Real Madrid – Ajax: 2-0

Sløsing, sløsing, sløsing og sløsing. Men en fantastisk fotballkamp.

Jakten på den La Decima starten denne kvelden mot den hollandske storheten Ajax. Og hvilken kamp det skulle bli. Allerede fra første spark viser Real Madrid hvor mye de ønsker å vinne sin tiende CL tittel. Meget pent spill og mange sjanser preger kampen, og det er hjemmelaget som står for alle sjansene. Di Maria og Özil er fremragende i de offensive rollene og servere ballen til Higuain og Ronaldo gang på gang. Både Ronaldo og Higuain brenner flere sjanser enn man kan telle, men det er likevel veldig gledelig å se at man kommer til så mange sjanser.

Ajax ser slagene ut etter bare noen titalls minutter og det var bare et tidsspørsmål før dagens første scoring skulle komme. Og ironisk nok kommer dagens første scoring på en corner der Ajax-forsvarer Anita setter ballen i eget mål. Ajax kunne takke en meget god Maarten Stekelenburg for at det bare står 1-0 til Real Madrid, for her var det enveiskjøring gjennom 45 minutter.

Andre omgang fortsatte i lik stil og sjanse på sjanse blir misbrukt. Di Maria, Ronaldo, Higuain, Özil med flere kan alle sette både ett og to mål. Men det blir ikke med mer enn et mål i andre omgang, et mål som Gonzalo Higuain får etter godt forarbeid av Mesut Özil. Etter scoringen fortsetter Madrid å presse, men ballen vil ikke i mål. Ajax får også en meget god dobbelmulighet på slutten, men Casillas er våken, og reddet returen etter at ballen har truffet tverrligger.

Pmn6