Tid for Transfer 16.06

Hver uke fremover vil vi oppsummere rykter rundt Real Madrid i denne spalten. Dette er første utgave.

Introduksjon

I likhet med de to siste årene vil vi fortsette å oppdatere dere lesere på hva diverse medier hevder at klubben vil foreta seg i løpet av overgansmarkedet. Tidligere har vi kalt spalten for TransferTorsdag (et år hadde vi også TransferMandag). Det fungerte tidvis veldig bra, spalten genererte mange klikk og det virket som folk tidvis var fornøyde.

Til samme tid fins det (minst) tre gode grunner til ikke å ha en dagsbestemt ryktespalte: a) Noe viktig og tidskrevende kan komme opp for skribenten som har ansvaret en bestemt dag, eller at han/hun rett og slett glemmer det av. Det fører til en mangel på kontinuitet og går kun utover leserne våre. b) Enkelte uker er det tyst og veldig lite rykter, mens neste uke er det plutselig fullt fres. Det kan føre til at skribenten, for å få en viss lengde på artikkelen, må bruke sekundære kilder som publiserer rykter uten rot i virkeligheten. c) Ryktene som kommer i f.eks. TransferTorsdag er ikke alltid dagsaktuelle. Dere kan ha lest det seks dager tidligere på andre nettsteder.

Derfor har vi kommet opp med Tid for Transfer – en ikke-dagsbestemt ryktespalte som, først og fremst, vil oppsummere ryktene som har blitt skrevet om på våre egne hjemmesider og på andre nettsteder. For at dere skal motta dagsaktuelle overgangsnyheter om Real Madrid vil vi publisere interessante rykter fra pålitelige kilder i egne artikler og siden inkludere de i Tid for Transfer. Dessuten vil Tid for Transfer kunne omhandle alt fra én til femten spillere, bestemt ut ifra hva som er aktuelt den uken.

Vi håper dere setter pris på den nye spalten, som dere vil kunne følge gjennom hele sommeren, og vi setter pris på konstruktiv kritikk (og ros) og vil selvfølgelig ta tilbakemeldingen vi får fra dere (f.eks. i kommentarfeltet) til etterretning. Under følger første versjon (beta) av Tid for Transfer. Enjoy!


Tid for Transfer 16.06

Sommerens overgangsvindu kommer til å bli viktig for Real Madrid, og enorme forventninger er knyttet opp mot det. Hvorfor? På grunn av den skuffende fjorårssesongen, ny trener på vei inn, det faktum at Barcelona har kjøpt Neymar og – sist men ikke minst - fire nye år med Florentino Perez.

Sist gang Florentino ble valgt til president (i 2009) kom spillere som Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso og Karim Benzema nærmest på rad og rekke tuslende inn dørene til Santiago Bernabéu. €260 mill. (nesten 2,2 milliarder norske kroner, regnet med valuta fra 2009) ble utelukkende brukt på spillerkjøp den gang. I år er det ventet kanskje ikke like, men lignende tilstander.

Kjente navn svirrer allerede i lufta. Navn som Bale, Cavani, Isco og Verratti… Under følger en oppsummering av ryktene som har svirret rundt klubben de siste ukene.

ISCO

Isco har i løpet av U21-EM for alvor vist fotballverden, og ikke minst Norge, hvor god han er. På våre hjemmesider har vi skrevet om ryktene rundt unggutten siden mai.

22. mai skrev vi om at den annerkjente spanske radiokanalen Cadena SER mente Isco og Lewandowski var de viktigste overgangsobjektene for Florentino Perez og resten av klubbledelsen.

En knapp uke senere oversatte vi det meget korte intervjuet AS hadde med Isco. Da uttalte spanjolen at interessen fra Real Madrid var en ære.

Siden den gang har spanjolen vært opptatt med spill for U21-landslaget. Men på samme landslag befinner to madridistas seg, nemlig Nacho og Morata. Real Madrid-ungguttene har, i følge Isco selv, insistert på at han må velge Madrid-klubben. Det kunne MARCA så sent som i går.

Eventuelle forhandlinger med Malaga-yndlingen vil måtte skje etter mesterskapet er endt på tirsdag. Men da er Florentino Perez neppe den eneste klubbpresidenten som kunne tenke seg Iscos signatur. Et Manchester City med Manuel Pellegrini bak roret er definitivt Real Madrids største rival i å kjøpe spanjolen. Chileneren var tross alt mannen som formet Isco som fotballspiller…

CAVANI

Edinson Cavani er en annen spiller som er sterkt linket til blant andre Real Madrid. Vi omtalte for første gang uruguayanerens situasjon i slutten av mai, etter at katalanske SPORT hevdet at Cavani var enig med klubben.

Siden den gang har alle mulige slags klubber (og personer!) kommet på banen. Chelsea og Manchester City har også vist interesse for sør-amerikaneren. Begge de engelske klubbene skal ha lagt inn bud, hevder The Daily Mail.

På en annen side skal Cavani være mer interessert i å spille for Real Madrid. Det mener i alle fall spillerens foreldre. De uttalte nemlig følgende til MARCA TV forgårs:

- Vår sønn har fortalt oss, i familiens fortrolighet, at han ønsker å spille for Real Madrid.

VERRATTI

Marco Verratti har blitt et kjent navn for de aller fleste fotballinteresserte. Han er en 20 år gammel sentral midtbanespiller, som ble kjøpt av Paris St Germain for ett år siden og signerte en femårs kontrakt med PSG.

Unggutten hadde en strålende første sesong under Ancelotti i den franske hovedstaden, og når/dersom Ancelotti blir presentert som Real Madrid-trener er det ikke usannsynlig at Verratti blir ”med på kjøpet”. Real Madrid jakter tross alt en erstatter for Xabi Alonso, som vi skrev om i april.

Flere franske og spanske medier hevder at Carlo Ancelotti ønsker å ta med seg Verratti til Madrid, men det er tvilsomt at PSG lar deres store midtbanediamant slippe, skrev Harald Natvik i kommentaren ”Hva nå, Real Madrid?” publisert 1. mai 2013.

Spillerens egne uttalelser er heller ikke med på å bekrefte Real Madrid-ryktene, de snarere avkrefte dem.

- Min framtid er ikke bundet til Ancelotti. Jeg føler meg knyttet til Paris St. Germain og ønsker å bo her, uttalte italieneren, som i likhet med en annen aktuell Madrid-spiller har skint under U21-EM.

GARETH BALE

Alle verdens klubber ønsker å signere Gareth Bale. Waliseren ble kåret til både årets spiller og årets unge spiller av Den engelske spillerforening (PFA) i vår. Kun to spillere har klart tidligere tatt hjem begge prisene i samme sesong: Andy Gray i 1977 og Cristiano Ronaldo i 2007.

Faktisk utnevnte vi venstrevingen til sommerens utvalgte allerede i slutten av mai. Med "sommerens utvalgte" mener vi spilleren media vil bruke største spalteplass på dette overgangsvinduet. Blant ”sommerens utvalgte” fra tidligere år finner vi navn som Neymar og Sergio Agüero.

Klare paralleller kan trekkes til sommeren 2009, da Perez hentet Cristiano Ronaldo. Det gikk Harald Natvik inn på for rundt en måned siden:

”Det er ikke bare spillertypen og talentet som minner om Cristiano Ronaldo, prisen kan også komme farlig nær den Perez betalte for CR7 sommeren 2009. Få tror at Perez eller noen andre er villig til å betale nærmere 100 mill. euro forBale, men det er neppe noen som heller tror at klubber som Man Utd, Real Madrid osv vil kunne sikre seg monsteret fra Wales for under 50-60mil euro. Det er ingen hemmelighet at Florentino Perez elsker Premier League og gjerne ser mot denne ligaen for nye spillere og profiler. Hva er da bedre sommeren 2013 med å sikre seg den største av dem alle per dags dato?”

Siden har blant annet Sergio Ramos uttalt seg om saken. ”Han er et riktig kjøp for oss,” skal han uttalt til The Sun i slutten av mai måned, gjengittt på våre egne hjemmesider.

Sportsdirektør Zinedine Zidane gjorde det klart under et intervju med Sunday People, gjengitt av Sky Sports, at Real Madrids interesse er ekte og at spilleren må sette seg ned med ledelsen og si klart ifra om at han vil forlate Tottenham dersom det skal bli noe av overgangen.

HIGUAÍN

Argentinske Gonzalo Higuaín har – dessverre, vil nok mange si – vært et hett rykteobjekt (i alle fall) de to siste sesongene. Dette overgangsvinduet er det derimot ingen tvil – ”Pipita” drar fra Real Madrid.

Les mer: Higuaín takker for seg

Juventus har lenge vært favoritten til å snappe opp angriperen, og spilleren selv uttalte for to uker siden at han har mottatt et tilbud fra den italienske klubben. Men med to måneder med åpent overgangsvindu foran seg vil nok Real Madrid-ledelsen prøve å holde en budkrig om Higuain gående så lenge som overhodet mulig.

Det har antakeligvis gjort det mulig for Arsenal å snappe opp juvelen. The Gunners har vist en enorm interesse den siste uken, og i følge MARCA skal de være villige til å betale €30 millioner for angriperen - on the spot. Det er €8 mill. mer enn hva Juventus skal ha tilbydd, hevder MARCA.

Juventus var først ute med å erklære sin interesse for den notoriske målscoreren, men Real Madrid har ikke vært fornøyd med pengene italienerne har vært villige til å legge på bordet. Dermed seiler Arsenal nå opp som favoritten til å sikre seg underskriften. Først og fremst fordi de er villige til å bla opp for Higuain, men også fordi de mangler en som kan score mål. De siste sesongene har klubben sløst penger på angripere som Chamakh, Chu Young-Park, Podolski og Olivier Giroud, hvorav ingen har levert mer enn 10 mål på en sesong. Theo Walcott (14) og Santi Cazorla (12) var lagets topscorere forhenværende sesong. Man kan forstå Wengers frustrasjon og ønske om en bedre målscorer.

Kom med dine meninger og delta i diskusjonen i kommentarfeltet under!

Pmn6