Real Madrid 2-1 Real Betis

Hjemmelaget klarte ikke å overbevise i sesongens første La Liga kamp.

Real Madrid 2-1 Real Betis
Real Madrid - Real Betis
Søndag 18.08.13, 21:00
Santiago Bernabéu
La Liga runde 1
Antall tilskuere; 76 870

0-1 Jorge Molina 14’
1-1 Karim Benzema 28’
2-1 Isco 86'

Første omgang

Det var mye spenning i ansiktene til publikum på Santiago Bernabeu rett før kamp, og ekstra press på Ancelottis mannskap etter at rival, Barcelona akkurat hadde knust Levante 7-0 på Camp Nou.

Det var overraskende for de fleste at Ancelotti hadde valgt Diego Lopez som målvakt, med Iker Casillas henvist til benken. Alle rykter i forkant av kampen ville nemlig ha det til at Casillas hadde tatt tilbake keeperplassen. Resten av troppen besto av Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira, Modric, Isco, Ozil, Benzema og Ronaldo.

Real Madrid starter som på sedvanlig vis med ballbesittelse og angrepsforsøk, og det tok ikke lang tid før Ozil sender ballen igjennom til Marcelo, som sender videre inn mot Ronaldo. Ballen går i mål via Betis’ forsvarer Perquis. Marcelo blir dessverre avblåst for offside. Det er Betis som tar over etter dette og presser Real Mardid tilbake i forsvar. Laget fra Sevilla noterer seg raskt for tre hjørnespark og en header fra Molina, som reddes av Lopez. Real Madrid tar tilbake styringen etter dette, men de klarer ikke å skape noe særlig før i det 13. minutt hvor Ronaldo slår et innlegg til Benzema, som dessverre blir satt i offside for andre gang i kampen.

0-1

Cedrick vinner ballen på midtbanen og fører mot forsvaret, før han rykker forbi Ramos, og sender ballen igjennom til Molina. Spissen gjør ingen feil og setter inn kveldens første mål. Ramos og Pepe blir parkert av de to Betis spillerne.
Sjansene til Betis fortsetter, og de er nære ved å sette inn 0-2 bare minuttet etter scoringen.
Real Madrid vinner ballen tilbake etter et hjørnespark, og Ozil sentrer igjennom til Benzema, som for tredje gang i kampen er i offside. Rett etter er det Isco sin tur til å bli lurt av den effektive offsidefella til andalusierne.

Massivt press

Presset for å utligne øker, og spillerne fra hovedstaden noterer seg for flere sjanser. Ronaldos frispark går over mål på fra 25 meter, Marcelo spilles igjennom av Isco, men setter skuddet på utsiden. Ronaldo gjør nøyaktig det samme bare minuttet etterpå. Det er et massivt press fra de helhvite i denne perioden, og Benzema noterer seg for nok en sjanse hvor han blåser et skudd over mål på pasning fra Ozil.

1-1

Endelig klaffer det for Benzema. Pasning fra Marcelo til Isco, som spiller franskmannen fri. Han setter ballen pent på innsiden av keeper.
Etter 33 minutter er det tid for flere hjørnespark til Betis. Nosa setter en av de rett i tverrligger, og det er flaks at det ikke er Betis som igjen tar ledelsen. Fire minutter senere er det Pepe som sender igjennom til Ronaldo, men også han blir satt i offside.
Etter 41 minutter er det Cedrick som prøver seg igjen. Congoleseren faller inne i feltet og roper på straffe etter en knuff i ryggen fra Carvajal. Minuttet etter kommer Benzema igjen til sjanse. Han setter ballen i mål, men er atter en gang i offside.
Det skal bli enda en corner til Betis før pause, men ballen går langt utenfor mål. Det legges til ett minutt og det ender 1-1 til pause.

Andre omgang

Real Madrid går rett i angrep etter pause, og Ronaldo får to sjanser til å sette ballen i mål. Den første går i tverrligger, og den andre utenfor mål.
Modric feller Nosa, noe som gir den lille kroaten gult kort. To minutter senere er det godt kombinasjonsspill mellom Ozil, Isco og Marcelo, som ender opp med et innlegg som både Ronaldo og Benzema bommer på. Pasningsspillet i starten av andre omgang flyter nå bedre for Ancelottis mannskap.

Khedira får seg en trøkk etter 54 minutter og må gå av. Det er vår nye nummer 16, Casemiro, som kommer inn for Khedira. Marcelo får muligheten rett etter byttet, men skuddet går utenfor. Casemiros første offensive involvering, kommer i form av et innlegg, som fører til Real Madrids første hjørnespark.

Tempoet i kampen roet seg ned, og det er Real Madrid som styrer spillet i det Cedrick bryter igjennom med ball. Han kommer seg forbi Pepe, og det ser ut til at kan skal komme seg igjennom aleine mot keeper. En dårlig berøring fører heldigvis til at Pepe klarer å avverge situasjonen. Rett etter byttes den raske congoleseren ut.

Real Madrid ligger fortsatt likt med Real Betis da det nærmet seg 70 minutter spilt og Di Maria kommer inn for Ozil. Hjemmelaget fortsetter pasningsspillet sitt ute de store sjansene.

Benzema byttes ut til fordel for Morata. Unggutten er nære ved å sette ballen i mål i det 82. minutt på pasning fra Marcelo, men rekker ikke fram. Madridistaen fortsetter å jobbe bra i minuttene etter han har kommet innpå, og kommer til en ny mulighet, men er dessverre i offside.

2-1

Marcelo får ballen fra Modric på midtbanen. Han slår ballen inn fra venstre og finner Isco, som stanger ballen i mål. 21 åringen fra Benalmadena kroner sin ligadebut med mål for hovedstadslaget.

Det legges til tre minutter, og kampen ebber ut, uten at skjer noe bemerkningsverdig.

Oppsummering

Årets første seier og tre poeng er et faktum etter en kamp som ikke var en enkel kamp for de helhvite fra Madrid. Laget kommer seint i gang, og blir presset i store deler av førsteomgang. De hever seg i andre omgang, men det er på ingen måte en overbevisende seier.

Bytter

55’ Casemiro inn for Khedia
69’ Di Maria inn for Ozil
80’ Morata inn for Benzema

Pmn6