Zaragoza 0-2 Castilla

Reservelaget tok seg endelig over nedrykksstreken i Liga Adelante.

Real Madrid Castilla entret søndag La Romareda i visshet om at man med seier ville klatre opp over nedrykksstreken i Spanias nest øverste divisjon. Etter en jevn åpning var det etterhvert gjestene som gikk opp i ledelsen, og etter heroisk innsats gjennom 90 minutter kunne gutta fra hovedstaden juble for tre poeng.

Bare 17 minutter var spilt da det plutselig stod 0-1 i Zaragoza. Ut av ingenting vartet Burgui opp med et lekkert langskudd som ga Castilla en viktig ledelse hvor det fort kunne bikket begge veier. Dette var forøvrig Burguis femte scoring for sesongen. Etter scoringen kunne gjestene fort doblet ledelsen, men også sluppet inn både ett og to mål. Real Zaragoza testet Pachecho i Castilla-buret flere ganger fram til han måtte bytte ut etter 24 minutter og fortsatte presset etter at Rubén Yañez hadde tatt plass mellom stengene. Heldigvis hadde målvakten en svætr god dag på jobb og stoppet alt som kom. Henríquez, Rico og Cidoncha hadde alle store muligheter for vertene, men maktet ikke å sette ballen i mål.

Da det så ut til at utligningen skulle komme hvert øyeblikk, skjedde heller det stikk motsatte. Lucas Vázquez satte like godt inn 0-2 for Castilla etter forrykende kontringsfotball. Etter Vázquez' scoring virket det hele avgjort og man rodde i land en uhyre viktig seier, til tross for Willian Josés utvisning fem minutter før slutt. Real Madrids nest beste står nå med fire seiere på sine fem siste kamper og ser virkelig ut til å ha funnet flyten. For øyeblikket ligger Castilla på en 17. plass, med bare fire poeng opp til 7. plass, Real Murcia. Fire poeng er det også opp til Tenerife på 9. plass, som blir lagets neste motstander.

Castilla XI: Pacheco (Rubén Yáñez 24'), Quini, Derik, Cabrera, Casado, Mascarell, Cristian Gómez (Álvaro Medrán 75'), Lucas, Borja, Burgui, De Tomás (Willian José 84').

Tror du Castilla holder seg i divisjonen?