Extra large chicharitos superkamp
MATCHVINNER: Denne mannen spilte sin livs kamp, og sendte Real Madrid videre i Champions League.

Real Madrid 1-0 Atlético

Real Madrid gikk til semifinale, da Chichrito gjord sitt livs kamp, og Arda Turan så rødt.

Real Madrid 1-0 Atlético Madrid
Estadio Santiago Bernabéu
22.04.15, 20:45
Champions League, kvartfinale, 2. kamp

1-0 Javier Hernández 88' assist: Ronaldo

Det som så ut til å være et stort skademareritt, ble til et skadeeventyr for Real Madrid. Etter en litt tam førsteomgang, så kampen ut til å gå mot ekstraomganger. Men etter at Felix Brych viste ut Arda Turan, ble kampbildet annerledes. For Chicharito grep sjansen, gjorde sitt livs kamp, og sendte Real Madrid til Semifinale i Champions League.

Før kampen meldte kommentatorene at de aldri har opplevd så mye liv på en fotballstadion før en kamp tidligere. Mens spanske journalister kunne melde at de aldri har opplevd et så ivrig publikum på Santiago Bernabéu tidligere.

Ancelotti valgte å bruke Sergio Ramos på midten, og startet kampen med følgende spillere: Casillas; Carvajal, Varane, Pepe, Coentrão; Ramos; Kroos, James Rodriguez, Isco; Chicharito, Ronaldo.

Slik så Atléticos startellever ut: Oblak; Juanfran, Miranda, Godin, Gaméz; Turan, Tiago, Koke, Saul; Mandzukic, Griezmann.

Real Madrid startet kampen rolig og kontrollert. De helhvite hadde mye ball, men ingen av lagene kom til noen sjanser de første 10 minuttene. Atlético lå dypt, og startet presset godt inne på egen banehalvdel.

Kampens første sjanse kom etter 12 minutter, da James og Chicharito kombinerte fint på høyre. Chicharito valgte å skyte fra skrått hold, og det håpløse skuddet gikk rett i nettveggen.

Atlético jobbet seg fint inn i kampen etter hvert. Etter omtrent 20 minutter satte de høyt press, kampbildet endret seg betraktelig, og Atlético skapte mer trøbbel for Real Madrids bakre firer.

Etter 27 minutter skaffet Ronaldo seg et frispark i god skuddposisjon. James tok frisparket fra omtrent 20 meter, og skuddet gikk like over tverrliggeren.

3 minuttet senere la James inn til målkåte Chicharito. Innlegget var godt, men headingen gikk via en Atlético-spiller, og til hjørnespark.

Oblak reddet nesten alt

Første omgangs største sjanse kom etter godt press fra James. Colombianeren vant ballen spilte gjennom til Ronaldo, som valgte skuddet. Oblak var meget våken, rykket raskt ut, og reddet Ronaldos skudd ved nærmeste stolpe. Ronaldo burde muligens scoret - hadde han satt ballen litt høyere, ville den trolig gått i mål. Lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Få minutter ut i andre omgang vartet Isco opp med en genial boksåpnerpasning, samtidig som Chicharito kom på et like smart løp. Meksikaneren satte ballen like utenfor lengste stolpe.

Etter 58 minutter var Varane nær scoring med hodet. Kroos la en god corner, og Varane kjempet godt i feltet - franskmannen fikk headet ballen på mål, men avslutningen gikk rett på Oblak via gressmatta.

Så var Varane nær scoring på eget mål. Franskmannen klarerte ballen med hodet, og det så et øyeblikk ut som at ballen hadde retning mot eget nett - reprisen viste imidlertid at ballen gikk utenfor med god margin.

Etter 69 minutter fikk Koke og Atlético Madrid en stor mulighet til å ta ledelsen. Arda Turan la et nærmest perfekt innlegg inn i boksen. Koke kom seg fri, og stusset ballen rett på Iker Casillas. På bakerste stolpe stod Mandzukic og klagde på at han ikke fikk ballen, og kroaten hadde rett; Koke burde latt ballen gå. Hadde Koke latt ballen gå, ville han hatt en stor, stor mulighet til å score.

Arda Turan viste knotter - fikk sitt andre gule

I det 76. minutt så Arda Turan det røde kortet. Arda Turan - som allerede hadde gult kort - strakk opp knottene i en duell mot Ramos. Det var lite kontakt der, men dommer Felix Brych mente allikevel at det var så farefullt spill at det kvalifisert til Ardas andre gule kort. Dermed ble Arda Turan utvist. Det så ut å bli skjebnesvangert for bortelaget.

For Real Madrid presset på umiddelbart etter utvisningen. 10 minutter før slutt kom Chicharito alene med Oblak, men Oblak reddet nok en gang.

Fantastiske Chicharito ble matchvinner

Så fikk endelig Chicharito scoringen han hadde jaktet på i 88 minutter. Ronaldo tråklet seg gjennom forsvaret, spilte vegg, og fikk dyttet ballen videre til Chicharito, som på rett plass til rett tid. Meksikaneren satte ballen kontrollert i nettet. Det utrolig fortjent at Chicharito får scoringen. Det lå i kortene at det var nettopp Chicharito som skulle bli matchvinner.

Dommeren la til hele fem minutter, men Atlético var aldri nære utligning. Dermed endte kampen 1-0 til Real Madrid, etter en meget viktig scoring av fantastiske Chicharito i sluttminuttene. Real Madrid gikk med det videre til semifinalene i Champions League, der venter Barcelona, Bayern Munchen og Juventus.

Spillervurderinger:

Casillas (5): Ikke helt komfortabel i feltet. Holder nullen, uten å gjøre altfor mange gode involveringer.

Carvajal (6): Gjør en solid kamp. Er ikke like aktiv fremover i banen som han pleier å være. En god kamp av spanjolen.

Varane (8): Franskmannen er knallgod i lufta, og vinner nærmest det som er av dueller. Er forsvarets klart beste spiller.

Pepe (6): Solid forsvarsspill, men er ikke like trygg som sin stoppermakker.

Coentrão (6): Jobber godt på venstresiden. Solid forsvarsspill, og har noen gode offensive bidrag.

Ramos (8): Ramos kastes ut i en ny rolle. Spanjolen gjør en god midtenkamp på , og treffer på nesten samtlige pasninger. Kriger meget bra, og jobber bra både offensivt og defensivt. Flott kamp av Ramos.

Kroos (8): Ligger enda dypere enn Ramos, og strør gode pasninger. Tyskeren er meget involvert under hele kampen, og er nesten alltid spillbar. Nok en god kamp av Kroos.

James Rodriguez (7): James er en av de mest kreative i dag. Han deltar i gode kombinasjoner, og legger mange gode innlegg.

Isco (6): Isco blir dessverre satt litt i skyggen i dag. Får ikke markert seg så mye som han ønsker, og har sett sine bedre kamper.

Chicharito (9): Jobber bra på topp, og er svært målfarlig. Jobber utrettelig, og vil så gjerne ha en scoring. Skaper veldig, veldig mye, og kommer til flere sjanser. Blir matchvinner etter å ha spilt sin livs kamp. En kamp meksikaneren trolig vil huske for resten av livet.

Ronaldo (7): Spiller en ganske god kamp. Drar seg ofte fri på kanten, og legger gode innlegg. Skal også ha honnør for forarbeidet på målet, der han tvinger frem returen som fører til målet. Noterer seg for én assist.

Innbyttere:

Jesé, Arbeloa og Illarramendi (-): Kommer inn på overtid, og rekker ikke å gjøre noe som helst.

Hva synes du om kampen?

Pmn6