spiller, Ezequiel Garay, er på vei ut av Portugal. Manchester United har lenge vært ute etter den argentinske forsvarspilleren, uten å gjøre å lykkes hittil. Nå kan Garay komme tilbake på Santiago Bernabéu, etter hva Marca melder. Dersom Raúl Albiol og Ricardo Carvalho drar sin vei, er Benfica-spilleren et meget godt alternativ for de hvite. Da forsvarspilleren dro fra Madrid, klarte man å sikre seg 50% av et videre salg. Med andre ord kan Los Blancos få Garay for halv pris. Utkjøpsklausulen er på €20 M, og er i teorien kun €10 M for de hvite. Et kjøp vil ikke bli gjennomført dersom Albiol velger å bli i hovedstaden.

UT

Kakás overgang til Real Madrid sees på som å være tidenes bomkjøp. Den tidligere Ballon D’Or-vinneren er trolig inne i sin siste sesong for de hvitkledde. Under visitten i Istanbul tok Florentino Peréz seg tid til et møte med Fenerbahçes sjef, Aziz Yildirim. AS melder at samtalene skal ha handlet om brasilianske Kaká. Fenerbahçe prøvde senest sist sommer å skaffe seg 31-åringens underskrift, uten hell og lykke. Yildirim vil nå være villig til å møte Peréz’ krav og kommer til å gjennomføre en overgang før neste sesong. En slik løsning vil være best for alles del. Kaká kommer til å få spilletid. Fenerbahçes får en nøkkelspiller, som kan hjelpe klubben til å ta seriegullet fra Galatasaray. Til sist men ikke minst, vil Real Madrid frigjøre midler fra overgangssummen og lønningene til Kaká. Disse midlene skal være nødvendige for å få Cristiano med på en forlengelse av den nåværende kontrakten.

Fenerbahçe er ikke bare ute etter brassen. Ricardo Carvalho står høyt på Yildirims ønskeliste. Forsvarspillerens kontrakt utløper til sommeren og vil dermed kunne gå gratis til for eksempel Fenerbahçe. Om den gamle ringreven er villig til å flytte til Tyrkia, gjenstår å se.

I lengre tid har Gareth Bale vært linket til Real Madrid. Dette har gjort Di María misfornøyd, ettersom argentineren frykter for plassen sin på laget. Nå mener britiske Express, at Manchester United vil prøve å skaffe seg vingen, dersom Real Madrid sikrer seg Tottenham-spilleren. I likhet med resten av hovedstadslaget, har Di María levert under par i år. Med fire mål i serien hittil denne sesongen er det ikke til å stikke under en stol, at han ikke har gjort jobben sin. Til tross for dette er ikke bare de røde djevlene fra Manchester som snuser på 25-åringen. Zlatans klubb, PSG, har i lengre tid vært interessert i signaturen til Di María. En overgang er kun aktuelt hvis Bale kommer inn dørene på Santiago Bernabéu.

Nok en gang ser det ut til at Real Madrids ungdomssatsing svikter. Spillere som Mata, Negredo, Soldado, Javi Garcia har alle spilt i Real Madrids ungdomssystem, uten å få tillit på førstelaget. Nå venter supporternes yndling, Jesé Rodríguez, samme skjebne. talkSPORT skriver at Arsenal og West Ham vil hente den lovende spilleren. Jesé har storspilt for Castilla denne sesongen uten førstelagshell. Real Madrid vil trolig være villig til å la spilleren gå på lån eller permanent, med en tilbakekjøpsklausul som blant annet Callejón, Juan Mata og Javi Garcia hadde.

Hvem håper DU kommer og drar i overgangsvinduet til sommeren?

Pmn6