Cannavaro og Ancelotti?

Flere tror Real Madrid får en italiensk trenerduo om en uke

Om en uke (tirsdag 3.juni) kan Florentino Perez ha vunnet valget ved å stille som klubbens eneste presidentkandidat. I så fall vil han allerede denne kvelden eller dagen etterpå kunne offentliggjøre hvem som blir klubbens nye hovedtrener og assistent.

De fleste avisene spekulerer enda i at det blir Carlo Ancelotti og disse spekulasjonene ble ikke mindre etter at media avfeiet Jupp Heynckes saken for to dager siden som oppspinn. Det viste seg at Enrique Reyes - tyskeren sin påståtte agent - faktisk ikke var hans agent likvel. Den nå mye omtalte Enrique Reyes var en restauranteier og venn av Jupp Heynckes, men ikke hans agent. Dermed ble med ett hans uttalelse om at Jupp var klar for en telefon fra Florentino Perez ikke like interessant likevel.

Sportsavisene har i over en uke nå spekulert rundt hvem som vil bli Carlo Ancelotti sin assistent i Real Madrid, dersom han blir ny hovedtrener. De første rapportene tydet på at det kunne blir Zinedine Zidane, men i går fortalte Florentino Perez at klubben ønsket å innstille Zizou i en enda viktigere rolle; Sportsdirektør. Dermed måtte avisene igjen ut med nye navn og det heteste per dags dato er nå Fabio Cannavaro.

Den nå 39 år gamle italieneren spilte tre sesonger i Real Madrid (2006-2009) og var en populær herremann. Cannavaro fikk 94 ligakamper for Real Madrid og vant to seriegull (2007 og 2008), men i hans siste sesong ble det mer og mer klart at italieneren var på vei ned og ikke holdt samme nivå lengre. Derfor forlot han Real Madrid sommeren 2009 ved Florentino Perez sitt comeback og kanskje nettopp derfor er det en del som tviler på at Cannavaro nå blir assistent i klubben. Cannavaro var en stor signering for rivalen Ramón Calderón og ble fjernet av Perez da han igjen kom til makten, men samtidig er han en god venn av Carlo Ancelotti og kjenner også Zinedine Zidane godt. Cannavaro var hele veien en populær person i Madrid og han vil også være et valg de fleste supporterne vil sette pris på.

Cannavaro snakket for første gang til media i dag om Ancelotti og Real Madrid, men valgte i stor grad utelukkende å fokusere på hans gode venn Carlo:

"Ancelotti er ikke bare en god trener; han er også en flott person. Han er profesjonell og har alltid et godt forhold til spillerne sine. Han er mer enn en trener; han er som en bror for deg. Alle føler seg veldig komfortabel rundt han."

"Jeg mener at han er en av de beste italienske trenerne og i verden fordi han har alltid gjort det bra, i Milan, Chelsea og nå PSG. Han har mye erfaring. Zlatan sine kommentarer (roste Ancelotti i går, red) er viktige, fordi man forstår bedre hvordan han er med folk. Alle som har jobbet med Carlo har hatt et godt forhold til han"

"Det er synd at Mourinho sitt eventyr i Real Madrid skulle ende slik som det gjorde. Han er en bra trener og gjorde en god jobb. Han vant titler og nådde tre semifinaler. Folk bør takke han"

[Marca]

Fabio Cannavaro burde vite dette bedre enn de fleste ettersom han selv hadde Carlo Ancelotti som hovedtrener i Parma fra 1996 til 1998.

Pmn6