Spillere glipper for Pérez

Neymar, Falcao, Lewandowski, Bale...Ingen velger Madrid

I natt bekreftet Santos og Neymar at 21 åringen spiller for Barcelona de neste fem årene. Neymar hadde en sjelden luksus ved å kunne velge mellom både Real Madrid og Barcelona i sommer og valget endte til slutt på katalanerne. Avtalen skal ha verdt rundt 25mil euro og Neymar får rundt 7mil euro (etter skatt) i Barcelona. Real Madrid sitt bud skal ha vært høyere (35mil euro) og Perez skal også ha fristet brassen med høyere lønn (11mil euro og 50% av de kommersielle rettighetene), men Neymar skal allerede for to år siden blitt enig med Barcelona om en intensjonsavtale og kunne ikke bryte denne nå i 2013.

Den annerkjente spanske eksperten og journalisten Guillem Balague meldte forøvrig i dag om at prisen på Neymar i realitet var mye høyere enn hva de har meldt om tidligere. I følge Balague har Barcelona allerede for to år siden betalt Santos 10mil euro for en førsterett/intensjonsavtale, agenter har fått 9mil euro, Santos har nå fått 25mil euro og selskaper med en eierrett i spilleren fikk 10mil euro = 54mil euro. Neymar hadde ett år igjen av kontrakten.

En annen aktuell spiller som nå ser ut til å være uaktuell er polakken Robert Lewandowski. Florentino Perez og Dortmund skal ha hatt et møte for en uke siden hvor målet var å tilby Lewa til Madrid og unngå at han havnet i FC Bayern, men det kan virke som Champions League finalisten ikke lyktes. I følge suksesstrener Jupp Heynckes var Mario Götze som kjent allerede klar for dem og de "ville ikke måtte vente lenge heller på Lewandowski", den første "bekreftelsen" angående en avtale med polakken og/eller Dortmund.

Cadena SER melder også i dag at Atlético Madrid spiss Falcao drar til Monaco tirsdag kveld for å gjennomgå den obligatoriske medisinske sjekken. Nyerike AS Monaco sikret seg allerede Porto-duoen Joao Moutinho og James Rodríguez for 70mil euro denne uken og er nå på vei til å hente Falcao for 55mil euro. Dette skal bare være starten på sommerens store kjøpefest for Frankrike sitt nye storlag. Real Madrid og Perez har vært interessert i Falken fra Colombia, men Atlético Madrid har nektet superagent Jorge Mendes å forhandle med Real Madrid.

En annen stjerne som ikke ser ut til å havne i Madrid i sommer er årets spiller i Premier League. Gareth Bale har hatt en enorm sesong og allerede for ett år siden skal Florentino Perez ha ønsket å kjøpe waliseren. Perez sin superrådgiver (Zinedine Zidane) skal i følge Marca ha sagt følgende til presidenten: "Bale er den beste spilleren vi kan kjøpe, sats alt på han".

I media har det vært nevnt summer på 60mil euro for den britiske Cristiano Ronaldo, men i følge engelsk presse skal Bale allerede være klar til å heller skriver under en ny og kraftig forbedret avtale med Tottenham i sommer. Bale skal også være en "hjemmekjær" person som liker å besøke sin mor i Wales når han kan og vil helst bli på britisk jord i fremtiden. Men - den nye avtalen har ikke blitt bekreftet og Bale får ikke spille Champions League fotball neste år. Kanskje en telefonsamtale fra Zinedine Zidane og Florentino Perez vil få han til å ombestemme seg?

En spiller som ser ut til å kanskje ankomme Real Madrid i sommer, og som ikke står noe tilbake for de allerede nevte spillerne, er Napolis stjernespiss Edinson Cavani. Media meldte forrige uke at Cavani allerede har gitt sitt uoffisielle "ja" til Real Madrid og i dag uttalte El Matador sin far seg til media:

"Jeg tror min sønns fremtid er i Spania"

Det kan være han treffer godt med den spådommen.

Pmn6