Real Madrid 3-0 Elche

Det var knyttet stor spenning til om Real Madrid skulle klare å fortsette sin rekke med seiere på hjemmebane.

Real Madrid 3-0 Elche
Santiago Bernabeu, Madrid
La Liga, runde 25
Lørdag 22. februar 2014, 16.00

Illarramendi 1-0 34´(assist, Pepe)
Bale 2-0 71´(assist, Alonso)
Isco 3-0 81´(assist, Benzema)

En annen sak det var knyttet stor spenning til, var om Cristiano Ronaldo fikk spille kampen eller ikke. Det spanske fotballforbundet hadde lørdag ettermiddag et møte for å behandle klagen som Real Madrid hadde levert på suspensjonen til den portugisiske stjernespilleren. Ancelotti hadde tidligere uttalt at han var sikker på at klagen ble godkjent og at Ronaldo ville få spille. Klagen ble behandlet og avvist. Ronaldo måtte kuttes fra laget.

Ancelotti valgte følgende startellever;
Lopez
Carvajal, Varane, Pepe, Arbeloa
Illarramendi, Alonso, Di Maria
Bale, Benzema, Jese

På benken satt; Casillas, Ramos, Coentrão, Casemiro, Nacho, Morata og Isco.

Copa del Rey trofeet

Før gjestene tok avspark ble basketballaget til Real Madrid hyllet med deres nye Copa del Rey trofe, som de sikret da de slo Barcelona i finalen. Etter det var det klart for ett minutts stillhet.

Oppskriftsmessig

Benzema er førstemann til å markere seg med skudd fra 16-meteren etter tre minutter, et godt skudd som fører til kampens første hjørnespark. Gjestene kommer seg til en mulighet etter 8 minutter, men det blir ikke noe av forsøket. Like etter kombinerer Benzema med Bale, men muligheten ender kun opp i corner. Arbeloa kommer seg til dødlinja og legger inn til Benzema, men det blir litt for upresist, og keeper redder.

Etter halvspilt omgang ser alt ut til å gå etter planen. Elche ligger og forsvarer seg mot vertene som trykker på og har fullstendig dominans. I en omgang hvor gjestene gjorde alt riktig og Real Madrid manglet den siste avgjørende pasningen, skulle det ta 34 minutter før vertene skulle få hull på byllen. På corner fra Di Maria, går ballen først via Pepe og ut til Illarramendi, som fra 18 meter dundret til. Ballen går via en uheldig Manu Del Moral før den ender opp i nettet. Når Elche så må fram for å score blir det større rom bakover, og hovedstadsklubben kommer til et par sjanser, blandt annet en dobbeltsjanse fra Benzema. Omgangen ebber ut og det skjer ikke stort mer før lagene går til pause på stillingen 1-0.

Lite interessant

Hjørnespark til vertene i starten av andre omgang, etter en umenneskelig pasning fra Varane som finner Jese. Innlegget mot Benzema finner en motspiller og går til corner. Pepe pådrar seg gult kort etter en talking på Marquez, etter å ha ryddet i eget forsvar. Lite interessant start på andre omgang.

Benzema presser keeper som sender en pasning som plukkes opp av Jese. Jese takles stygt og det er klart for frispark fra ca 20 meter. Skuddet fra Alonso går rett I muren og ut til corner etter 64 minutters spill. Situasjonen vekker et litt halvslapt Real Madrid, og gir ny energi til hjemmelaget. Bale får ballen fra Alonso på ca 30 meter og klinker til. Kula treffer hardt på undersiden av tverrligger og inn i mål. Et aldeles nydelig mål av waliseren. Isco kommer inn for Jese etter 74 minutter, og like etter får han ballen fra Illarramendi, og slår inn foran mål. Dessverre bommer Carvajal på muligheten.

Benzema leverer en god pasning til Isco, som drar av en mann, og setter ballen i mål over keeper. Det er det siste Benzema gjør for dagen, når han byttes ut til fordel for Morata, og ved neste stopp i spillet er det Casemiro sin tur, når han kommer inn for Alonso. Det legges til 2 minutter, og Morata er farlig frampå å sette inn 4-0, men forsøket reddes av keeper.

Pmn6