Tid for transfer 19.06

Oppdater deg på de siste ryktene rundt overgangene til Luis Suárez, Gündogan (!), Paulinho (!!) og Jesé.

Mens forrige Tid for Transfer (16.06) omfattet Isco, Cavani, Verrati, Bale og Higuaín. Flere etterlyste oppdateringer rundt situasjonen til blant annet Luis Suárez og Jesé. Disse, pluss noen til kommer i dagens utgave.

LUIS SUÁREZ

Den Real Madrid-aktuelle angriperen representerte landet sitt, Uruguay, under Confederations Cup-kampen mot Spania natt til mandag. Det gjorde også en annen aktuell spiller for Los blancos, nemlig Cavani. Verken av spillerne klarte å imponere noen nevneverdig, men det er kanskje ikke så rart ettersom Spania var totalt overlegne. I forbindelse med de to angripernes ”kamp om å spille for Real Madrid” trakk kanskje Suárez det lengste strået da han scoret på et nydelig frispark.

Begge ønsker å spille for Real Madrid og klubbledelsen er åpenbart klar over deres talenter. Men selv om Higuaín forlater skuta i sommer er det ikke plass i laget til to nye spisser. Særlig ikke etter at Álvaro Morata fikk klar beskjed fra Florentino Perez om at han ikke skal noen steder i sommer.

Løftet fra presidenten setter muligens kjepper i hjulene for et Cavani-kjøp. Blant andre Marca hevder nemlig at Napoli krever Khedira og Morata i retur for å kunne skru ned startprisen på Edison, som etter ryktene å dømme skal være på minst €60 mill.

Dermed peker mye i retning Luis Suárez. For det første skal Liverpool, i følge The Daily Mail (gjengitt her av AS), ha sett seg lei medieflørtingen fra Suárez, der han blant annet proklamerer at han er klar for nye utfordringer. Den engelske klubben forlanger at Suárez kommer med en ”transfer request” til klubben. Mediene tror ikke uruguayaneren vil nøle med akkurat det. For det andre kan Liverpool-spilleren bekle flere angrepsroller, og er mer enn bare en spydspiss. Det kan være høflig for (potensielle) Ancelotti, som sannsynligvis vil innføre en 4-3-3 formasjon.

GÜNDOGAN

Xabi Alonso begynner å dra på årene, og fyller 32 år til høsten. Med andre ord betyr det at Real Madrid alt leter etter en erstatter, men ikke for denne sesongen: for 2014. Erstatteren heter Ilkay Gündogan, hevder Marca.

Det gode forholdet mellom Perez og Borussia Dortmunds president skal visstnok hjelpe til å dra handelen i land. Florentino skal nemlig ha spurt sin tyske kollega om å få til en overgang allerede i sommer. Svaret lød nei. Dermed vil klubben vente et år med å prøve på nytt. De ser for seg en pris på €25 millioner for Ilkay.

VERRATTI

For tre dager siden nevnte vi Real Madrid-aktuelle Marco Verratti i TT (16.06). Til tross for at media tror Ancelotti ønsker den italienske U21-spilleren med seg videre tvilte vi på at Verratti ville forlate PSG.

Nå kan det kan se ut til at vi faktisk har rett. Franske L’Equipie (gjengitt av AS) skriver nemlig at PSGs sportsdirektør Leonardo ønsker å tilby Verratti ny kontrakt – tiltross for at det gjenstår fire år av den nåværende. Med den nye kontrakten vil italieneren tredoble lønna, skriver AS.

PAULINHO

Ancelotti forlanger en ny ’boks-til-box’-spiller av Perez, hevder brasilianske medier. De mener Paulinho blir Real Madrids neste kjøp. Brasilianeren, som til daglig spiller i Corinthians, skal ha en prislapp på ca. €20 millioner.

Midtbanespilleren skal allerede ha gjort seg en muntlig avtale med Inter Milan, men om Real Madrid, med sin enorme økonomi, skulle komme på banen ville klubben kanskje skifte mening om hvem de selger til, skriver MARCA. I tillegg tror de ikke Real Madrid-ledelsen ville nøle med å sende Ricardo Kaká andre veien for å senke prisen. Det ville i så fall ikke vært første gangen en brasiliansk stjernespiller vendte nesen hjem…

JESÉ

Ryktene har svirret rundt Jesé Rodríguez fremtid i Real Madrid. Til tross for at unggutten kun ble brukt én gang under Mourinhos ledelse stiller klubbene seg i kø for å sikre seg Jesés talenter.

Vi har tidligere nevnt Jesé i forbindelse med en byttehandel for Isco (vi stiller oss naturligvis negativ til det).Faktum er dessverre at 20-åringen har bare ett år igjen av kontrakten sin, og vil kunne gå gratis neste sommer dersom man ikke kommer til enighet om kontraktsforlengelse. Blant andre skal Liverpool og Arsenal være interesserte.

Under et intervju med den spanske fjernsynskanalen La Sexta i går, kunne Jesé avsløre at han virkelig ønsker å signere ny kontrakt og spille for Real Madrid – men kun for førstelaget. Spanjolen innrømte at han drømmer om å dele garderobe med stjerner som Özil og Cristiano Ronaldo, og uttalte følgende om portugiseren.

- Jeg ser opp til Cristiano Ronaldo, men jeg liker ikke at dere sammenligner meg med han, for det fins bare én.

Kom med dine meninger i kommentarfeltet under!

Pmn6