Real Madrid 3–0 Atlético Madrid

El Derbi. Los Blancos vs Los Rojiblancos. Storebror mot Lillebror. Kampen om stolthet og ære. La Copa de Madrid er igang.

Real Madrid 3–0 Atlético Madrid
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Onsdag, 5. februar 2014, kl 20.00
Copa del Rey, Semiefinale kamp 1

1-0 Pepe, 17´ (assist, Di Maria)
2-0 Jese, 58´ (assist, Di Maria)
3-0 Di Maria 74´

Startellever;
Casillas
Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao
Modric, Alonso, Di Maria
Jese, Benzema, Ronaldo

Benken; Lopez, Carvajal, Varane, Marcelo, Illarramendi, Isco, Morata
Gareth Bale og Khedira var fortsatt ute med skade og ikke i troppen.

Diego Simeones menn hadde tatt turen borti gata til Santiago Bernabeu for å igjen prøve å sette en stopper for storebror. Serielederen har hatt taket på Real Madrid i de siste oppgjørene og vunnet de siste to på Los Blancos´ hjemmebane. Dette er El Derbi Madrileno nr. 250. Før kampstart var det ett minuts stillhet til minne om Luis Aragones, som gikk bort i helgen etter å ha kjempet med laukemi. Han ble 75 år gammel.

God åpning

Hjemmelaget med avspark i første omgang på et nesten fullsatt Santiago Bernabeu. Stemningen er høy og reaksjonen umiddelbar når Diego Costa går i kroppen på Ramos kort tid etter avspark. Første sjanse etter seks minutter når Benzema og Arbeloa kombinerer på høyrekanten. Innlegget finner Ronaldo, men ballen går utenfor. Like etter er Benzema frampå med panna på en corner, men også denne gangen forsvinner ballen ut av banen. En god åpning av vertene.

En mann for de store anledninger

Arda Turan prøver seg på en header mot Casillas, men kapteinen redder forsøket. Etter 17 minutter kommer Pepe i fint driv. Han får ballen fra Di Maria, som har dratt av to mann. Pepe kliner til fra 18 meter. Ballen går via ryggen til Insua, og Courtois er utspilt. Atletico skulle muligens ha straffe like etter når Arbeloa holder hefig i trøya til Costa på et frispark, men dommeren velger å overse situasjonen.

Pepe blir tildelt gult kort etter at Diego Costa kaster seg ned foran han. Pepe er uskyldig i denne situasjonen, og skulle ikke hatt kort. Ronaldo tråkkes på hælen og Rivas får gult kort. Jese og Modric får hver sin sjanse til å øke ledelsen, men begge forsøk går rett på keeper. Det er amper stemning i kampen, mye knuffing og dytting, og Atletic-spillerne prøver å framprovosere situasjoner, spesielt når de har dødball.

Det legges ikke til noe og omgangen blåses av etter full tid. En omgang hvor hjemmelaget har hatt full kontroll, 72 % ballbesittelse, og skaffet seg ett mål.

Jese Rodriguez

Bortelaget gjør et bytte, Rodriguez kommer inn for Rivas, før de tar avspark i andre omgang, og det er gjestene som åpner friskes og skaffer seg noen cornere uten at det blir noe ut av det. Los Blancos tar mer og mer over, og kommer til noen muligheter ved en meget god Luka Modric. Spillet flyter godt når kroaten slår en langpasning til Di Maria. Argentineren ser Jese komme på løp og sender gjennom en helt nydelig pasning til unggutten som rolig setter ballen inn bak Atleticos keeper.

God stemning

Santiago Bernabeu er i ekstase etter scoringen, og jubelen stiger enda mer når Diego Costa får gult kort, og må stå over neste kamp. Temperaturen stiger i kampen når Di Maria blir tatt og ruller seg i smerte. Det gis en rekke frispark til Real Madrid, og vertene er veldig nære å øke ledelsen enda en gang ved Pepe, men ballen går på utsiden. Bare et par minutter senere har gjestene corner, og Godin header ballen mot mål. Casillas er utspilt, men Modric redder på streken. Benzema byttes ut, og Morata kommer inn, og med en gang etter byttet kommer Di Maria til skuddmulighet når han snapper ballen fra motstanderen. Angel klinker til, skuddet går via Miranda, og enda en gang går ballen i mål. Illarramendi kommer inn for Di Maria, som holder seg til låret i smerte. Like etter kommer Isco inn for Jese, som har hatt en veldig god kamp. Stemningen på Santiago Bernabeu er upåklagelig.

Det legges til tre minutter. Ronaldo gir Morata en gylden mulighet til å sette spikeren i kista, men unggutten setter ballen utenfor mål. Det blåses i fløyta og det ender 3-0 i en kamp hvor hjemmelaget har full kontroll på et slapt Atletico, som går slukøra av banen og må innse at de har tapt sin første kamp etter ei rekke på 23 kamper uten tap.

Pmn6