Real Madrid 4–0 Osasuna

Nok en ”finale” i La Liga når Real Madrid tok imot Osasuna på Santiago Bernabeu.

Real Madrid 4-0 Osasuna
Santiago Bernabeu, Madrid
Lørdag 26. April 2014 kl 20.00
La Liga, runde 35

1-0 Ronaldo 6’ (assist, Di Maria)
2-0 Ronaldo 53’ (assist, Isco)
3-0 Ramos, 61’ (assist, Di Maria)
4-0 Carvajal 83’ (assist, Isco)

Nesten et topp mot bunn oppgjør. Real Madrid ligger på andre plass og må vinne for å ha sjans til å ta igjen Atletico, og Osasuna på 16. plass på tabellen må vinne for å holde seg unna nedrykksplass. Alt lå til rette for å få en spennende kamp i hovedstaden. Sist gang de møttes denne sesongen ble resultatet 2-2.

En hyllest for seier og en hyllest for død
Ancelotti hadde på forhånd tatt ut 20 mann i troppen, og valgte å starte med følgende ellever;
Lopez
Nacho, Varane, Ramos (C), Marcelo
Mordic, Illarramendi, Isco
Di Maria, Morata, Ronaldo

Benken bestod av; Casillas, Carvajal, Pepe, Coentrao, Alonso, Casemiro, Benzema.
Den største overraskelsen var at Bale ikke en gang satt på benken, da han fortsatt sliter med mageviruset ha fikk for litt siden.

Hjemmelaget ble hyllet etter seieren i La Copa, når Casillas og Ramos bærer trofeet ut på banen mens Osasuna-spillerne står æresvakt. Ett minutts stillhet ble så gjennomført til ære for Tito Vilanova, som gikk bort i går etter en lang kamp mot kreft.

Etter oppskriften

Det skjer lite før i det sjette minuttet, når Di Maria vrir spillet fra midtstreken på høyre side av banen. Argentineren finner Ronaldo på venstre, som klinker til fra 20 meter og setter ballen rett i kassa, helt utagbart for keeper. En oppskriftsmessig ledelse fra Los Blancos.

Etter 22 minutter stormer Ronaldo nedover på høyre side og får lagt inn til Ramos, som kan sette inn 2-0, men spanjolen beregner hoppet sitt litt feil og ballen går over. Ronaldo ser sliten ut allerede etter 25 minutter og begynner å ta seg til venstre rumpe/øvre del av låret, men fortsetter kampen. Portugiseren bli lagt i bakken like etter og stiller seg klar til å ta frispark. Skuddet stryker forbi mål, og Ramos er ikke langt unna å stupheade ballen i mål.

Ronaldo og Ramos prøver seg på en frekkis når Real Madrid har frispark fra ”Gareth Bale-posisjon”. Alle forventer skudd fra Cristiano, men isteden flikker han ballen til venstre mot Ramos som måker ballen over mål. Morata er nære på å sette ballen mål like etter, men keeper avverger. Det legges til ett minutt av førte omgang, og hjemmelaget presser på for å få den andre scoringen, men de mange mulighetene ender opp alle andre steder enn i nettmaskene.

30 mål!

Armenteros kommer til andre omgangs første sjanse, men brassesparket går på utsiden. Den neste sjansen kommer til Modric, som prøver langskuddet etter 50 minutter. Like etter får Ronaldo ballen på venstre side fra Isco. Han drar seg innover i banen og brenner til et skudd som stiger og stiger helt til ballen sitter klistra i krysset. Målet var portugiserens 30. mål i La Liga denne sesongen.

Gjestene er i angrep men mister ballen på sekstenmeteren til Real Madrid. Ramos går i angrep med ballen, spiller ut til Di Maria på høyre, som legger et perfekt innlegg inn boksen hvor Ramos har fortsatt løpet sitt og header ballen i mål. Like etter byttes Ronaldo ut, og inn kommer Casemiro som går inn sentralt, mens Isco trekker opp på høyre side. Kveldens andre bytte kommer når Alonso kommer inn for Modric etter 67 minutter. Det siste bytte kommer etter 73 minutter når Carvajal kommer inn for Di Maria. Den spanske super-backen får dermed prøve seg som kantspiller for en gangs skyld.

Fornøyde tilskuere

Det er veldig god stemning på Santiago Bernabeu i kveld, og det virker som de fleste har troa på at dette er sesongen for de virkelig store resultatene. La Copa er i boks, man har ett måls forsprang på Bayern i Chamipons League og et forholdsvis overkommelig kampprogram igjen i La Liga. Isco får ballen etter 83 minutter og lobber den nydelig over forsvarerne til Osasuna. På er perfekt tima løp igjennom kommer Carvajal, og header ballen i bue over keeper og i mål for 4-0. Det legges til tre minutter og kampen ebber ut. Hjemmelaget har levert en god kamp og vunnet overlegent, uten at de har måttet anstrenge seg unødvendig.

Pmn6