Tid for transfer 08.08

Hele tre spillere er ryktet bort - bare to inn.

Med under to uker igjen til seriestart og bare tre uker igjen å handle på begynner det å bli travelt for Real Madrid og klubber som er interesserte i ymse Real Madrid-spillere. Torsdager pleide en gang i tiden å bety overgangsrykter - det gjør det i dag og. Her er de siste overgangsryktene rundt klubben.

Gareth Bale (Spiller for: Tottenham)

Sommerens overgangssaga er langt ifra over. Daniel Levy, styreformann i Tottenham, virker urokkelig når det kommer til diskusjoner om pris. I følge The Telegraph forlangte sjefen i forrige uke svimlende £105 millioner for Gareth Bale. Det er £25 mill. mer enn hva Real Madrid betalte for Cristiano Ronaldo.

I dag skriver The Guardian at Florentino Pérez og Levy har møttes ansikt til ansikt i Florida for å diskutere prisen. Pérez skal da ha sagt at Real Madrid er villige til å legge £86 millioner på bordet (ca. 100 mill. Euro), men Levy skal ha nektet å selge for den prisen. Flere medier har hevdet at Álvaro Morata blir inkludert i handelen for å presse prisen ned, men Pérez ønsker ikke det, skriver den engelske avisen. Sagaen vil nok fortsette i ukene som kommer.

Fabio Coentrão (Ryktet til: Tottenham, Monaco)

Kanskje mer sannsynlig enn at Morata går til Tottenham er at Coentrão gjør det. Portugiseren har ikke klart å ta fra Marcelo backplassen, og etter gårsdagens opptreden fra Marcelo skal det mye til for at Ancelotti skal mene annet. Coentrão har heller ikke virket helt fornøyd med tilværelsen i Real Madrid og har vært ryktet til blant annet AS Monaco og Tottenham gjennom sommeren. At Real Madrid er i forhandlinger om Bale, som kan benyttes på venstre back, i tillegg til at Ancelotti har benyttet Castilla-vingen Cheryshev fremfor Coentrão i pre-season er med på å sette fart i ryktene.

Guilherme Siqueira (Spiller for: Granada)

Dersom Coentrão skulle forlate klubben i sommer, noe det kanskje er en 50/50 sjanse for, må Real Madrid forsterke venstrebacken. Av den grunn har Granada-backen Guilherme Siqueira vært ryktet til Real Madrid. Lag som Everton, Liverpool og Swansea har lenge vært interesserte i spilleren. Atlético Madrid og Valencia skal også ha forespurt seg om prisen tidligere og fått €8 millioner til svar. Med den enorme interessen for venstrebacken kan det godt være prisen stiger, men Granada forlanger neppe mer enn €14 millioner.

Petter Veland beskriver brasilianeren slik:
- Bra motor, god teknikk og pasningssikker. Straffespesialist. Mangler litt på toppfarten, men glad i, og god, én mot én.

Sami Khedira (Ryktet til: Chelsea)

José Mourinho liker Sami Khedira og Khedira liker Mourinho. Tyskeren var en av Mourinhos mest betrodde spillere og spilte så vidt mindre minutter enn Cristiano Ronaldo under portugiserens ledelse.

Nå skal Mourinho være interessert i å hente Khedira til Chelsea. Prisen på Khedira, som ble kjøpt for €10 millioner for et par år siden, har steget betraktelig. Fra et økonomisk perspektiv ville det være svært lønnsomt for Real Madrid å selge, ettersom man kanskje kunne få mellom €30 og 40 millioner for midtbanespilleren. Hvorvidt det er lønnsomt sportslig sett er en annen sak. Interessen fra Chelsea er der, men klubbene er ikke i forhandlinger. Det var Marca som først omtalte saken.

Antonio Adán (Ryktet til: Sporting Lisboa)

Med to ekstremt gode keepere over seg på spillerlisten har Antonio Adán skjønt at det er på tide å flytte på seg. Målvakten uttalte allerede i fjor sommer at han ønsket nye utfordringer, men Mourinho overtalte ham til å bli i alle fall én sesong til. Så skadet Casillas seg alvorlig og Diego López ble kjøpt inn etter at Adán ikke viste seg å være en god nok erstatter.

Målvakten ble utelatt fra pre-season troppen som reiste til USA, og trener med Castilla inntil fremtidsplanene er spikret. I følge AS er han i samtaler med Sporting Lisboa og en overgang vil antakeligvis offentliggjøres om ikke lenge.

Hva håper du Real Madrid gjør før overgangsvinduet stenger? Diskutèr under!

Pmn6