Real Madrid 3-1 Betis

Real Madrid måtte kjempe for seieren i det som var en åpen kamp i 90 minutter.

1-0 Özil 45'
2-0 Benzema 57'
2-1 Jorge Molina 74'
3-1 Özil 90'

Kampen startet med et intensivt trykk fra begge lag. Allerede i de første fem minuttene hadde flere Betis-spillere fått kjenne smaken av gresset etter tøffe dueller mot Real Madrd-spillerne.

To minutter gammel var kampen da Ronaldo mottok en ball feilvendt med stor suksess. Med seg på sin venstre side hadde han Benzema, som fulgte løpet. Ronaldo prøvde å spille til franskmannen, men traff isteden forsvarspilleren som lå plassert mellom dem.

Fokus mot midtuken

Flere sentrale spillere ble spart til denne kampen. Ikke bare fra selve troppen, men også i startelleveren. Både Pepe og Varane som begge er soleklare førstevalg fremfor Albiol og Carvalho startet på benken, mens Casemiro fikk en vanvittig mulighet fra start ved siden av Modric. Ellers ble også Di Maria og Higuain spart fra start.

Betis satte ballen i mål i det syvende minutt, men ble korrekt avblåst for offside. Hjørnesparket var godt slått, og havnet i beina på Nosa som gikk skutt på mål. Diego López reddet, men måtte gi retur. Rubén Castro satte ballen i mål, men sto i offside idet Nosa fyrte av skuddet sitt

Casemiro presenterte seg bare sekunder etter med et strålende forsøk på hel-volley. Keeperen måtte ut i full strekk, og avverget til corner. På den påfølgende corneren endte til slutt bestefar Carvalho opp med ballen, på feil ben. Portugiseren klemte til, og skjøt omtrent 40 meter utenfor.

En ball ble spilt høyt opp fra keeperen til Betis. Ballen som tilsynelatende bare var et utspill ble til en kjempepasning som truet bakrommet til Real Madrid. Marcelo kunne ikke annet gjøre enn å febrilsk prøve å få en fot på ballen, noe han greide. Ballen fôr ut av fare, men Marcelo ble liggende på gresset. Senere ble han båret ut på båre. Inn kom Varane, som tok høyrebacken. Nacho ble flyttet over til venstreback.

Store muligheter

På et hjørnespark fra Modric, steg Ronaldo høyest i været. Hodestøtet var både hardt og velplassert, og fikk fram det beste i Adrián. Betis-keeperen fikk fistet ballen over tverrleggeren til en ny corner, som Real Madrid ikke fikk noe ut av. Bare minuttet etter fikk Callejón en stor mulighet, da han kjempet til seg ballen i sekstenmeterfeltet til Betis. Ballen kom dog litt for langt ut til siden, så vinkelen ble for liten til å kunne sette den i målet. Likevel prøvde spanjolen seg med et skudd mot det motsatte hjørnet, men skuddet gikk til side for mål.

Real Madrid var etter 30 minutter det ledende laget, og det laget som styrte hele kampen. Likevel var kampen helt åpen, der Betis også kom på enkelte farligheter. Samtidig fikk de aldri til å danne sitt eget spill, eller føre ballen. I det 33.minutt fikk Beñat en skuddmulighet fra drøye 25 meter, men skuddet var altfor dårlig plassert til å true Diego López i buret.

To minutter senere fikk Betis nok en gang en halvsjanse, dennen gangen ved Campbell. Den utlånte Arsenal-spilleren prøvde på et saksespark etter et innlegg fra venstrekanten til Betis, og lyktes godt med treffet. Likevel gikk skuddet til side for mål. To minutter senere fikk Betis igjen muligheten til å sette ballen i nota, denne gang ved Rubén Castro. Innlegget ble denne gangen slått fra høyrekanten, og havnet på pannebrasken til Rubén Castro som prøvde å styre ballen i motsatt kryss. Forsøket var bra, men ballen gikk heldigvis over målet.

Real Madrid skulle også få en stor sjanse før pause. Ronaldo lekte seg litt på utkanten av sekstenmeteren til Betis før han la i vei et kanonskudd med venstrebenet sitt. Skuddet duppet rett før mål og smalt i stolpen, og ut i feltet igjen. Der sto Benzema og plukket opp ballen, men franskmannen ble korrekt avblåst for offside.

Pabon skulle også få prøvd seg før dommeren signaliserte for pause. Beñat la til rette for Pabon, som på første-touch forsøkte å skru ballen i krysset. Skuddet var meget bra, og satte Diego López ut av spill, men tverrleggeren var i veien, og hindret skuddet i å gå inn i mål.

1-0
Sjansene lagene i mellom ble delt broderlig, men det var Real Madrid som fikk notert seg for det første målet. Özil førte ballen med eleganse mot feltet til Betis. På riktig tidspunkt slapp han ballen videre til Benzema som spilte tilbake til Özil, som i mellomtiden hadde funnet seg en luke mellom Betis-forsvarerne. Plutselig sto tyskeren alene etter den fantastiske stikkeren til Benzema, og fintet ut Adrián med en slags skuddfinte. Özil la tydelig an til å legge ballen i det nærmeste, men i skuddøyeblikket la han isteden ballen rolig og pent over keeperen som for lengst hadde lagt seg til side for å prøve å redde ballen. Dermed gikk Real Madrid inn til pause med en scoring helt på tampen av omgangen.

--------------------------------------------------------------

2.omgang startet slik 1.omgang avsluttet. Helt åpent. Real Madrid, det førende laget, mens Betis, målfarlige. Real Madrid gikk rett i angrep, men lyktes ikke de første tre forsøkene i 2.omgang.

I det 53.minutt fik Real Madrid notert seg for enda en sjanse. Benzema var igjen sist på ballen og flikket en flott pasning gjennom til Ronaldo, som ble meid ned i knehøyde i feltet. Dommeren vinket spillet videre, og ballen gikk til Callejón, som på første-berøring lobbet Benzema gjennom. Fra kloss hold fikk franskmannen til et skudd, som gikk via en forsvarspiller og i klypene til Adrián.

2-0
Kontringssterke Real Madrid viste i det 57.minutt hvordan man skal gjøre det. Özil førte ballen fra egen banehalvdel til den andre. Tyskeren slapp ballen videre til Ronaldo på venstrekanten, som spilte Benzema alene med keeperen. Alene med Adrián hadde ikke Benzema noen vanskeligheter og satte ballen kontrollert i nærmeste hjørne.

Risikerer ingenting

Også Modric satte seg ned på matta etter en duell, og Mourinho byttet han ut med en gang, mot Pepe som gikk inn på midtbanen. Mourinho valgte å ikke ta noen sjanser på kroaten som virkelig har fått sving på sakene i det siste.

2-1
Jorge Molina satte ballen i mål i det 73.minutt på et straffespark. Nacho ble litt hissig på grøten etter en strålende Betis-overgang, og felte en Betis-spiller i bakken. Betis ble derfor tildelt et helt korrekt straffespark. Molina satte ballen til venstre for Diego López, som var på ballen.

Betis var farlig frempå ved flere anledninger etter reduseringen deres, kom greide ikke å omsette sjansene sine til scoring. Både Higuain og Ronaldo pådro seg gult kort etter å ha kjeftet på dommeren (Higuain), mens Ronaldo «taklet» høyrebacken til Betis. Reprisene viste at Ronaldo aldri var i nærheten av foten til Chica, som overspilte noe voldsomt.

Ellevill mulighet

Helt på tampen av kampen fikk Betis tidenes sjanse til å utlikne til 2-2. En høy ball ble spilt i bakrommet til Real Madrid. Carvalho bestemte seg for å heade ballen tilbake til Diego López, men traff bare ballen med et lite hårstrå. Ballen ble snappet opp av Rubén Castro som enkelt kunne legge ballen i mål. Likevel greide han på en merkelig måte å treffe tverrleggeren fra syv meter. Ballen gikk opp i luften, og Diego López, Carvalho og Raul Albiol prøvde frebrilsk å feie vekk ballen. López fikk en hånd på ballen, men greide kun å dytte den videre til Pabon som sto og ventet ved ellevemeters-merket. Også han hadde muligheten til å score på nærmest åpent mål, men traff ballen med kneet sitt. I mellomtiden hadde Raul Albiol kommet seg på streken, og greide i siste liten å avverge situasjonen med et lettende forløsende spark.

3-1
Isteden skulle Real Madrid punktere kampen. Ronaldo førte ballen på venstrekanten, driblet seg vakkert forbi Chica før han la inn til Callejón på bakerste stolpe. Spanjolen skjøt på hel-volley, via en forsvarspiller, til Özil som lekte goalgetter foran mål. Tyskeren kunne med dette sette sitt andre for dagen, og sikre seieren til Real Madrid.

Higuain var farlig frempå helt på slutten av kampen, etter en strålende pasning fra Ronaldo. Argentineren kom i omtrent samme posisjon som Benzema gjorde da han scoret 2-0-målet, men greide ikke å sette ballen i mål. I motsetning til Benzema, som satte ballen i det nærmeste hjørnet med venstrebenet, prøvde Higuain å smelle den i det motsatte. Ballen gikk dessverre utenfor, og dommeren blåste av kampen etter utsparket til Adrián.

Kampen kunne fort endt 2-2, etter en kjempebrøler av Carvalho. Betis var farlige hele kampen gjennom, men greide ikke å være effektive nok. Real Madrid på sin side skapte også en hel haug med sjanser, og var mer effektive enn det Betis var. Både med litt flaks og dyktighet vant Real Madrid med komfortable sifre 3-1.

Pmn6