Borussia Dortmund 4-1 Real Madrid

Real Madrid ble ydmyket på Signal Indua Park.

1-0 (8') Lewandowski
1-1 (42') Cristiano Ronaldo
2-1 (49') Lewandowski
3-1 (55') Lewandowski
4-1 (67') Lewandowski

Første omgang

Dortmund var det klart beste laget i starten av kampen. Høyt balltempo og intensitet preget kampen fra start av, og særlig Khedira og Alonso så ut til å slite noe med tempoet. Det var derfor fullt fortjent at Dortmund tok ledelsen etter åtte minutters spill. Etter å ha fått en stor sjanse minuttet før, satt det andre forsøket for Lewandowski i nettet, da ballen ble slått inn fra venstre samtidig som polakken slet seg fri fra Pepe, bak en sjanseløs Diego López.

Real Madrid skapte få kvalifiserte målsjanser i første omgang, og det var generelt lite som stemte for de helhvite. Ronaldo forsøkte seg midtveis i omgangen med et frispark, men Weidenfeller fikk reddet uten alt for store problemer. Dortmund kom også til noen muligheter, men heller ikke de klarte å få til det helt store.

Marco Reus ville ha straffe da Varane felte han fem minutter før pause, men dommeren blåste alle protester til side. Reprisen viste at avgørelsen kunne gått begge veier. En forsvarstabbe fra Hummels derimot, gjorde at Higuaín snappet ballen og satte fart mot mål, før han uselvisk sentret til Cristiano Ronaldo som enkelt bredsidet ballen i mål. Det var nesten synd for Real Madrid sin del at scoringen kom så tett opp mot pause, siden hele laget fikk seg en kraftig moral-boost etter Ronaldos 51. mål for sesongen.

Andre omgang

Om Dortmund hadde vært det beste laget i første omgang, så var det en maktdemonstrasjon i andre omgang. Å la Lewandowski få stå alene på 6-7 meter er ingen god idé, noe Real Madrid fikk smake på da han mottok ballen av Reus, før han fikk pirket ballen i mål, og Dortmund tok nok en gang ledelsen.

Kun fem minutter var Lewandowski der igjen, da han lurte bort pepe inne i 16-meteren, før han skjøt kontant i mål, bak Diego lópez for tredje gang i kampen. Men det stoppet ikke der, da dommeren pekte på straffemerket etter at Alonso hadde gitt Reus en dytt i ryggen, var det liten tvil om hvem som skulle ta straffesparket. Lewandowski stilte seg opp, før han klinte ballen midt i mål etter at López hadde gått til høyre.

Real Madrid skapte veldig lite i kampen, og å bytte innpå Di María og Benzema med 20 minutter igjen hjalp nevneverdig. Faktisk var Dortmund nærmere 5-1 enn Real Madrid var redusering. Varanes avslutning etter en corner to minutter på overtid, var det siste Real Madrid fikk til, og Dortmund rodde i land en fullt fortjent seier.

En pinlig kveld for Real Madrid-supportere. Hva syntes du om kampen?

Pmn6