Bayern München 0-4 Real Madrid

Drømmen om finale. Drømmen om La Decima. Det hele skulle avgjøres på tysk gress!

Bayern München 0-4 Real Madrid
Allianz Arena, München
29.4.2014, 20:45
Champions League, semifinale nr. 2

0-1 Ramos 16’ (assist, Modric)
0-2 Ramos 20’ (assist, Pepe)
0-3 Ronaldo 34’ (assist, Bale)
0-4 Ronaldo 89’

Ancelotti stilte med toppa lag i kveldens oppgjør;
Casillas
Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao
Modric, Alonso, Di Maria
Bale, Benzema, Ronaldo

På benken satt; Lopez, Varane, Marcelo, Casemiro, Morata, Isco og Illarramendi.

Før avspark var det satt av ett minutt til minne om Tito Vilanova og Vujadin Boškov, som var trener for Los Blancos fra 79-82. Han døde sist søndag. Stemningen i München er fantastisk og Allianz Arena er fullsatt.

Pangstart

Real Madrid taper ball med en gang, men kommer seg like etter til en sjanse ved Di Maria, men innlegget stoppes av Neuer. Bale får en mulighet ved en dårlig klarering fra Neuer etter 9 minutter, men avslutningen er for dårlig fra waliseren. Gjestene fra Madrid presser godt, og står høyt i 4-3-3 formasjon. En litt annen taktikk enn hva som var tilfellet på Santiago Bernabeu. Bayern-spillerne virker litt overrasket. Di Maria, Ronaldo og Benzema kombinerer fint, og skaffer corner etter 15 minutter. Modric slår et perfekt hjørnespark. Bayern-spillerne er opptatt av å markere Ronaldo, og ingen ser Ramos som får løpe fritt inn, hoppe opp og sette inn 0-1 målet. Dante takler Ronaldo stygt på midtbanen like etter, og portugiseren vrir seg i smerte. Han kommer heldigvis inn på banen igjen.

Bale blir lagt i bakken og Di Maria tar frisparket, som han slår nydelig inn i boksen. Pepe får en liten stuss på ballen før Ramos banker inn 0-2. Bayern er helt i sjokk og Los Blancos spiller med hjerte på utsiden av trøya. Ribery kommer til skudd etter 25 minutter men ballen går på utsiden. Bayern sliter skikkelig med å komme sjanser, mye på grunn av et enormt bra forsvarsspill hos gjestene.

Real Madrid bryter et Bayern-angrep, og Di Maria slår en nydelig pasning til Benzema som leverer ballen til Bale. Waliseren stormer framover og slår ballen til Ronaldo som setter inn sin femtende scoring for sesongen i Champions League etter 35 minutter. Kort tid etter er Alonso klønete og takler Scweinsteiger, noe som ender med gult kort til baskeren.

Standhaftige tyskere

Bayern gir seg ikke og har corner etter 41 minutter, men forsvaret klarerer. Pepe går ned etter å klarert et skudd fra Robben som går ut til en ny corner, og det medisinske apparatet må ut på banen for å sjekke status på det portugisiske krigsskipet, som virker litt forvirra. Bayern kommer til sjanse med Ramos klarerer. Nok en corner blir klarert av Pepe, som har kommet seg inn på banen igjen. Real Madrid-spillerne jobber fantastisk bra i forsvar. Det legges til to minutter, og det er klagestorm fra Munchen-spillerne. Modric slår en nydelig pasning til Ronaldo, men Neuer er ute og klarerer, dog noe på bærtur. Real Madrid går til pause med fire mål mot hjemmelagets null. Dette lukter finale lang vei. Omgangen er perfekt taktisk og spillemessig gjennomført.

En perfekt gjennomført plan

Hjemmelaget utfører bytte mellom Mandzukic og Martinez før de tar avspark på eget gress. Det går veldig rolig for seg i starten av andre omgang og lagene veksler på å trille ball. Lite skjer før det har gått 57 minutter når Robben kommer til en sjelden sjanse. Casillas er etter ballen og følger den på utsiden av mål. En slapp markkryper fra Ribery reddes av St. Iker i det vi passerer 60 minutter. Det er hjemmelaget som har ballen mest i andre omgang, men de får til lite. Det er klart for Bayern-corner kort tid etter, men igjen klareres det fra et veldig solid Real Madrid-forsvar. Nok et forsøk, denne gangen i form av et langskudd fra Kroos, reddes igjen av Iker Casillas.

Bayern München er rådville, og forsøker mye rart. Etter 70 minutter kommer Götze og Pizarro inn for å se om de kan få fart på sakene. 74 minutter passeres når dagens mann, Sergio Ramos byttes ut, og det er klart for Varane til å gjøre sin inntreden i kampen. Bytte nummer to skjer fem minutter seinere, når Isco kommer inn for Benzema. Di Maria skaffer corner litt seinere etter å ha gjennomført et fantastisk løp, før det er klart for kveldens siste byttet når Angelito går ut for Casemiro. Real Madrid kom til Tyskland med en plan, som de har gjennomført på best mulig måte.

Takk og farvel

Etter 89 minutter er det klart for frispark til Ronaldo, som han selv har klart å skaffe. Har stiller seg opp i klassisk Cristiano-stil, og dundrer til under en hoppende mur. Neuer er utspilt, ballen går i mål, og ydmykelsen er et faktum. Det legges til to minutter i en omgang som har vært veldig annerledes enn den første. En omgang hvor Real Madrid har forsvart seg ekstremt godt, mot et hjemmelag som bare blei dårligere og dårligere igjennom hele kampen. La Décima er fortsatt innen rekkevidde, og drømmen er fortsatt i behold, etter at verdens beste klubb har ydmyket de regjerende mesterne på samme måte som de selv ydmyket Barcelona i 2013.

Pmn6