Extra large jackharper
TALENTFULL: Denne unge mannen skal være "Skottlands Robin van Persie". Foto: DefensaCentral

Talentet: Jack Harper

I denne spalten skal jeg presentere talenter i Real Madrid-systemet.

  • Navn: Jack Harper
  • Alder: 19 år 
  • Nasjonalitet: Skottland 
  • Posisjon: Offensiv midtbane 
  • Høyde: 185 cm

Den 28. februar 1996 er dagen Jack Harper blir født, i sør-Spania, eller nærmere bestemt Málaga. Begge foreldrene er født og oppvokst i Skottland, og Jack er en av tre brødre i familien som består av fem. Man kan si at Harper-familien er en fotballglad familie, da brødrene Mac og Ryan også spiller fotball på den iberiske halvøy.

Jeg er god på å komme meg vekk fra han som markerer meg, og i tillegg er jeg en god avslutter, sier Harper om seg selv på nettsiden til Real Madrid.

Jack blir også beskrevet som en teknisk begavet offensiv spiller som er kreativ og flink til å overraske mostandere. Han er også dyktig til å posisjonere seg riktig i boksen.

Jack spilte for Los Boliches fra 2003 til 2009, og innen den perioden rakk han å prøvespille for både Sevilla og Almería før han ble hentet til Real Madrids ungdomssystem og skrev da under på en 12-måneders kontrakt. I desember 2012 signerte unggutten en ny kontrakt med klubben som strakte seg over fem år, men allerede i 2014 så ville han forlenge kontrakten sin ytterligere.

Siden han ble født i Spania, så kan han velge hvilket land han skal spille for, og han valgte å representere Skottland, men i det siste har det blitt spekulert om den venstrebeinte angrepsspilleren vurderer å bytte til Spania, siden han ikke ble tatt ut til U-19 samlingen i mars. Han har tidligere uttalt at drømmen hans er å spille for Skottland i fotball-vm. (Sitatet under er fra før denne hendelsen)

Selv om jeg bor i Spania, så føler jeg meg skotsk. Jeg vil gjøre familien min stolt og spille for landet mitt.

Forrige sesong spilte skotten under Fernando Morientes på Juvenil B, og endte opp med å score hele 25 mål. I år har han tatt steget opp på Juvenil A som er hakket under Castilla. Mark Wotte, en av de øverste sjefene for skotsk fotball, har sammenliknet Harper med Manchester United-spiss Robin van Persie. Det er èn av grunnene til at Wotte har vært en av mostanderene til at Jack skal velge å spille for Spania, i stedet for Skottland. 

https://www.youtube.com/watch?v=r04GhuNXmMY

Hvor langt tror du Jack Harper kan nå?

Pmn6