Real Madrid 3 - 0 Celta Vigo

Real Madrid tangerte Barcelonas rekord i antall strake seire da Carlsen tok avspark, og Ronaldo scoret hat trick.

Real Madrid 3 - 0 Celta Vigo
Estadio Santiago Bernabéu
La Liga, runde 14
06.12.14, 20:00

1-0, 36' Ronaldo (straffe)
2-0, 65' Ronaldo
3-0, 81' Ronaldo, assist Marcelo.

Real Madrid og Ronaldo hadde få problemer med å slå Celta Vigo på hjemmebane. Magnus Carlsen fikk æren av å ta avspark på stadion i Sergio Ramos' 300. ligakamp. Etter at kampen var igang var det Ronaldo som stjal showet og scoret sitt 23. hat trick i Real Madrid. Det er rekord i La Liga. Real Madrid tangerte på sin side en rekord som klubb da de vant sin 18. strake kamp. Det er rekord i spansk fotball, men Barcelona klarte det også i ledelse av legenden Rijkaard.

Ancelotti valgte følgende startellever for dagens kamp (4-4-2): Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Bale, Illarramendi, Kroos, James (Arbeloa 53'); Benzema (Coentrão 81'), Ronaldo (Chicharito 85')

Carlsen med æresavspark

Kampen ble innledet av et æresavspark, tatt av Magnus Carlsen som nylig forsvarte VM-tittelen. Nordmannen fikk lov til å spasere til midtbanen før han sparket ballen mot sidelinja. Magnus håndhilste blant annet med Carlo Ancelotti før han satte seg på tribunen sammen med Florentino Perez og kampen ble satt i gang.

Real Madrid kom hurtig i gang, lynraske Gareth Bale skapte noen få problemer for Celta-forsvaret, men Galiserne klarte seg fint defensivt de første minuttene. Tempoet roet seg betraktelig i de følgende minuttene. Etter 9 minutter fikk Sergio Ramos en gigantisk mulighet til å score mål i sin 300. ligakamp for Real Madrid. Kroos slo en god corner mot Ronaldo som headet mot mål, keeperen ga retur, men Ramos blåste ballen utenfor fra 3 meters hold.

3 minutter senere var det James Rodriguez som var i farten på venstre kant. I boksen var en mållysten Cristiano Ronaldo, men pasningen ble så vidt sparket unna av en Celta-forsvarer. Den neste muligheten kom da Illarramendi la inn til Ronaldo. Ballen gikk over alle forsvarere og Ronaldo vartet opp med et brassespark som dessverre gikk like over tverrliggeren. Ronaldo var nok en gang nære scoring da han dempet ned ballen med brystet og fikk avsluttet, men Celta-keeperen var nok en gang våken.

Billig straffe

34 minutter spilt og Marcelo la inn til Ronaldo. Portugiseren falt relativt lett inne i boksen da en Celta-forsvarer ga han en liten dytt i ryggen. Dommeren valgte omsider å blåse straffe. Senere analyser viser derimot at Ronaldos hæl traff kneet til forsvareren rett før han falt, men det er ingen tvil om at portugiseren faller lett, straffe burde det uansett ikke vært. Ronaldo tok straffen selv og satte ballen iskaldt i høyre hjørne. 1-0 til Real Madrid etter en omdiskutert straffe.

Før pause var det James og Benzema som var nærmest scoring. James plasserte sitt skudd veldig godt, men keeperen svarte med en enda bedre redning. Så var Marcelo på driblefot på venstre kant, brasilianeren la inn mellom stolpen og keeper, men Benzema var for sent ute til å kunne sette ballen i åpent mål.

Celta kom best i gang i 2. omgang, Orellana satte ballen like utenfor fra ca. 12 meter. Tempoet dalte i starten av omgangen. Etter 55 minutter ble Bale silt gjennom, men ble feilaktig avblåst for offside.

Hat trick-kongen Ronaldo stjal showet og sikret seieren

Timen spilt og Real Madrid kontret. Ronaldo satte fart på høyre før han spilte ballen til Pepe. Ronaldos landsmann spilte ballen videre til Gareth Bale som avsluttet hardt rett på keeper.
Etter 64 minutter fikk Real Madrid uttelling for å ha presset høyt lenge. Kroos spilte ballen til Ronaldo som ikke fikk helt kontroll på ballen. Celta-spillerne knotet mye med ballen, og etter flere forsøk på klareringer med fot og en ukontrollert heading, havnet ballen omsider i føttene til Ronaldo som dundret ballen i mål. 2-0 til hjemmelaget.

Celta Vigo prøvde og prøvde å redusere, men målet uteble. De fikk mange cornere og frispark, men ingen altfor store sjanser. Nærmest var Nolito som dundret ballen i nettveggen på et frispark fra hjørnet av 16-meteren.

Så kom Ronaldos 4. hat-trick for sesongen. Marcelo som akkurat hadde blitt flyttet opp på midtbanen fikk ballen av Bale på venstre kant og la inn til Ronaldo. Portugiseren vet godt hvor man skal plassere seg i boksen og puttet ballen i mål. Dermed be Ronaldos 200. La Liga-mål (på 178 kamper) et faktum. 3-0 til Ronaldo og Real Madrid. Portugiseren har nå 23 mål på 17 kamper i La Liga denne sesongen.

Real Madrid kontrollerte resten av kampen, og kampen endte 3-0. Dermed tangerte Real Madrid rekoren for antall strake seiere i spansk fotball, med en seiersrekke på hele 18 kamper. Det klarte også Barcelona i ledelse av legenden Rijkaard.

Her kan du se en lykkelig og smørblid Magnus Carlsen ta æresavsparket mot Celta Vigo:

Hva syntes du om kampen?

Pmn6