Før Real Madrid – Chelsea

Ancelotti & Co møter Mourinhos nye mannskap til dyst i finalen av ICC.

Real Madrid - Chelsea
Torsdag 8.8.13, 03:00 CET
Sun Life Stadium (Miami)
International Champions Cup (ICC)
Pre-season kamp 6

Det ble nylig klart at det er Chelsea som møter Real Madrid i finalen Guinness International Champions Cup, som har gått av stabelen i USA den siste. Turneringen, som er en del av sesongforberedelsene for flere lag, og blir sånn sett en prestisjetung turnering for vinneren da motstanden er såpass stor som den er. De lagene som har deltatt i denne turneringen er; AC Milan, Chelsea, Everton, Inter, Juventus, LA Galaxy, Real Madrid og Valencia.

Begge lagene er selvfølgelig ubeseiret i turneringen, og det som møter hverandre er kanskje to av de lagene i verden akkurat nå med best spillerstall.

Real Madrid har aldri slått Chelsea

På veien til finalen har Chelsea slått ut de to italienske lagene Inter og AC Milan, begge med 2-0 resultat, mens Real Madrid har spilt 3-1 mot LA Galaxy og 2-1 mot Everton. Mange kan nok mene at dette er en sterkere prestasjon av Chelsea enn Real Madrid, da det på papiret kan se ut til at begge de italienske lagene er sterkere enn de to andre.

Real Madrid har møtt Chelsea ved tre tidligere anledninger, noe som begynner og bli en stund siden. Første gang var det i UEFA CUP Winners’ CUP finalen i 1971, hvor Chelsea vant over to kamper, og sist i UEFA Super CUP i 1998 hvor også Chelsea gikk av med seieren. Real Madrid har derfor ikke statistikken på sin side, men mye har skjedd siden den gang.

Ancelotti vs. Mourinho

Det skal bli veldig interessant og se hvordan de to trenerne har preget sine lag, og hva som blir utfallet av dette oppgjøret. Blir det Mourinho med sine slepne taktiske verdier, eller Ancelotti med sin spektakulære angrepsfotball som trekker det lengste strået.

Igjen er det store spekulasjoner rund hvilket lag som blir valgt til å starte finalen. Blir det Casillas eller Lopez? Carvajal eller Arbeloa? Vil vi endelig få se Alonso på banen igjen? Det er mange spørsmål som lagledelsen må ta stilling til, og vi kan kun anta, ut i fra prestasjoner, hvilket lag som vil starte.

Antatt startellever

Keeper: Casillas
Forsvar: Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo
Midtbane: Isco, Khedira, Modric
Angrep: Ozil, Benzema, Ronaldo

Pmn6