- Jeg er lykkelig igjen

Iker Casillas snakket med FIFA om den vonde tiden våren 2013.

Det er ingen tvil om at våren 2013 var en vanskelig tid for Iker Casillas. Casillas måtte sitte noen måneder på benken våren 2002 etter to år som førstevalg mellom stengene, men siden har den populære keeperen vært førstevalg og kaptein for både klubb - og landslag. Alt endret seg vinteren og våren 2013 etter en formdupp, et brudd i hånden og benken/tribuneplass av José Mourinho.

Til tross for få minutter på banen i 2013 beholdt Casillas plassen som førstevalg for Spania og i dag snakket den spanske landslagskapteinen med FIFA. I intervjuet fortalte Casillas åpenhjertig om sine problemer våren 2013, sin glede å være tilbake og sine håp for fremtiden.

Returen på fotballbanen
Når du har vært ute i fem måneder, tar det litt tid før du klarer å fokusere skikkelig. Heldigvis har sjefen [Del Bosque, red] og mine lagkamerater behandlet meg veldig bra, noe som er viktig når man er på vei tilbake. For keepere handler det om å få tilbake selvtilliten gjennom å spille. Når noen gir deg en sjanse eller viser tillit til deg, gir det deg alltid en ekstra "boost"

Redd for å ikke komme tilbake
Selvsagt, når legen forteller deg at du har knekt hånden din, begynner du å få en tanke eller to. Heldigvis tok det raskere tid enn forventet for meg å komme tilbake. Jeg visste at det kunne bli vanskelig for meg å få spille på landslaget hvis jeg ikke fikk spilletid på klubblaget. Men Del Bosque fulgte min utvikling og heldigvis ble hånden min raskere bedre enn jeg trodde. Den er bedre enn noen gang [latter]

Det å sitte på benken i Real Madrid
Jeg taklet det ved å tenke på laget og hva som var best for Real Madrid. Jeg gråt, jeg slet, jeg følte meg elendig og hadde netter hvor jeg sov lite, hvis jeg i det hele tatt sov. Jeg er en madridista. Før alt annet; før trenere, presidenter, direktører og meg selv - klubben kommer alltid først.

Om støtten han fikk

Mange hjalp meg når jeg var skadet, i en situasjon jeg aldri hadde vært i før. Jeg prøver alltid å være respektfull. Når man ikke får spille, slik det var med meg, må man akseptere det. Man må være tålmodig og gå videre. Ikke noe mer enn det.

Å forlate Real Madrid
Jeg ønsker å avslutte min karriere i Real Madrid. Men jeg ville ikke ha laget en scene om - en dag - en trener kom og sa at han ikke ønsket meg som førstevalg. Først da ville jeg vurdert å dra. Og jeg sier det på nytt: jeg prioriterer alltid Real Madrid. Denne klubben har gitt meg alt og det er takket være dem at jeg nå har på meg landslagsdrakten.

Pmn6