Hva nå Higuaín?

Gonzalo Higuaín var på vei bort for et år siden, men hva skjer i år?

Ved gullfeiringen i 2012 stjal Gonzalo Higuaín all oppmerksomheten. Pipita feiret i en Real Madrid drakt signert av alle spillerne, hans lagkamerater stilte seg i ring rundt argentineren og ropte "Blir her! Bli her!" og Higuaín var tydelig rørt. Akkurat da virket Pipita tapt for Real Madrid og en overgang bort fra den spanske hovedstad var uungåelig - trodde vi. Det viste seg, i følge rapporter i ettertid, at Higuaín hadde ombestemt seg på grunn av den enorme støtten han følte fra Bernabéu og hans lagkamerater.

Ett år senere hersker det igjen en stor uro rundt Higuaín og støtten fra publikum forsvant våren 2013. Den populære argentineren opplevde ved minst to tilfeller de siste ukene og regelrett bli pepet av banen og de fleste er overbevist over at tiden nå er kommet for et farvel med Pipita. Etter 264 kamper og 120 mål, fordelt over syv og en halv sesong i Madrid, kan det være slutt.

De spanske og italienske avisene har skrevet om Higuaín og Juventus i noen uker nå, og Juve-leiren har heller ikke lagt skjul på at Higuaín er en av spillerne de følger tett denne sommeren. Higuaín har en avtale med Real Madrid til 2016 og hans representanter har per dags dato ikke ville bekrefte noe annet enn at det er opp til Real Madrid hva som skjer denne sommeren. Det er ingen hemmelighet at Pipita ikke alltid har vært like fornøyd med b-rollen han har spilt i viktige kamper under Mourinho, men våren 2013 fikk han sjansen til å starte i begge semifinalene mot Dortmund - uten suksess.

I dag skriver Marca at signalene fra Real Madrid er at man vil avvente ansettelsen av en ny trener (mest sannsynlig Carlo Ancelotti) før man tar noen avgjørelse angående Higuaín. Juventus skal visstnok være villig til å betale opp mot 20mil euro for Higuaín, en sum Real Madrid synes er for lav. Florentino Perez skal i følge flere rapporter ønske å selge Higuaín i sommer for en sum rundt 25-30mil euro, for å så hente inn en ny 9'er til Real Madrid. Perez gjorde det samme med en rekke av Ramón Calderón og Predrag Mijatovic sine kjøp fra 2006-2009 da han tok over klubben igjen sommeren 2009. Perez solgte profiler som Arjen Robben og Wesley Sneijder, for så å hente sine "egne" spillere. I media i Spania spekulerer man at en av Calderón sine siste spillere, Higuaín, blir nestemann ut dørene i Madrid og at Perez slik skal delfinansiere et kjøp av en ny superspiss som skal konkurrere med Karim Benzema.

Det virker per dags dato som mest logisk at Gonzalo Higuaín drar fra Real Madrid denne sommeren. Det er ett år til VM i Brasil og Pipita ønsker ikke å gamble med sin 9'er rolle på landslaget. Videre er det ikke utenkelig at Perez - i et valgår og etter en skuffende sesong - gjerne virkelig åpner opp lommeboken for å sikre klubben noen attraktive profiler. I så fall er det kanskje ikke lengre plass til Gonzalo Higuaín.

Pmn6