Extra large juve
BLE HISTORISK: Cristiano Ronaldo passerte Messi, og ble tidenes mestscorende spiller i Champions League, med sine 76 mål.

Juventus 2-1 Real Madrid

Juventus kontret Real Madrid i senk, da Carvajal lagde straffe og Ronaldo ble historisk.

  • Juventus 2-1 Real Madrid
  • Juventus Stadium
  • 05.05.2015, klokken 20:45
  • Champions League, Semifinaler, 1. kamp
  • 1-0 Morata 8'
  • 1-1 Cristiano Ronaldo 27' assist: James
  • 2-1 Tévez (straffe) 57'

Juventus åpnet kampen med svært høy intensitet, som resulterte i at Morata sendte vertene i ledelsen mot gamleklubben. Real Madrid svarte godt, og James assisterte Ronaldo etter flott spill av Real Madrid. Scoringen var Ronaldos 76. i Champions League, noe som gjør at han passerer Messi, og er historiens mestscorende i turneringen. Men Juventus kontret Real Madrid i senk, og Tévez ble matchvinner da han satte straffen etter å ha blitt taklet på håpløst vis av Carvajal.

Real Madrid XI (4-4-2): Casillas; Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo; James, Ramos, Kroos, Isco; Bale, Cristiano.

Juventus XI (4-3-1-2): Buffon; Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Pirlo, Sturaro, Marchisio; Vidal; Morata, Tévez

Juventus gikk rett i angrep, og Vidal fikk ballen i bakrom allerede etter ett minutt spill. Men Casillas snappet opp ballen, etter et dårlig touch av Chileneren.

Hjemmelaget fortsatte å presse, og det var Carlos Tevez som testet skuddfoten to minutter senere - skuddet gikk rett på Iker Casillas.

Morata scoret mot gamleklubben

Etter 6 minutter var det en tidligere Real Madrid-spiller som forsøkte å sende Juventus i ledelsen med en frekk lobb. Pepe klarte ikke å få headet ballen unna, og Morata snappet opp ballen. Spanjolen så at Casillas var langt ute, og lobbet ballen mot mål. Men Casillas fikk rygget raskt, og snappet ballen uten store problemer.

Og selvfølgelig var det nettopp Álvaro Morata som skulle sende Juventus i ledelsen, for å gjøre det enda litt bitrere for Real Madrid-fansen. I det niende spilleminutt fikk en umarkert Carlos Tévez ballen inne i boksen. Argentineren fyrte av, og Casillas ga retur. På bakerste stolpe var Morata, som snappet opp returen, og scoret mot sin tidligere arbeidsgiver. 1-0 til hjemmelaget i Torino.

Real Madrid sin første avslutning kom etter 12 minutter, da Kroos fikk skutt fra 30 meter. Skuddet var både kraftig og godt plassert, men Buffon fikk slengt seg ned i sitt høyre hjørne, og fikk dyttet ballen til corner.

Ronaldo ble historisk

Bortelaget presset på videre for en utligning. Real Madrid satte opp presset, og rullet ball i høyt tempo - det fikk spanjolene uttelling for.

For etter 27 minutter kom utligningen for Real Madrid. Og det var James som startet det hele. Colombianeren spilte til Carvajal, og løp umiddelbart inn i boksen. Carvajal sendte en høy pasning til James, som var relativt umarkert i 16-meteren. James spilte ballen over Buffon, og til Ronaldo på bakre stolpe, som kunne heade ballen i mål. Det stod dermed 1-1 på Juventus Stadium.

Etter 41 minutter burde Real Madrid ha tatt ledelsen. For Isco fikk ballen av Marcelo etter en god overlapp, og la inn til James som stupheadet i tverrliggeren fra omtrent én meters hold. For en sjanse!

Noen flere sjanser ble det ikke i første omgang, og lagene gikk til garderobene på stillingen 1-1.

Carvajal mistet hodet

Juventus fortsatte å utnytte kontringsegenskapene sine i andre omgang. De stormet stadig på i angrep, og utnyttet at mange av Real Madrids spillere var på feil bane halvdel når Juventus vant ballen.

11 minutter ut i omgangen kom Juventus på en farlig og god kontring. Tévez fikk ballen, og Morata kom på løp. Morata ble felt av Marcelo, mens Tévez fortsatte 1 mot 1 mot Carvajal. En sen Carvajal taklet Tévez, som var på vei bort fra mål, og den engelske dommeren pekte på straffemerket. Carlos Tévez satte straffen sikkert i mål, og hjemmelaget tok ledelsen.

Real Madrid presset på for en utligning de siste 20 minuttene, men Juventus lå kompakt med mange spillere på egen halvdel. De helhvite kom til noen halvsjanser, men selv etter innlegg på innlegg mot etablert forsvar, maktet ikke Real Madrid å utligne.

Spillervurderinger:

Casillas (5): Kan ikke klandres for noen av målene, men kunne muligens vært mer på ballen på den første scoringen, for å gi returen til en medspiller i stedet for til Morata. Ellers gjør Casillas flere gode redninger, uten å være så veldig trygg i feltet.

Carvajal (3): Skal selvfølgelig trekkes for den horrible og unødvendige taklingen som ga Tévez straffespark. Sliter med å følge Tévez også ved mange andre situasjoner. Skal dog ha for at han er delaktig i Real Madrids eneste scoring.

Pepe (4): Gjør et halvhjertig forsøk på å følge Morata på den første scoringen - ligger bak Morata, og kunne muligens ha avverget scoringen om han hadde vært mer frempå.

Varane (5): Kom nogen lunde positivt fra førsteomgang, men roter i andre omgang som resten. Slurver også i noen situasjoner.

Marcelo (3): Marcelo sliter voldsomt med å henge med defensivt. Løp på løp går rett forbi brasilianeren, som er på etterskudd nesten hver gang. Meier ned Morata før 2-1-scoringen grunnet at han ligger på etterskudd. Svak kamp av Marcelo.

James (7 BB): Er den mest kreative spilleren i dag. Er delaktig i flere gode kombinasjoner. Colombianeren gjør grovarbeidet på Real Madrids eneste scoring. Burde ha sendt Real Madrid i ledelsen da han headet i tverrliggeren fra få meter.

Ramos (3): Viser egentlig at han ikke bør brukes på midtbanen. Har mangel på kreativitet og teknikk, og bremser flere kontringer.

Kroos (6): Sliter til tider litt med tempoet. Men kommer seg utover i kampen, og er pasningssikker. Vrir spillet godt flere ganger, men sliter litt defensivt.

Isco (4): Er lite involvert, men burde hatt en assist, da James headet i tverrliggeren. Blir for lite direkte i spillet sitt, og senker tempoet noe. Skuffende kamp av Isco.

Bale (2): Er veldig lite involvert i første omgang.  I første omgang har waliseren kun 14 touch på ballen, som er færrest av alle på Real Madrid, og 6 færre enn Casillas. I andre omgang er Bale litt mer involvert, men det eneste som setter han i rampelyset er elendige touch og pasninger. Heldig som ikke får stryk i dag. Er tydelig preget av dårlig kampform, og burde muligens aldri spilt kampen.

Cristiano (6): Ronaldo er kontringsvillig, og jobber hardt i 90 minutter. Får ikke vist seg frem skikkelig, men noterer seg for en viktig scoring.

Innbyttere:

Chicharito (6): Kommer inn for Isco etter 57 minutter, og viser at han duger. Klarer ikke helt å opprettholde nivået han har vist de siste kampene, men gjør et godt innhopp.

Jesé (-): Kommer inn for Bale 4 minutter før slutt, og rekker ikke å markere seg i det hele tatt. Ingen vurderingsgrunnlag.

Hva synes du om kampen? Er du enig i karakterene?

Pmn6