Extra large satellite 7
FRISK: Gareth Bale var blant Real Madrids bedre spillere i lørdagens treningskamp mot Roma.

Kampeferat: Roma (N)

En tam fotballkamp ble avsluttet med tap på straffesparkkonkurranse.

Real Madrid 0-0 Roma (6-7 etter straffekonk)
Melbourne Cricket Ground, Australia
International Champions Cup 2015
Lørdag 18. juli, kl. 11:00

Første treningskamp skulle endelig sparkes igang. Roma mot Real Madrid foran 100 000 tilskuere. Rafa Benítez var klar for sin første kamp som Real Madrid-manager, mens Danilo kunne glede seg til sin debut i den hvite drakta. Alt tydet på et fyrverkeri av en fotballkamp. Istedet ble det en heller tam affære.

Før kamp var det knyttet spenning til Benítez' første lagoppstilling. Mange følte seg sikre på at Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Isco og Karim Benzema ville danne firkløveren på topp, mens Toni Kroos og Luka Modric mest sannsynlig utgjorde den dype midtbanen. Da dommer Mark Clattenburg blåste igang kampen var det kun tre av seks som startet, og i stedet kunne man finne Jesé Rodríguez, Martin Ødegaard og Asier Illarramendi på matta. Slik startet lagene:

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Illarra, Modric - Ødegaard, Bale, Ronaldo - Jesé.

Roma XI: De Sanctis - Maicon, Yanga-Mbiwa, Castán, Cole - Ucan, De Rossi, Nainggolan - Falque, Gervinho, Totti.

Første omgang

De første 45 minuttene var preget av å være lagenes første kamper etter sommerferien og det var lite finspill å melde hjem om. Det var imidlertid Roma som kom best igang og etter fire minutter traff italienerne tverligger ved et skudd fra Daniele De Rossi, før Francesco Tottis returforsøk ble klarert på streken av Marcelo.

Real Madrid spiste seg sakte men sikkert mer inn i matchen og med en livlig Bale i spissen, skapte man et par småfarlige muligheter ved både Sergio Ramos og Ronaldo. Mot slutten av omgangen hadde begge lag sine farligheter, med Salih Ucans volleyskudd og Dani Carvajals forsøk med utsiden av foten, men man gikk til slutt målløse i garderoben.

Da lagene kom utpå gressmatta igjen femten minutter senere, var det kun tre Real Madrid-spillere som fortsatt ikke var byttet ut.

Andre omgang

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Nacho, Pepe, Arbeloa - Lucas Silva, Kroos - Bale, Isco, Cheryshev - Benzema.
Roma XI: De Sanctis - Florenzi, Manolas, Yanga-Mbiwa, Torosidis - Pjanic, Keita, Paredes - Iturbe, Ljajic, Doumbia.

Med henholdsvis åtte og ni endringer, var det to lag som igjen trengte tid på å komme igang etter pause. Som i førsteomgang kom den første muligheten omsider på dødball, hvor Iscos corner landet på hodet til Bale. Dessverre klarte ikke waliseren å få styrt ballen på mål. Minutter senere hadde Bale gjort sitt og ble tatt ut til fordel for Lucas Vázquez, som nettopp returnerte til klubben etter opphold i Espanyol.

I takt med klokka tok Real Madrid mer og mer over oppgjøret og med rundt en halvtime igjen fikk Karim Benzema en mulighet etter pasning fra Denis Cheryshev. Skuddet til franskmannen virket håpefullt men endte opp over mål.

Etter 70 spilte minutter i Melbourne fant Benítez ut at det var tid for Danilos debut og sendte innpå brasilianeren som erstattet Carvajal. Det var også på den tidligere Porto-backens side at de største mulighetene til Los Blancos ble skapt. Ti minutter før full tid ble Vázquez' innleggsforsøk stoppet av hånda til Vasilis Torosidis, uten at dommeren reagerte. Fire minutter senere var canteranoen på farten igjen da han forserte innover i banen og plutselig befant seg alene med Morgan De Sanctis. Målvakten gjorde imidlertid en god jobb og reddet skuddet, som betydde at det hele til slutt skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Straffekonk:

1-0: Danilo.
1-1: Pjanic.
2-1: Kroos.
2-2: Ljajic.
3-2: Lucas Silva.
3-3: Destro.
4-3: Isco.
4-4: Florenzi.
5-4: Benzema.
5-5: Iturbe.
6-5: Nacho.
6-6: Paredes.
6-6: Vázquez, reddet av De Sanctis.
6-7: Keita.

Statistikk:

Real Madrid - Roma
Ballbesittelse:
51% - 49%
Cornere: 5 - 6
Skudd på mål: 2 - 4
Skudd utenfor: 8 - 3
Offside: 0 - 3

Banens beste: Gervinho, Roma.
Real Madrids beste: Gareth Bale.

Hva er dine tanker rundt kampen?

Pmn6