Tid for transfer 02.07

Gareth Bale og Illarramendi inn - Higuaín og Di María ut?

I morgen blir Isco presentert som Real Madrid-spiller. Han er dermed klubbens tredje kjøp i sommer, etter at overgangene til Carvajal og Casemiro har blitt offentliggjort tidligere. Men de færreste tror at Perez og Ancelotti kommer til å gi seg med tre nye spillere. Flere er på vei - og noen på vei bort. Her er en oppdatering på de siste ukenes overgangsrykter.

GARETH BALE

Det snakkes fortsatt om Gareth Bale i Madrid. Skal han bli Perez neste store kjøp? I forrige Tid for transfer (26.06) hevdet spanske aviser at en "representant" av waliseren hadde et møte med Florentino Perez i Madrid.

I dag publiserte AS utdrag fra et intervju Bale ga til et kjent magasin ved navn Esquire. Ryktene har ikke stoppet å svirre etter at waliseren i intervjuet erklærte at han foretrakk spansk fotball.

- Jeg foretrekker den spanske ligaen foran andre. Den er mer teknisk basert og langt mer ballbesittende. Spansk fotball er den beste i verden, og jeg legger ikke skjul på at jeg som fotballspiller har lyst til å prøve meg i andre ligaer en dag, uttalte Bale. Og så fortsetter sagaen.

ILLARRAMENDI

"Ancelotti gir klarsignal til å kjøpe Illarramendi" heter overskriften hos spanske MARCA. Real Sociedad-spilleren, som økte verdien sin betraktelig under U21-VM, har blitt et hett objekt dette overgangsvinduet - og nå står Real Madrid (i likhet med mange andre klubber) klare til å punge ut.

Etter at Paulinho ble klar for Tottenham og Veratti (PSG) virker mer og mer usannsynlig, virker et kjøp av Illarramendi svært sannsynlig. Men med kontrakt frem til 2018 og en klausul på €30 millioner er midtbanespilleren noe dyr. Klubben må sannsynligvis måtte betale hele klausulbeløpet for å sikre seg underskriften.

GONZALO HIGUAÍN

Argentineren virker nesten bare en legesjekk unna en Arsenal-overgang skal vi tro både britiske og spanske aviser. Noe av det "nyeste" (som kom for fem dager siden) er at Gonzalos bror, Nicolas, har uttalt seg til TMW om hvor broren er på vei.

- Gonzalo virker nær en Arsenal-overgang, særlig etter at Juventus kjøpte Tevez. Men Juventus har uansett ikke råd til å kjøpe ham uansett, så jeg kan ikke nekte for at han er nær en overgang til Gunners.

Arsenal skal visstnok ikke være interessert i å betale mer enn €18 mill. for argentineren, mens Real Madrid pusher på for å få så nær opp mot 25 millioner som mulig.

JESÉ

Det kan virke som om Jesé Rodriguez blir i klubben! Unggutten, som herjer vilt i U20-VM for tiden, skal - straks han er ferdig med mesterskapet - bli tilbydd en kontraktsforlengelse av klubben (frem til 2019), i følge ABC (gjengitt av DefensaCentral).

Årsaken skal være at Carlo Ancelotti ser på Jesé som en uslipt juvel som han ønsker å bruke på topp, i et rotasjonssystem sammen med Morata, Benzema og evt. Cristiano Ronaldo. Det kan virke som om klubben ikke kjøper en ny spiss i sommer og i stedet fokuserer på å bruke Morata og Jesé mest mulig.

FABINHO

Høyrebacken som ikke var god nok for et fast opphold i den spanske hovedstaden er klar for styrtrike AS Monaco, skriver franske L'Equipe (gjengitt av AS). 19 år gamle Fabinho var en av Alberto Torils mest brukte spillere på Castilla, og brasilianeren fikk i tillegg debutere for a-laget mot slutten av fjorårssesongen.

Men da valget om hvem som skulle få bli av Castillas to innleide brasilianere kom på banen var det Casemiro som trakk det lengste strået - først og fremst fordi Real Madrid planla å hente Carvajal, som spiller i samme posisjon som Fabinho, tilbake.

Det er også verdt å nevne at Fabinhos agents navn er Jorge Mendes, en agent som representerer blant annet Ricardo Carvalho, Radamel Falcao, Joao Moutinho og James Rodriguez - fire spillere som allerede er klare for AS Monaco. Videre representerer han flere Real Madrid-spillere, som: Cristiano Ronaldo, Pepe, Coentrao og Angel Di María.

Dermed blir Fabinho å se i Ligue 1 fra sommeren av.

ANGEL DI MARÍA

Jorge Mendes representerer, som nevnt, Real Madrid-spillerne Di Maria, Pepe og Coentrao. Med andre ord er det ikke rart at det også svirrer rykter rundt disse madridistaene.

Dersom Gareth Bale skulle bli klar for Real Madrid er det liten tvil om at det må ryddes opp på kantene. Fremtiden til Di Maria og Callejón i klubben henger sånn sett i en tynn tråd. The Daily Mirror skrev for nesten en måned siden at Manchester City var interesserte, men siden har det ikke vært så mye i media. Det er slett ikke usikkert at AS Monaco også kommer på banen...

Håper du noen av de nevnte ryktene blir virkelighet? Diskuter under!

Pmn6