Schalke 04 0-2 Real Madrid

Ancelotti: -Vi har selvtillit, intensitet og motivasjon.

Schalke 04 0-2 Real Madrid
Veltins-Arena, Gelsenkirchen
UEFA Champions League, åttendedelsfinale, kamp 1
Onsdag 18. februar 2015, kl. 20:45

0-1 26´ Ronaldo, assist Carvajal
0-2 79´ Marcelo, assist Ronaldo

Ancelotti & Co. skulle denne gangen møte et litt annerledes Schalke 04, som med ny manager i Roberto Di Mateo, som er kjent for å parkere bussen, og nytt system noe som kunne se ut som en veldig defensiv formasjon i 5-3-2, skulle vise seg å bli en tøffere oppgave for de helhvite. Carlo hadde satt opp følgende startellever for gjestene:

Casillas
Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo
Silva, Kroos, Isco
Bale, Benzema, Cristiano

På benken satt: Navas, Hernandez, Arbeloa, Nacho, Jese, Illarra og Medran.

Bursdagfest

I forkant av kampen hadde det vært mye fokus på Ronaldo og hans såkalte måltørke og at hans evige rival, Messi, nå er i ferd med og ta ham igjen på scoringsstatistikken. En annen faktor som har vært mye omtalt i det siste var feiringen av portugiserens 30-årsdag forrige helg. En feiring som kom i etterkant av tapet for Atletico Madrid og en feiring som sies og ha bli tatt negativt imot av fansen og flere av spillerne. Denne kritikken skulle Real Madrids toppscorer feie til side.

Debut for Lucas Silva

Ikke mange gangen denne sesongen har vi sett de regjerende Champions Leauge-mesterne ikledd de rosa andredraktene, men denne gangen hadde de børstet støv av den mye omtalte uniformen. Dette skulle også bli kampen hvor Lucas Silva skulle få sin debut fra start. Den nylig ankommende brasilianeren gikk da inn på bekostning av Illarramendi som virkelig har slitt med å sette sitt preg på laget, og det virker som om spanjolens framtid i hovedstadsklubben er forholdsvis usikker.

Tørken var over

Real Madrid åpnet på sedvanlig vis ved å ta kontroll over ball og spill. Etter ni minutter skulle Toni Kroos pådra seg kampens første gule kort da han tok ut Howedes. Det var kjedelige første 20 minutter hvor det mest spennende som skjedde var ett skudd fra hvert av lagene, begge godt på utsiden. Etter dette åpnet oppgjøret seg, og da det var gått 25 minutter var tidligere Real Madrid-spiller Klaas Jaan Huntelaar nær ved å sette inn 1-0 til hjemmelaget. Heldigvis reddet Casillas mesterlig. Bare minuttet seinere skulle Ronaldo feie kritikerne til side. Carvajal slo en nydelig pasning inn i boksen med venstrefoten hvor han fant portugiseren som steg opp og headet inn 0-1 målet.

I det 31. minutt var Benzema nære ved å sette inn det andre målet på en veldig god pasning fra Kroos, men Schalkes keeper var heldig og reddet til slutt skuddet etter først å ha sluppet ballen. Endelig skulle Ronaldo treffe på et frispark etter å ha blitt felt av Boateng, men Schalkes 19 år gamle keeper var på plass og reddet et perfekt skudd.

Ti på rad

Andre periode ble blåst i gang og kampbildet innledningsvis var som det var i første omgang. Dersom gjestene skulle klare å dra seieren i land i kveld ville de stå med ti seire på rad i Champions League, noe som var tangering av Bayern Münchens rekord. Real Madrid ble spilt lavere utover i kampen, men kontrollerte godt. I det vi passerte 71 minutter kom Isco seg til en mulighet, men skuddet var litt upresist.

Offensiv superback

Kveldens største skremmeskudd skulle komme etter 74 minutter da Schalke var farlig frampå med det som kunne blitt 1-1 scoringen, men skuddet gikk i tverrligger og Casillas reddet returen. Ancelottis første bytte kommer ikke før etter 78 minutter, da Chicharito kom inn for Benzema. Los Blancos gikk rett i angrep etter byttet og Ronaldo leverte en strøken pasning til Marcelo. Benbrasilianske superbacken dunker kula i mål med høyrefoten. Kort tid etter kommer Arbeloa inn for Carvajal som fikk seg en trøkk tidligere i kampen. Det siste byttet kom mellom Isco og Illarramendi da det gjensto fem minutter av ordinær tid. Det skjedde lite etter dette og kampen ebbet ut.

Kampen var til tider et stort gjesp, men 0-2 borte mot et Bundesligalag er ingen dårlig prestasjon, og Los Blancos har et overkommelig hjemmeoppgjør i vente.

Hva synes du om kampen?

Pmn6