Extra large odegaardcastilla
KRITISERT: Martin Ødegaard har måttet tåle kritikk fra spanske medier den siste tiden.

AS: - Derfor vrakes Ødegaard

Zidane-kjenner hevder å vite svaret på hvorfor det norske vidunderbarnet satt på benken søndag.

I den spanske avisen AS ble det onsdag skrevet en lenger artikkel om hvorfor Martin Ødegaard var ubenyttet reserve i Castillas 0-2-seier mot Conquense i helgen. Det er den franske journalisten Frédéric Hermel som står bak og han har nå i mange år vært lokalisert i Madrid, med et spesielt fokus på landsmann Zinedine Zidane og senere også Karim Benzema. Hermel skal visstnok ha stor kjennskap til hva som foregår rundt Zidane i klubben og i artiklene om 42-åringen prøver journalisten ofte å vinkle sine uttalelser fra Zidanes ståsted.  Nå har han kommet ut med en sak som skal forklare hvorfor Castilla-manageren vraket Ødegaard sist seriekamp i Segunda B. Artikkelen må tas med en klype salt, da påstanden om at unggutten  isolerer seg fullstendig fra sine lagkamerater på andrelaget for eksempel virker litt tatt ut av kontekst, da vi blant annet har sett Instagram-bilder hvor Ødegaard er ute og spiser sammen med Álvaro Medrán og Marcos Llorente. RM.no har uansett oversatt artikkelen og gjengir den i sin helhet under:

Martin Ødegaard har ikke spilt et eneste minutt av Castillas to siste seriekamper. Og siden han ble henvist til reservenes benk, har laget kommet tilbake på vinnersporet etter fire strake tap. Det er tydelig at selv om ingen betviler hans tekniske ferdigheter, har det ikke funket for ham på Spanias tredje nivå, Segunda B. Trener Zinedine Zidane  mener at 16-åringen er et stort talent  - en spiller hvor var man sitter med følelsen av at noe kommer til å skje hver gang han får ballen. Men han tilpasser ikke sitt spill i forhold til laget og trenerteamet har derfor innsett at de ikke har noe annet valg enn å la han sitte på benken for øyeblikket.

Støtteapparatet føler at med Ødegaard på banen spiller Castilla mer som et lag med ti spillere enn elleve, fordi resten av lagkameratene ikke klarer å forstå han når laget angriper og det har endt opp med at de i det siste ikke lenger prøver å finne ham. Det har ikke vært noen stor forbitrelse fra Castilla-laget til side, men det handler mer om at nordmannen stadig gjør feil valg. Ødegaard har nektet å trene med reservene og blir bare med på økter kvelden før kamp. Det er ikke nok til å få noe kjemi med de andre spillerne og gjør at de ikke får muligheten til å bli kjent med hverandre.

Nykommeren og hans far søker tilflukt i klausulen som er inkludert i kontrakten, som sier at klubben må sørge for å gi han fem treninger med førstelaget i uken. Ved tre anledninger har Castillas trenerstab spurt om møte med spiller og far for å forklare situasjonen og anbefale ham å delta på Castillas treninger oftere. Allikevel ser det ikke ut som hverken Ødegaard eller hans far har innsett at å endre taktikk og heller ta rådet de har fått er det riktige å gjøre, da tenåringens progresjon med Castilla utgjør en viktig del av hans egen utvikling. Dessverre har noen spillere til og med klaget på at unggutten ikke ønsker å ha noe å gjøre med sine Castilla-lagkamerater og heller er interessert i  å omgås Cristiano Ronaldo. Det er helt tydelig at hans integrering i Madrid ville vært enklere og gått fortere med spillere på hans egen alder. Det er noe Ødegaard bør tenke på.

 Hva er dine tanker rundt Ødegaard-situasjonen?

Pmn6