Extra large satellite 7
Juventus ble for sterke for Ancelotti og Real Madrid.

Real Madrid 1-1 (2-3) Juventus

Sesongens viktigste hjemmekamp ble en stor skuffelse...

Real Madrid 1-1 (2-3) Juventus
Estadio Santiago Bernabéu
13.05.15, 20:45
Champions League, semifinale, 2. kamp

1-0 Ronaldo 23' straffe
1-1 Morata 57’ , assist Pogba

For et fullsatt Santiago Bernabeu skulle Real Madrid sloss for å ta den siste av de to finaleplassene i årets utgave av Champions League. Carlo Ancelotti hadde tatt ut en tropp på 21 mann til denne meget viktige kampen og valgte å starte med følgende startellever:

Casillas
Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
James, Kroos, Isco
Bale, Benzema, Cristiano

benken satt: Navas, Arbeloa, Pepe, Coentrao, Illarra, Jese og Chicharito.

På motsatt halvdel hadde Juve-ledelsen satt opp et lag med få overraskelser:

Buffon
Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra
Pogba, Pirlo, Marchisio
Vidal
Morata, Tevez

1-2 som utgangspunkt

Med et utgangspunkt som tilsa at hjemmelaget minimum måtte ha seier for å avansere til Berlin i starten av juni, skulle man tro at vertene skulle gå rett i strupen på den italienske motstanderen. I stedet bølget det endel fram og tilbake i starten av omgangen og det skulle gå fem minutter før Benzema var det første til å komme seg til målsjanse. Dessverre sendte franskmannen kula et stykke på utsiden av mål. Fem minutter seinere fikk Ronaldo muligheten fra frispark, og selv om skuddet så skummelt ut, endte det opp på måltaket.

Vidal kom seg til skudd noen minutter seinere, men Casillas var nede og reddet. Nok en stor mulighet til Real Madrid i det kampen nærmet seg 20 minutter, men Benzema og Ronaldo klarte ikke å finne hverandre, men Gareth Bale var like ved å dunke ballen i mål kort tid etter med et langskudd fra 30 meter. Hjemmelaget hadde på dette tidspunktet festet et grep over Juve, og da Chiellini sparket ned James inne i feltet etter 22 minutter, var det klart for Ronaldo-straffe og 1-0 til Los Blancos.

Etter 40 minutter kom både Ronaldo og Benzema seg til hver sin sjanse, men en dyktig Buffon hadde god kontroll på forsøkene. Det ble lagt til ett minutt etter at James pådro seg ett gult kort for filming, men etter nærmere ettersyn burde kanskje colombianeren hatt straffe.

Det er av sine egne man skal ha det

Andre omgang startet som den første med ny stillingskrig og press begge veier. Noen småsjanser uten at noen klarte å imponere. Etter en god periode for gjestene med endel press, er det til slutt vår egen Alvaro Morata som setter inn utligningen i det 57. minutt, etter en dårlig klarering fra Casillas, som første til at Pogba kunne servere den tidligere Madrid-spilleren. Gareth Bale var frampå like etter, men ballen havnet på utsiden. Chicharito kom inn for Benzema etter 67 minutter. Like etter kom James seg til skudd fra 30 meter, men ballen strøyk tverrligger og de helhvite måtte fortsette jakten på flere scoringer. Like etter var gjestene, ved Marchisio, nære på å sette spikeren i kista, men Casillas reddet mesterlig. 

Tok en "Chelsea"

Da vi passerte 80 minutter hadde det italienske laget latt seg inspirere av defensiv historie. De tok rett og slett en "Chelsea" og la seg bakpå, og med de blå draktene var de til forveksling like sine engelske kolleger. Rett før full tid var det Juventus som hadde kontroll og Pogba kom seg til en kjempesjanse hvor Casillas nok en gang stod i veien for enda en potensiell "spiker".

Forbandelsen lever videre i Champions League, og enda en mester fratas sjansen for å vinne to år på rad. Samtidig så får man se gleden i at en egenutviklet spiller er årsaken til at man selv ikke klarer å avansere. Gratulerer Alvaro Morata, som blir nok et bevis på skjebnens ironi.

Spillervurderinger

Casillas - 7
Carvajal - 6
Ramos - 6
Varane - 6
Marcelo - 6
James - 6
Kroos - 6
Isco - 5
Bale - 5
Benzema - 6
Cristiano - 6
Chicharito - 5

Pmn6