Extra large mayoral
LOVENDE: Mange mener at Mayoral (født i 1997) kan bli Real Madrids "nye Raúl". Den målfarlige spissen skal få sjansen til å vise seg frem i Castilla.

9 akademispillere kalt opp til Castilla

Zidane tar med seg 9 spillere fra Real Madrids ungdomslag i jakten på opprykk til Segunda.

Zinedine Zidanes feilet i første forsøk på å ta Real Madrid Castilla opp til Segunda, forrige sesong. Nå henter han opp ungt og friskt blod til troppen som skal kjempe om opprykk neste sesong. 

Utskiftning i Castillas rekker har vært etterlyst lenge, da mange mener at snittalderen i Castilla er for høy med tanke på utviklingen av unge spillere. For eksempel er Ødegaard hele 3 år yngre enn Abner som var nest yngst i Castillas tropp 2014/15. Mens alle andre spillere i Castilla har fylt 20, og noen allerede har passert både 24 og 25.

Nå ser de i alle fall ut som at Zidane har planer om å kvitte seg med overflødige spillere - spillere som ikke har potensial til å spille seg inn på førstelaget - og dermed få plass til hele 9 spillere født i 1996 og senere (17-, 18- og 19-åringer). Dermed blir veien til førstelaget kortere for de unge og lovende. Framtidens førstelagsspillere skal nå få sjansen til å spille seniorfotball på nivå 3 i Spania.

Spillerne som er håndplukket til å være i Castillas tropp neste sesong er: Marcos Lavín, Álvaro Tejero, Lienhart, Garci, Febas, Fran Pérez, Cedrés, Lazo and Mayoral. 

De fleste er født i 1996, og blir for gamle til å spille på Juvenil A neste år. Borja Mayoral og Miguel Garcia "Garci" er født i 1997.

Spillere har tidligere ofte spilt for Real Madrid C, før de har tatt steget til Castilla. Dette er ikke lenger mulig ettersom at Real Madrid C ble nedlagt i sommer. Nå må de spillerne som blir for gamle for juniorspill enten tas opp til Castilla eller finne seg en annen klubb.

Målvakt Marcos Lavín har spilt godt for Juvenil A, og har fått trene fler ganger med førstelaget og forbildet Iker Casillas.

Lazo og Mayoral har vært et friskt pust på Valdebebas denne sesongen. Begge har fått trene med førstelaget, og Mayoral ble til og med tatt med i troppen mot Almería sammen med Ødegaard, uten at noen av dem fikk spilletid. Mayoral er en av de største talentene i Real Madrid - han er en svært målfarlig spiss og spillestilen minner om klubblegenden Raúl.

Er du fornøyd med at yngre spillere nå skal få sjansen i Castilla?

Pmn6