Suárez til Real Madrid?

Guillem Balague og en rekke andre er overbevist over at Suárez er høyaktuell for Bernabéu i sommer

Luís Suárez ankom Anfield januar 2011 etter fire solide sesonger i Ajax i Amsterdam (81 mål på 110 kamper). Liverpool valgte å selge Fernando Torres til Chelsea for en sum rundt 60mil euro og brukte pengene på Suárez (26mil euro) og Andy Carroll (40mil euro). I løpet av de neste sesongene skulle én av dem bli en suksess, mens den andre dro videre til West Ham. Nå mener flere at Suárez likevel gjør som Andy Carroll og forlater Anfield to og et halvt år etter de ankom Liverpool.

Den annerkjente spanske fotballeksperten Guillem Balague gikk i dag ut i AS med påstanden om at Suárez ikke lengre var lykkelig i Liverpool og England og ønsket en overgang til Real Madrid. Suárez er nå i Sør Amerika for å gjøre seg klar til sommerens Confederation Cup i Brasil og valgte i dag å ikke uttale seg om rapportene da journalistene spurte han om koblingen til Real Madrid. Men senere skal han til uruguansk radio uttalt at "det er vanskelig å si nei til Real Madrid"

I følge Balague er Luís Suárez fornøyd med Liverpool som klubb (støtten han har opplevd av tilskuerne og klubben), men han har hele veien følt seg dårlig behandlet av det engelske publikum og det engelske fotballforbundet. I tillegg skal familien til Suárez ha slitt med å finne seg til rette i England og dette har gjort sitt til at Suárez, i følge Guillem Balague, skal være åpen for en overgang til den spanske hovedstad.

Suárez har ikke bare vært en sportslig suksess i Liverpool (23 ligamål på 33 kamper i år), men han har også vært involvert i en rekke kontroversielle episoder både i Ajax og i Liverpool. I Ajax ble han utestengt i en rekke kamper for å bite en motspiller og det samme skjedde i våres da Suárez (nå også kjent som vampyren eller kannibalen) bet til Chelsea sin serbiske forsvarsspiller Branislav Ivanovic - og ble utstengt i ti kamper. Mellom disse to episodene ble også Suárez utestengt i åtte kamper av det engelske FA pga rasistiske bemerkelser overfor Man Utds Patrice Evra.

En overgang sommeren 2013 kan være Suárez sin siste mulighet til å komme til en storklubb hvor mulighetene for Champions League spill og titlter er større enn i Liverpool per dags dato. I følge Guillem Balague skal Luís Suárez kunne forlate Liverpool for rundt 35-40mil euro, altså en sum mye lavere enn hva f.eks Napoli krever av Suárez sin landsmann Edinson Cavani. Dersom Real Madrid selger Gonzalo Higuaín til Juventus i sommer, slik de fleste forventer, vil mellomlegget bare ligge på rundt 10mil euro. Higuaín ut for 25-30mil euro i sommer og Suárez inn for 35-40mil euro er en løsning Guillem Balague og en rekke andre annerkjente spanske sportsjournalister ser som sannsynlig.

Men før noe som helst skjer må Florentino Perez bli gjeninnsatt for fire nye år som president i Real Madrid. Det skjer tirsdag 3.juni og ukene etter dette kan fort bli veldig travle.

Pmn6