Oppdrag Khedira

Blir det funnet plass til tyskeren nå som han snart returnerer?

Sami Khedira. Den utrettelige midtbanesliteren som var en nøkkelspiller under hele Mourinhos Real Madrid-æra og som fra Carlo Ancelottis inntreden gang på gang var å se i startoppstillingen - fram til en uheldig kollisjon med Andrea Pirlo som resulterte i et avrevet korsbånd. Med Khedira på full fart tilbake i opptrening kommer spørsmålet opp - er det fortsatt plass til tyskeren på en midtbane bestående av Xabi Alonso, Luka Modric, Asier Illarramendi, Casemiro, Isco Alarcón og Ángel di María, med Paul Pogbas navn summende i gangene?

Rosenrød periode

Før den horrible skaden på landslagssamling oppstod i november, hadde Sami Khedira kapret en plass som høyre indreløper i Ancelottis nye 4-3-3-system. Den oppofrende tysk-tunisieren, som siden sin ankomst til Madrid hadde hatt som hovedoppgave å gjenvinne baller og spille et enkelt og trygt pasningsspill i en ankerposisjon, hadde nå begynt å vise seg fram stadig oftere offensivt med sine dype løp og forseringer inn i motstanderens 16-meter. Det var tydelig at han hadde flere strenger å spille på. Los Blancos' midtbanetrio bestående av Modric, Alonso og Khedira hadde nå endelig gitt Carletto balansen han lenge lengtet etter. Med de tre på midten fikk man kombinert skjerming av forsvarsfireren, gjenvinning av ball, trygt pasningsspill og støtte til "BBC" i angrep.

ØYEBLIKKET: Khedira pådro seg en fryktelig korsbåndsskade mot Italia.

Carlos "Plan B"

Da Khedira omsider skadet seg, måtte manager Ancelotti tilbake til taktikktavla og pusle med nye mulige konstellasjoner. Resultatet? Flytte Modric over på høyre hvor Khedira hadde opptrådt, for så å fylle den ledige venstre indreløperrollen med en teknisk løpsmaskin ved navn Ángel di María. Akkurat det valget kan man trygt si var vellykket uten at det vil være en overdrivelse, lagets positive form og di Marías gjentatte knallforestillinger tatt i betraktning.

Med en knallsterk midtbanetrio inkludert sultne Isco, Illarra og Casemiro halsende bak, samtidig som flere midtbanespillere ryktes inn til sommer, blir spørsmålet nå - kommer Sami Khedira til å ha sjans på en plass laget neste sesong? Mannen med hårstrikk fylte nettopp 27 år og har flere toppklubber med sansen for jobben han legger ned på matta og Florentino Pérez kan fort bli fristet til å selge hvis det riktige tilbudet kommer på bordet. Vi vil gjerne høre din mening rundt situasjonen:

Vil du at Khedira skal bli i klubben, uavhengig av om man signerer en ny boks-til-boks spiller?

Pmn6