Transfertorsdag 02.01

Hva er årets nyttårsforsett? Å sørge for at leserne våre alltid er oppdatert på de siste rykter - vel, i alle fall mens overgangsvinduet er åpent. Godt nyttår!

Året er 2014, måneden er januar. Med andre ord har årets første overgangsvindu akkurat åpnet. Hvor mye aktivitet vi vil se fra Real Madrids side er fremdeles usikkert, men at ryktene vil svirre hele måneden er det ingen som helst tvil om. Vi vil sørge for at leserne våre blir matet med alle de siste ryktene rundt klubben – hver eneste torsdag uten måneden.

Ryktet inn:

Andrea Pirlo kan bli Real Madrid-spiller til sommeren. Sky Italia hevdet i går at Carlo Ancelotti møtte Pirlo i juletida og sa: «Jeg henter deg til Real Madrid». Italienerens kontrakt går, i likhet med Xabi Alonsos, ut til sommeren. Dersom Alonso ikke skulle signere ny kontrakt med klubben kan Pirlo bli hans erstatter.

• Til tross for at Paulinho bare har spilt en halv sesong for Tottenham ryktes han nå bort fra klubben. Sunday Telegraph hevder at Carlo Ancelotti ser på brasilianeren, som gikk fra Corinthians for £17 mill. i sommer, som brikken som mangler i midtbaneleddet. Paulinho har akkurat funnet seg til rette i London, men avisen hevder at et tilbud fra Real Madrid ville bli vanskelig å avslå.

Ilkay Gundogan hauses opp som den store favoritten i spansk presse til å bli Ancelottis store sommerkjøp. Både AS og Marca har de siste ukene publisert artikkel på artikkel om overgangssagaen. Dortmunds direktør, Hans-Joachim Watzke, nekter for at noe av det er sant: «Hvis vi skulle tro alt fra Spania om hvilke spillere som er på vei bort fra klubben ville vi hatt problemer med å velge en startellever.» Dermed kan det se ut til at Gundogan-døren er lukket – for denne gang.

Ryktet ut:

Álvaro Morata har ikke fått den spilletiden han forventet, og som mange mener han fortjente, denne sesongen. Det er derfor slettes ikke usannsynlig at spanjolen forsvinner ut dørene i vinter. The Telegraph skrev på nyttårsaften at Arsene Wenger ønsker å hente Morata på lån frem til sommeren. Tottenham og Valencia skal også være interesserte i en låneavtale med klubben. Hvorvidt Ancelotti er villig til å gi slipp på sitt andrevalg på topp er derimot usikkert.

• Å ha to verdensklassespillere på venstre back gjør at den ene eller den andre er ryktet bort med jevne mellomrom. Fabio Coentrão skal være på vei til Premier League denne måneden, i alle fall om vi skal tro AS. Manchester United, Tottenham og Chelsea skal alle være aktuelle klubber, men laget fra sør-London er kanskje favoritt til å sikre seg portugiseren av to grunner. 1) De søker etter en erstatter for Ashley Cole. 2) José Mourinho og Coentrão har samme agent – overgangsmesteren Jorge Mendes.

Pussig nok hevder britiske Sunday Express at Ashley Cole er på vei til Real Madrid – som en mulig midlertidig erstatter for Coentrão.

Xabi Alonso har bare et halvt år igjen av kontrakten sin med klubben, og kan i grunnen forlate klubben gratis som Bosman-spiller dersom en potensiell klubb skulle komme på banen med et tilbud. For et par dager siden meldte Marca at spanjolen hadde bestemt seg for å signere en toårig kontraktsforlengelse med Los Blancos. I følge den spanske sportsavisen er altså agenten hans i forhandlinger med klubbledelsen i øyeblikket.

Likevel er usikkerheten stor i Real Madrid-leieren med tanke på kontraktsforlengelsen. Da Cuatro spurte assistent Zidane i et kjapt intervju på Barajas (flyplassen i Madrid), svarte franskmannen: «Vi vet ingenting angående Xabi».

Følg med neste torsdag for enda flere og ferskere rykter!

Hvilke(n) overgang(er) håper du blir realitet? Diskuter under!

Pmn6