100 kamper for Toril

Suksesstreneren jubilerer med Castilla på søndag.

Alberto Toril fikk jobben som Castilla-trener i januar 2011, etter at klubben avskjediget Alejandro Menéndez. Toril hadde selv spilt på Castilla, og resultatene lot ikke vente på seg. 11 seire på de 12 første kampene gjorde at Castilla klarte å skaffe seg playoff-plass for å rykke opp til Liga Adelante, men ungguttene sviktet og måtte vente et år med opprykket.

Etter to og et halvt år og 99 kamper, står Toril med imponerende statistikker. 55 seire, 21 uavgjort, og 23 tap har ført til at enkelte nevner han som en outsider til å ta over førstelaget, etter at Mourinho nå tilsynelatende gir seg.

Etter å ha startet sesongen svakt ligger Castilla nå på 11. plass, og er det laget som har scoret flest mål i Liga Adelante etter nyttår. Med seks kamper igjen av sesongen er plassen i Spanias nest øverste divisjon så godt som sikret, og man ligger for eksempel kun seks poeng bak Barcelona B.

På søndag spiller Castilla mot Murcia, og Toril vil nå 100 kamper som trener. Hvor viktig har han vært for Real Madrids andrelag?

Pmn6