Extra large satellite 9
Cristiano med nok en hat-trick mot Espanyol!

Espanyol 1-4 Real Madrid

Det ble en grei gjennomkjøring, men ingen ligatittel for Real Madrid...

Espanyol 1-4 Real Madrid
Estadi Cornellà-El Prat, Barcelona
Søndag 17. mai, kl 19.00
La Lige, kampdag 37

0-1 59´ Ronaldo, assist Benzema
1-1 73´ Stuani, assist Garcia
1-2 79´ Marcelo, assist Ronaldo
1-3 83´ Ronaldo, assist Hernandez
1-4 91´ Ronaldo, assist James

Med Ramos ute med skade og Navas fra start var ellers ingen endringer i troppen. Real Madrid startet med:
Navas
Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo
Isco, Kroos, James
Bale, Benzema, Cristiano

På benken satt: Casillas, Coentrao, Hernandez, Silva, Nacho, Jese og Illarramendi.

Laber første omgang

Det var mye fra og tilbake i første omgang, og begge lag noterte seg for muligheter. Bale og Cristiano kombinerer godt uten resultat og sistnevnte er farlig frampå like etter, men ballen havner i nettveggen etter 14 minutter. Pepe pådro seg gult kort i det 23. minutt etter at stopperen meier ned Sergio Garcia. Etter halvtimen spiller spiller Isco vegg med Ronaldo, men portugiseren ble avvinket for offside.

Etter 35 minutter er det Carvajal som serverer Real Madrids største målscorer, men Ronaldo treffer dårlig og ballen ender opp hos keeper Kiko Casilla. Noen minutter seinere er det Marcelo som serverer Cristiano, men ballen går over målfantomet. Lagene går til pause på stillingen 0-0.

Kampen om Pichichi

Andre omgang startet med Real Madrid-dominans, men det skal gå nesten ti minutter før gjestene kommer til sjanse, da Bale setter ballen rett på keeper. Ronaldo med frispark like etter, men portugiseren setter kula langt over mål. Det skulle bli flere sjanser til bortelaget, men det forløsende skuddet skulle ikke komme før i det 59. minutt da Pepe spilte igjennom til Benzema, som slår inn til Ronaldo. Porutgiseren gjorde ingen feil og satt inn kampens første mål imellom beina på Kiko Casilla.

Benzema sleit tydelig med en skade i kneet og ble byttet ut etter 63 minutter. Inn kom Javier Hernandez. Franskmannen ble sittende på benken med en ispose over det høyre kneet. Carvajal fikk gult kort for hands etter 68 minutter. Like etter var spanjolen involvert igjen, da han avverget et skudd fra motstanderen. 

I det 73. minutt roter Real Madrid-keeperen det til for seg selv i det han prøver å takle vekk en Espanyol-spiller. Navas skulle muligens hatt frispark, men dommer godkjenner scoringen. Real Madrid skulle ikke bruke lang tid på å ta tilbake ledelsen, da Marcello ved hjelp fra Ronaldo, satt inn 1-2 scoringen. James var farlig frampå like etter, men skuddet ble for tamt. 

Ronaldo skulle sette spikeren i kista i det 84. minutt da han banket inn 1-3 målet etter et herlig løp og ballvinning fra Chicharito.  Like etter kom Nacho inn for Carvajal. I det vi har passert full tid setter Ronaldo inn 1-4-scoringen etter et nydlig innlegg fra James. Like etter var vertene farlig frampå, men scoringen ble annullert for off-side.

Med sier til Barcelona over Atletico ble det riktig nok ingen feiring for Madrid-laget, selv om det ble en klar seiere i Espanyol Barcelona.

Spillervurderinger

Navas - 5 
Carvajal - 6
Pepe - 5
Varane - 7
Marcelo - 8
Isco - 5
Kroos - 7
James - 7
Bale - 3
Benzema - 4
Cristiano - 10

Chicharito - 6
Illarramendi - 5
Nacho - 5

Pmn6