Ernesto Bronzetti forklarer

Ancelotti sin agent forklarer hva som foregår

Ernesto Bronzetti er en stor og profilert Fifa-agent, men er i motsetning til f.eks Jorge Mendes er Bronzetti mer kjent for å ha en bi-rolle i overgangene. Bronzetti figurerer i større grad som et mellomledd og en rådgiver mellom en annen agent og en klubb. Bronzetti har i lang tid figurerert som Florentino Perez sin "høyrehånd" når Real Madrid presidenten skal hente spillere eller trenere fra Italia. Bronzetti er kjent for å ha et godt sammarbeid med superagent Peppino Tirri.

Tirri er mannen som har solgt og kjøpt spillere til og fra Real Madrid (og andre spanske/italienske klubber) i en lang rekke. Tirri og Bronzetti klarte å selge Gaizka Mendieta fra Valencia til SS Lazio i 2001 for rundt 45-50mil euro og også Rivaldo fra Barcelona til Milan i 2002. Da Florentino Perez ble gjenvalgt som president for Real Madrid sommeren 2004 begynte Pirri (og Bronzetti) en rekke avtaler med Perez. Esteban Cambiasso ble solgt fra Real Madrid til Inter i 2004, men Arrigo Sacchi (fotballdirektør) og Walter Samuel (AS Roma) forlot Italia til fordel for Madrid. Tirri som agent, Bronzetti som rådgiver.

Året etterpå ble så Walter Samuel solgt tilbake fra Madrid til Italia (denne gangen til Inter) og i tillegg var Tirri agent for Cicinho (Sao Paulo) og Gravesen (Everton) da de ankom Real Madrid, og duoen Tirri/Bronzetti fikk sendt over Luís Figo og Santiago Solari fra Madrid til Inter. I 2006 ble den italienske badboy Antonio Cassano solgt fra Roma til Real Madrid, igjen av Tirri og Bronzetti. Men Perez sa opp presidentjobben og dermed måtte Madrid vente tre nye år før Tirri (og Bronzetti) spilte en rolle i en Real Madrid overgang: Wesley Sneijder ble solgt fra Madrid til....Inter. Tirri og Bronzetti hadde ikke noe forhold til Ramón Calderón, men var tilbake sommeren 2009 med Perez sitt comeback som president og fikk delta i i hvertfall én overgang (som vanlig fra Madrid til Inter)

I 2009 og årene etterpå har det vært en annen superagent som har tatt over rollen som Florentino Perez sin mann: Jorge Mendes. Den portugisiske superagenten har stått bak José Mourinho, Ricardo Carvalho, Angel Di María, Fábio Coentrao, Cristiano Ronaldo og en rekke andre. Les mer om Jorge Mendes her: "Fotballens mørkemenn"

Tilbake til Fifa-agent Ernesto Bronzetti; italieneren snakket i går med Sky Sports og brukte tiden til å forklare litt hva som foregikk bak i kulissene. Bronzetti fortalte at det var vanskelig å få til en overgang for Carlo Ancelotti til Madrid på grunn av PSG:

Bronzetti:

"Jeg jobber nå med å hente Carlo Ancelotti til Real Madrid sin trenerbenk. Det er tredje gangen jeg prøver, det er min egen drøm, men det er vanskelig fordi PSG ønsker ikke å la han gå"

"I to eller tre dager reiser jeg til Paris for å prøve å løse opp situasjonen. Han [Ancelotti, red] bestemte seg allerede for et halvt år siden å dra. Han følte at han ikke hadde tillit, men nå prøver PSG å stå i veien fordi de ikke har noen andre alternativer. De ønsket seg Mourinho, men han skal til Chelsea. Nå prøver de å holde på Ancelotti"

I følge AS vurderer PSG å bruke sportsdirektør Leonardo som hovedtrener neste sesong og så ansette Arsene Wenger (kontrakt går ut 1.juli 2014) neste sommer. Bronzetti fortalte også at han trodde at Edinson Cavani kom til å bli i Napoli og at Gonzalo Higuaín hadde bedt om en overgang i sommer.

Pmn6