Extra large transfertorsdag 2015
TRANSFERTORSDAG: Den ukentlige ryktespalten er ute for tredje gang denne sommeren.

Transfertorsdag: Benítez' sommer

Klubben har fått ny manager og han vil selvfølgelig sette sitt preg på laget.

Det store spørsmålet hittil denne sommeren har handlet om hvem som skulle ta over for Carlo Ancelotti som Real Madrids nye manager. Det har vi nå fått svar på og Rafa Benítez er offisielt blitt klubbens hovedtrener. Det gjør at vi endelig kan legge alt fokus over på de det faktisk skal handle om og spekulere videre rundt mulige overganger inn og ut.

Les også: Transfertorsdag: Litt på etterskudd

Spillere inn

Onsdag ble Benítez altså offisielt presentert som klubbens nye manager. Dermed blir det spennende å se hvem som blir hans aller første signering. Mye tyder på at det blir David de Gea, som vi muligens skriver om her for siste gang. Manchester United-keeperen skal ifølge Daily Star allerede ha tatt farvel med sine lagkamerater i England og Express melder samtidig at Benítez har gitt grønt lys for en overgang. Real Madrids første åpningsbud skal lyde på 20 millioner euro, men det er forventet at Louis van Gaal & co vil kreve mer penger eller en spiller i bytte.

Et noe overraskende navn som plutselig dukket opp etter ansettelsen av Benítez, var Laurent Koscielny. For mens spillere som Raheem Sterling og Paul Pogba ofte har blitt nevnt som mulige signeringer av spanjolen, dukket plutselig Arsenal-stopperen opp i britiske og franske ryktespalter onsdag. Skal vi tro France Football og Mirror, håper Benítez å få inn franskmannen som Sergio Ramos' makker i Madrid-forsvaret og skal allerede ha gitt ledelsen beskjed om sitt ønske. Det vil i såfall bli dyrt, da Koscielny nylig skrev under på en kontraktsforlengelse med Londonklubben og trolig må man bla opp med mellom 35 og 50 millioner pund.

Det blir selvfølgelig ingen overgangssommer i Real Madrid uten en ordentlig Galáctico-saga. Tirsdagens forside i AS var prydet av Manchester Citys superspiss, Sergio Agüero, og argentineren skal visstnok være Florentino Pérez' hovedprioritet i jakten på nok en "Gálactico". Han skal nok imidlertid måtte betale store summer for å lokke Agüero tilbake til den spanskehovedstaden og det faktum at en overgangssum enda ikke spekuleres i, er neppe tilfeldig. I Manchester City har goalgetteren en kontrakt som går ut først i 2019, som han har uttalt at han ønsker å fullføre. Når det er sagt, har ikke slike uttalelser stoppet store overganger tidligere og man skal ikke helt utelukke en overgang for Agüero, som for en tid tilbake uttalte at han helst ønsket å bli i Spania da han forlot Atlético Madrid 2011.

Vår nye manager er kjent for å bygge sitt eget lag og skal ha fått midler til dette også i Real Madrid. Etter offentliggjøringen av spanjolen som ny trener, skjøt ryktene rundt en Raheem Sterling-overgang fart i de fleste engelske og spanske medier. Det var Benítez selv som hentet en ung Sterling til Liverpool fra Queens Park Rangers i sin tid og nå kan en gjenforening fort bli realitet. Manageren har allerede skrytt av Sterling som Madrid-manager til media og verdsetter tydeligvis 20-åringen høyt. President Pérez skal heller ikke ha vært utelukkende negativ til en mulig signering av lynvingen, på grunn av hans videresalgspotensiale. Los Blancos' første bud til Liverpool skal ifølge The Guardian ligge på 49 millioner pund.

I forrige ukes versjon av ryktespalten meldte vi om Real Madrids interesse for Marco Verratti. I dag, torsdag 4. juni, har både spanske og italienske medier avslørt at klubben har lagt inn et bud på 60 millioner euro for italieneren. Det er 20 millioner mer enn det som først skal ha blitt avslått av Paris Saint-Germain. Overgangsekspert Gianluca Di Marzio i Sky Sports Italia mener å vite at Real Madrid og Verratti har kommet til enighet om en femårskontrakt verdt syv millioner euro i året og at det nå er opp til PSG å finne en passende pris. Midtbaneterrierens agent befinner seg etter rapportene i Madrid for øyeblikket og det skal bli spennende å følge med på utviklingen.

Spillere ut

Mens Los Blancos ønsker seg Sergio Agüero til Madrid, sikler Manchester City minst like mye etter en av våre. Tidligere Madrid-trener, Manuel Pellegrini, som nå trener de lyseblå i England og for noen år tilbake ledet Málaga til Champions League-kvartfinale, er trolig blant Iscos aller største tilhengere. Pellegrini fikk se den slepne midtanespilleren briljere i Andalusia og var også sikker på at han ville bli Man Citys første signering under chilenerens ledelse. Det ble han imidlertid ikke og nå vil han prøve seg igjen med et bud på 33 millioner pund, som ifølge Manchester Evening News allerede skal ligge klart.

I år som i fjor - Iker Casillas linkes stadig bort fra klubben i sitt hjerte. Tidligere har tyrkiske Besiktas og ulike amerikanske klubber vært nevnt som mulige arbeidsgivere. Onsdag kunne Cadena COPE melde om at Casillas nylig mottok et tilbud fra Valencia, som er på keeperjakt i kjølvannet av deres førstekeeper Diego Alves' langtidsskade. Real Madrids keeperlegende skal visstnok ha avslått tilbudet fordi han ikke ønsker å spille for noen andre lag i Spania. Tar man en titt på landslagskeeperens Twitter, er det også mye som tyder på at han ønsker å spille videre i Madrid under Benítez: "Velkommen hjem @rafabenitezweb! En ære å ha deg tilbake og jeg gleder til å komme igang igjen snart! #HalaMadrid"

Skulle Real Madrid hente Raheem Sterling fra Liverpool, kan det godt være at de erstatter ham med en Real Madrid-spiller. Denis Cheryshev har denne sesongen vært på lån til Villarreal og gjort sine saker strålende, men skal allikevel ikke være i Rafa Benítez' fremtidsplaner. Russeren noterte seg for tolv målpoeng i den gule drakta og har en kontrakt som går ut i 2017. Liverpool skal ifølge AS stå klare med et bud på mellom 15 og 20 millioner euro og hvis Real Madrid ønsker å tjene noe på 24-åringen, er det sannsynlig at de vil forsøke å få til en avtale.

 

Pmn6