Espanyol – Real Madrid

Reservene holdt bare Espanyol til uavgjort.

1-0 Stuani ´22
1-1 Higuaín ´58

Real Madrid startet med et veldig reservepreget lag, anført av kveldens kaptein Higuaín. Navn som Ronaldo, Xabi Alonso og Benzema var alle å finne på benken. Spillere som enten ble hvilt eller ikke funnet gode nok var blant annet Ramos, Coentrão, Pepe, Khedira, Marcelo og Özil. Av disse er det nok Pepe som antagelig får mest fokus, i kjølevannet av ordkrigen mellom spilleren selv og trener Mourinho.

Første omgang

Espanyol sparket i gang oppgjøret. For Real Madrids del startet kampen med et veldig lavt tempo og spillerne tok seg tid til å kjæle mye med ballen. Laget prøvde likevel å spille mye ball på tvers av banen, men det førte sjelden til noe. Det mest nevneverdige i starten av kampen var nok tunnelen Di Maria tok på Wakaso. Morata var førøvrig nære på å skaffe laget straffe, men keeper Casilla fikk en finger på ballen før han taklet unggutten. 15.minutter ut i kampen måtte dessverre Varane gå av banen med skade etter en duell med Wakaso. Xabi Alonso ble byttet innpå, og Essien gikk ned på backen.

20 minutter ut i kampen oppsto det noen smått bisarre scener da Javi López taklet linjedommeren, og i samme slengen knakk hans flagg. Kampen fikk med det en liten pause slik at man kunne få ordnet et nytt flagg til overfallsofferet. Espanyol fikk for øvrig innkast i situasjonen, et innkast som førte til corner.

1-0

Corneren fører med seg litt klabb og babb, og det er til slutt Garcia som får slått ballen ut i straffeområdet igjen. Det står Stuani og venter og setter ballen bak en sjanseløs Lopez.

Ikke lenge etter, i kampens 27.minutt lurer Stuani offsidefellen og kommer alene med Diego Lopez. Keeperen som i det siste har levert fantastiske prestasjoner og redninger gjorde seg heller ikke denne kvelden bort, og vartet opp med en fantastisk redning. Situasjonen fører dog til en corner. På corneren viser Espanyol seg virkelig farlige og setter ballen i mål. Moreno er mannen som ruver høyest og får satt ballen godt siktet i vinkelen, men dommeren blåste for det han mente var regelbrudd mot Xabi Alonso. Reprisen viser dog at minimalt ble gjort galt og Real Madrid slapp med skrekken.

38.minutter ut i kampen kommer en livlig Garcia igjennom, men bare en god Nacho får stoppet spissen i å avslutte. 41.minutter ut i omgangen får Essien det gule når han feller Victor Sánchez bakfra. Frisparket er smart, Colotto kommer bak forsvarsrekken, men nok en gang var Diego López som en mur bak der og stopper forsøket. Det blir også blåst for offside. Minuttet før fulltid kommer Morata til en god mulighet. Den unge spissen står på hjørnet av 16.meteren og avslutter et hardt skudd. Skuddet blir blokkert av armen til Javi Lopez, men avstanden fra Morata til forsvareren, håndens posisjon nesten inntil kroppen, samt skuddets fart tillot ikke spilleren å gjøre mye så det var like greit at dommeren ikke blåste straffe selv om de hvite ropte på det.

Lagene gikk til pause med 1-0 favør Espanyol. Mourinho hadde allerede sent Benzema i oppvarming så ikke overraskende skulle det skje bytter i pausen. Laget presterte generelt langt under hva som er forventet, og spillere som Di Maria og Kaká hadde vært helt usynlige.

Andre omgang

Mourinho valgte å ta av unggutten Morata til fordel for Benzema i pausen. Samtidig som han sendte Ronaldo i oppvarming. Laget virket også som om de hadde fått beskjed om å spille hurtigere, for tempoet var høyrer og hver enkelt spiller benyttet seg av færre touch på ballen.

Espanyol skulle likevel vise at de ønsket å vinne denne kampen. 49 minutter ut i kampen slår Wakaso et godt innlegg mot Garcia. Heldigvis stormet Nacho til og fikk blokkert. Den unge backen spilte gjennom hele kampen en meget god kamp og var av lagets beste spillere. 50 minutter ut i kampen begynner taklingene å ta seg opp, noe Xabi Alonso fikk kjenne da Verdú kom inn alt for seint og sendte Xabi på en flytur. Spilleren ble også belønnet med det gule kortet. 52 minutter ut i kampen viste Carvalho at det fortsatt bor kvaliteter i han, når han snappet ballen foran Garcia og fikk avverget en stor sjanse. I duellen gikk Garcia overende og ble liggende, heldigvis ikke alt for alvorlig og spissen kom etter hvert seg på bena igjen.

1-1

55.minutter spilt velger Mourinho å gjøre sitt siste bytte. En helt usynlig og meget skuffende Kaká ble tatt av og inn kom Ronaldo. Hans innhopp ble merket på Espanyol spillere, da det første han gjorde var å ta med to stykker på et lite dribleraid. Turen endte i frispark, som Modric skulle servere. Frisparket var presist og inne i boksen styrte Higuaín ballen i mål med hode.

Kampen nærmer seg slutten og kortene begynner å komme hurtigere. Xabi får et for en takling som var for sein. Stuani er heldig og slipper å motta sitt andre når han sparker ned Nacho i en hodeduell. Modric pådrar seg kynisk et gult kort når han stopper Wakaso på en Espanyol overgang. Det var nettopp en Real Madrid overgang, der Di María fant Ronaldo som avsluttet rett i klypende på keeper Casilla som satte i gang Espanyols overgang. Carvalho skulle også notere seg i dommerens bok når han klakket Verdu på hælen. Albiol ble også vist det gule når han stemplet nettopp Verdu.

79.minutter ut i kampen fikk vi se tendenser til het stemning. Real Madrid hadde blitt tildelt en corner, før corneren blir slått blåser dommeren for knuffing og holding inne i feltet. I tumultene går Forlin og Ronaldo elkete på hverandre, der førstnevnte teatralsk går overende når Ronaldo dytter tilbake. Begge blir de vist de gule kortet, uten at det stopper de to. De er nemlig ikke helt ferdige, men heldigvis velger dommeren å holde kortene i lommen på etterspillet. Corneren førte dog ikke til noe spesielt.

Helt på tampen er nok en gang Nacho redningsmann og får stoppet en Espanyol kontring. I kampens siste minutt blir Sánchez vist det røde når han først iherdig prøver å stoppe Ronaldo med en dårlig sklitakling, før han med en skikkelig stygg takling overfaller Higuaín. Frisparket sender Ronaldo himmelhøyt over og kampen renner ut.

Det ender 1-1 og med det går La Liga gullet til Barcelona. Hva synes du om kampen, var det riktig å spare så mange spillere til Copa del Rey finalen?

Skrevet av Arne Skaar
Higuaín ble forøvrig belønnet med karakter 5 etter sin innsats.

Pmn6