Bli bedre kjent med Bale!

Les om den sjenerte gutten fra Cardiff som ble verdens neste dyreste fotballspiller.

Gareth Bale fikk i sommer en guttedrøm oppfylt. Gutten som debuterte for Southampton i en alder 16 år og 275 dager skulle 8 år senere spille i en av verdens største klubber. Veien dit har vært lang, full av oppturer og nedturer, som en berg og dalbane.

Gareth Bale vokste opp i Cardiff og var i en tidlig alder talentfull. Når han var 9 år ble han oppdaget av Southampton. “The saints” oppdaget han på en skoleturnering og lot seg imponere. Bale var i ung alder veldig rask, og løp 100 meter på 11,4 sekunder som 14åring. Bale gikk på Whithchurch skole i Cardiff fram til han fikk prøvespille for Southampton ungdomslag i en alder av 15år.

Oppholdet i Southamton startet trått for Bale og trenerne var ikke overbevist. Men under den siste dagen av oppholdet skulle Bale og Southampton spille kamp. Det var Bales siste sjanse til å overbevise at han var verdt å satse på. Bale tok vare på sjansen og var sterkt delaktig i at Southampton vant 5-1. Southamptons sjefsspeider Malcolm Elias sa i ettertid at Bale hadde en kamp som man kun drømmer om. Bale fikk kontrakt med Southampton og et nytt eventyr ventet for den sjenerte gutten fra Wales.

Til tross for at Bale var et bra talent, så ikke Southamptons sjefspeider Malcom Elias på Bale som en superspiller.

-Han var ikke regnet som en av de beste, men vi bestemte oss for å satse på han fordi han var venstrebeint, en god crosser og god en mot en offensivt, sa Malcolm Elias til BBC.

Flere av lagkameraten til Bale på skolelaget har i ettertid sagt at Bale ikke var best på laget, men var det noen som kom til å bli noe var det Bale.

-Han var dedikert, ydmyk og en god lagspiller. Hvis det var noen som kom til å komme langt var det Bale, uttalte Bale sine lagkamerater fra skolelaget; Chris Boddy og Liam Palmer til BBC.

Bale sin tid i Southampton ble en stor suksess og i en alder av 16 år og 275 dager fikk han A-lags debuten. Kampene kom på løpende bånd. Daværende Southampton manager George Burley var så fornøyd med unggutten at han lot Bale få spille nesten alle kampene for Southampton i Championship.

Som følge av storspill for “The Saints” tok daværende Wales landslagstrener: John Toschack med Bale i Wales sin A-landslagstropp. Landslagstreneren Toschack var så imponert over unggutten at han slapp han til allerede i debutkampen. I en alder av 16 år og 215 dager ble Bale den yngste A-landslagsspilleren noen gang for Wales. Bale noterte seg for en kampavgjørende assist. Bale ble 5 måneder senere Wales sin yngste målskårer når han debuterte fra start i EM-kvalik mot Slovakia.

Flere fikk navnet Gareth Bale på blokka og unggutten ble jaktet på av både Manchester United og Tottenham, men spilleren valgte til slutt Tottenham. Bale ble i mai 2007 solgt til Tottenham for £10millioner.

Bale viste seg fram for White Hart Lane publikummet med en gang og skåret allerede en uke etter overgangen til Tottenham. Men etter det gikk alt som kunne gå galt gikk galt. Bale slet med skader og når han første spilte vant ikke laget. Bale måtte spille hele 24 Premier league kamper før han fikk en seier med Tottenham.

Etter en grusom start på 2009-10 sesong for Bale startet ryktene om hans tid i Spurs var forbi. Tottenham var klar for å selge Bale til Birmingham for £3millioner, men Harry Redknapp var ikke interessert i å selge. Bale ble værende i Spurs og bedre tider lå i vente.

Assou-Ekotto ble skadet og Bale fikk sjansen igjen fra start. Bale grep sjansen og viste at han var i strålende form. Bale var endelig tilbake! Bale var en sterk bidragsyter til at Tottenham kvalifiserte seg til Champions league.

Assou-Ekotto kom tilbake sesongen etter, noe som førte til at Bale ble flyttet til venstre ving. Bale fant seg raskt til rette i kantposisjon. Bale ble i 2011 etter strålende spill belønnet med “PFA footballer of the year” og har siden den gang ikke sett seg tilbake. I 2012 ble han kåret til Premier League beste spiller og endte i 2012-13 sesongen opp med 21 nettkjenninger for Londons-klubben.

Veien til toppen har vært lang, men gutten som under tiden i Southampton pusset skoene til Claus Lundekvam har nå tatt stegene helt til topps .

Hvordan tror dere Bale kommer til å gjøre det i Real Madrid? Diskuter i kommentarfeltet under.

Pmn6