Extra large bale
SOLID SMELL: Diego Alves stod som en levende vegg for Valencia.

Real Madrid 2-2 Valencia

Valencia knuste Real Madrids gullhåp i en dramatisk kamp på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-2 Valencia
Estadio Santiago Bernabéu
La Liga runde 36
Lørdag 09.05.2015 kl. 20.00

0-1 Paco Alcácer 19'
0-2 Javi Fuego 25'
1-2 Pepe 56'
2-2 Isco 83'

Real Madrid gikk inn mot kampen vel vitende om at Barcelona hadde gjort jobben mot Real Sociedad. Alt annet enn seier ville bety at gulldrømmene nesten helt sikkert var knust, men Carlo Ancelotti med tanke på Juventus-kampen i midtuken valgte likevel å rotere på laget. Marcelo og Dani Carvajal ble henvist til benken, mens Fábio Coentrão og Álvaro Arbeloa fikk muligheten fra start.

Kampens første mulighet gikk til Valencia, men det var Real Madrid som leverte klart best det første kvarteret. Etter 14 minutter ble Gareth Bale felt like utenfor Valencias 16-meter, og ettersom det var fra høyresiden, var det waliseren som fikk ta det. Bale hamret frisparket i tverrliggeren, og på mange måter var dette et tegn på hva som skulle komme.

I det 17. minutt fikk Real Madrid et nytt frispark fra høyre, men denne gangen ikke i skuddposisjon, så denne gangen var det James Rodríguez' tur til å skru ballen inn. Ballen havnet hos Bale, som nok en gang traff tverrliggeren, denne gangen fra kort hold. Det stoppet imidlertid ikke der. Minuttet senere stod James nok en gang over ballen ved hjørneflagget, og colombianeren slo et nydelig innlegg til Cristiano Ronaldo, som fikk hodet på ballen. Utrolig nok traff ballen stolpen for tredje gang på under 20 minutter.

Valencia sjokkerer

Bare sekunder senere skjedde det uunggåelige. José Luis Gayá, som har blitt linket til Real Madrid i lang tid, slo et utsøkt innlegg fra venstre. Pepe klarte ikke å passe på Paco Alcácer, og dermed fikk Valencia-spissen fyrt av et skudd. Iker Casillas fikk hendene  på ballen, men klarte bare å styre ballen videre inn i nettet.

Dessverre stoppet det ikke der. Først måtte Toni Kroos, en av Real Madrids viktigste spillere, forlate banen med skade. Og som om ikke dette var nok, svarte Dani Parejo med å skru inn et praktfullt frispark mot Javi Fuego. Valencia-spilleren styrte ballen i mål med et nydelig hodestøt, men det må nevnes at midtbanespilleren stod mistenksomt alene inne i 16-meteren. Real Madrid fikk en gyllen mulighet til å svare på overtid, men Cristiano Ronaldo klarte ikke å overliste Diego Alves fra krittmerket.

Real Madrid hadde allerede byttet Asier Illarramendi inn for Toni Kroos i den første omgangen, men Carlo Ancelotti valgte likevel å gjøre to bytter i pausen. Dani Carvajal og Marcelo kom inn for Álvaro Arbeloa og Fábio Coentrão. Dermed hadde Real Madrid allerede brukt alle byttene sine før den andre omgangen var i gang.

Umulige Alves

Valencia-keeper Diego Alves leverte noen vanvittige redninger før hvilen, men brasilianeren hadde ingen planer om å gi seg. Den andre omgangen var bare noen få minutter gammel da Carvajal spilte gjennom Javier Hernández. Mexicaneren fikk god klem på avslutningen, men Diego Alves kom selvsagt til unnsetning nok en gang for gjestene.

Real Madrid trykket Valencia voldsomt tilbake, og til slutt fikk Ancelottis menn hull på byllen. James slo et nytt presist hjørnespark, men denne gangen fikk tverrliggeren stå i fred. Pepe headet ballen kontant i nettet og fikk hele Santiago Bernabéu til å eksplodere. Supporterne måtte vente en stund på neste scoring, men den kom til slutt. Fem minutter før ordinær tid mottok Isco ballen utenfor 16-meteren. 23-åringen vendte opp og hamret ballen i krysset på nydelig vis bak en sjanseløs Diego Alves.

Nå fikk Bernabéu-publikumet virkelig troen på seier, men den gang ei. Valencia stod i mot i sluttminuttene, og dermed måtte Real Madrid gå av banen med kun ett poeng. Ettersom Barcelona vant sin kamp tidligere på dagen, ser det svært mørkt ut for Real Madrids tittelmuligheter i La Liga denne sesongen. Avstanden opp er fire poeng, noe som betyr at Barcelona er nødt til å avgi poeng i begge sine to siste kamper for at Real Madrid i det hele tatt skal ha muligheten til å klarte forbi på tabellen.

Spillerkarakterer

Iker Casillas (4): Har ikke mange positive involveringer. Kunne gjort det bedre på 1-0-målet.

Álvaro Arbeloa (3): Bidrar ingenting offensivt, sliter defensivt og ender opp med å bli byttet ut til pause.

Pepe (5): Mister Paco Alcácer på åpningsmålet, men får selvsagt pluss i boken for å heade inn reduseringen.

Sergio Ramos (4): Leverer en svak førsteomgang. Henter seg litt opp etter hvilen, men ingen overbevisende kamp totalt sett av spanjolen.

Fábio Coentrão (5): Gjør ikke mye ut av seg. Blir i likhet med Arbeloa byttet ut i pausen.

Toni Kroos (5): Blir skadet og må ut allerede i første omgang.

Isco (7): Leverer ingen kanonkamp, men scorer et nydelig mål og gir Real Madrid håp om seier.

James Rodríguez (8): Slår noen fantastiske pasninger og har assist på Pepes scoring. Hadde fortjent flere. Real Madrids beste i dag.

Gareth Bale (5): Kjemper godt i førsteomgang og vinner straffespark. Dessverre vender han tilbake til gamle synder etter hvilen og blir helt usynlig.

Cristiano Ronaldo (4): Brenner et straffespark som kunne gitt Real Madrid en avgjørende vitamininnsprøytning på tampen av omgangen. Jobber imidlertid bra og har noen gode involveringer.

Javier Hernández (5): Viste virkelig en krigerinnstilling Real Madrid verdig gjennom hele kampen. Brente noen sjanser, men gjorde opp for det ved å og vise en eksemplarisk innstilling.

 

Pmn6