Extra large khedira 28
SKIFTER BEITE: Sami Khedira er på utgående kontrakt og går gratis til Juventus denne sommeren.

Bekreftet: Khedira til Juventus

Tyskeren har bestått den medisinske testen i Torino og forlater dermed Real Madrid.

Til tross for et skademareritt de siste to årene, har Sami Khedira bestått den medisinske testen i Juventus og blir offisielt presentert når kontrakten hans går ut 30. juni. Det har i lang tid vært kjent at midtbanespilleren ikke ville få ny kontrakt i Madrid og den kommende overgangen har ligget i kortene en stund. Dermed kommer det ikke som noen overraskelse at vi nå tar farvel med den hardtarbeidende tyskeren.

Khedira ble Real Madrid-spiller sommeren 2010 etter å ha levert et strålende verdensmesterskap for Tyskland i Sør-Afrika. Der scoret han blant annet i bronsefinalen mot Uruguay og for 18 millioner euro ble han Los Blancos' eiendom etter å ha tilbragt hele sin profesjonelle karriere i hjemklubben Stuttgart. Han skulle vise seg å bli en viktig brikke i Madrid og sammen med Xabi Alonso dannet de en solid duo på midtbanen. 28-åringen har aldri vært den mest teknisk begavede, men med sin ekstreme arbeidskapasitet og evne til å hjelpe til i begge ender av banen markerte Khedira seg raskt som en av de beste i sin rolle. Dessverre, for både hans egen og Real Madrids del, skulle en korsbåndsskade i november 2013 mot Italia bli starten på en mørk periode. Til tross for startplass i fjorårets Champions League-finale nøt midtbaneterrieren aldri den store tilliten under Carlo Ancelotti, som tok over for Khedira-supporter, José Mourinho. Kanskje er det på tide med en ny start for mannen med hårstrikk og forhåpentligvis vil han komme seg tilbake i form igjen.

Han forlater Real Madrid etter fem år og står igjen med 161 offisielle kamper, ni mål, et Champions League-gull, et seriegull, to cupgull, en UEFA Super Cup-tittel og gull i VM for klubblag. Takk for alt, Sami!

Hva er ditt beste Khedira-minne?

Pmn6