Deportivo 0-4 Real Madrid

På en kveld hvor det handlet om å ha det moro, underholde for veldedighet og kjempe om et alt, alt for stort trofé, var det Kaka som ble den store stjerna.

Deportivo 0-4 Real Madrid
29.08.13, 19:00
Riazor
Trofeo Teresa Herrera

6' 0-1 Kaka
12' 0-2 Morata
16' 0-3 Casemiro
86' 0-4 Kaka

Deportivo La Coruña rykket ned i fjor og hadde ikke de aller største forventningene foran møtet med Real Madrid. Men når man spiller i den nest øverste divisjonen møter man ikke de kongelige hvite hver dag så laget fra Galicia måtte benytte muligheten så godt de kunne. Det hjalp kanskje også at man kjempet om kanskje fotballverdenens største trofé. Pokalen som man vinner i denne turneringen er nemlig nesten like stort som en middels tiåring. Det er mye metall og kjempe om.

Kampen åpnet som forventet ved at Real Madrid styrte kampen. Man skulle ikke lengre enn til den sjette spilleminutt før de helhvite fikk uttelling. Ronaldo fosset frem på venstresiden, dro på seg to Deportivo-forsvarere før han sendte ballen på motsatt flanke der Kaka stod å ventet på ballen. Med all tid i verden kunne Kaka se seg både den ene og den andre veien før han satte ballen kontant i lengste hjørne. Som å følge ei oppskrift i ei kokebok var Real Madrid oppe i 1-0 før de tregeste kioskkundene på stadion hadde fått satt seg skikkelig til rette.

Solid hjemmeåpning

Hjemmepublikumet som hadde møtt opp på Riazor med håp om å se et hjemmelag som sånn halvveis kunne kue gjestene måtte se håpet svinne allerede seks minutter senere. Unggutten Morata var farlig frempå spilte seg en-to gjennom forsvaret med Marcelo som lettvegg og kunne trille ballen bak Fabricio i Deportivo-målet. 2-0.

Etter 16 minutter fikk Real Madrid corner. Om noen på tribunen fremdeles trodde på at 2-0 var livsfarlig så ble det håpet knust da Isco servet inn en corner fra venstre. Opp gikk Casemiro og møtte ballen med hodet. Kontakt! Pang! 3-0.

Straffe til Kaka?

20 minutter og Kaka var på farten igjen. Kombinerte fint med Carvajal og var nesten alene gjennom med keeper men måtte stoppe opp og holde seg til ansiktet etter å ha fått en albue i ansiktet. Spillerne ropte på straffe. Vanskelig avgjørelse.

Etter 42 minutter var det endelig Deportivos tur. Rudi fikk ballen på hjørnet av 16-meteren og bestemte seg for å prøve å curle ballen i lengste. Men uheldigvis for Rudi var Casillas på plass og holdt ballen i fast grep.

Foruten en halvsjanse til Morata markerte det slutten på første omgang i finalen.

Etter snaue 60 minutter trodde hele stadion tro at Morata nok engang hadde blitt servert et mål av Kaka. Men både linjemann og reprisen visste bedre og scoringen ble korrekt annullert for offside.

Kort vår for Deportivo

12 minutter senere skulle Deportivos største sjanse utfolde seg som vårblomster i A Coruña. Louis ble spilt i gjennom, fosset frem 30 meter før blomsten visnet og lobben over Casillas gikk 30 centimeter utenfor. De blåkledde supporterne var utrøstelige.

Kun fem minutter senere var Di Maria på vei igjennom etter et flott gjennomspill av livlige Kaka. Det er lenge siden Kaka har spilt en så god kamp for i kveld var brasilianeren hovmester på en middels restaurant på hovedgata i Madrid. Di Maria ble kun nektet et kremmerhus av et mål da en god Fabricio i mål stoppet forsøket på lobb fra argentineren.

Hovedretten er servert

Konklusjonen skulle komme etter 84 minutter. Det kunne nesten ikke være noen andre enn nettopp Kaka som fastsatte sluttresultatet til 4-0. Di Maria kom igjen farlig frempå på høyrekanten og spilte ballen 45 grader til venstre til en Jesé som hælflikket ballen videre til Kaka. Forsvaret stod igjen like forvirret som en rekrutt på perm da Kaka satte ballen, noe heldig, via keeper og i mål. Men mål er mål og stafett er stafett.

Mye bra å ta med seg fra denne kampen. Prestasjonen til Kaka var spesielt god og kan gi Ancelotti enda mer hodebry på midtbanen når laguttaket til søndagens kamp skal tas ut.

Fortjener Kaka mer spilletid hos Ancelotti?

Pmn6