Extra large satellite 5
NESTEN: Dani Carvajal (bildet) og resten av laget tapte til slutt for vertene i München etter scoring helt på tampen.

Kampreferat: Bayern München (B)

Pep Guardiolas disipler vant knepent og tok trofeet i Audi Cup 2015.

Bayern München 1-0 Real Madrid
Allianz Arena, München
Audi Cup 2015, finale
Onsdag 5. august, kl. 20:45
Dommer: Felix Brych

87' 1-0 v Robert Lewandowski

Real Madrid spilte onsdag kveld finale i Audi Cup. Etter seier mot Tottenham i semifinalen, ventet arrangør Bayern München, som enkelt slo AC Milan dagen før. Før kamp var det knyttet spenning til lagoppstillingene og det kom etterhvert tydelig frem at et av lagene stilte sterkere enn det andre.

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kroos - Vázquez, Isco, Cheryshev - Jesé.
FC Bayern XI: Neuer - Rafinha, Boateng, Benatia, Alaba - Lahm, Vidal, Alonso, Costa - Müller, Götze.

Første omgang

Målscorerne fra Tottenham-seieren, James Rodríguez og Gareth Bale, satt begge på benken fra start, og med fraværet av Karim Benzema og Cristiano Ronaldo i tillegg, stilte Los Blancos noe svekket i angrep. Det viste seg også ganske tydelig etterhvert som kampen gikk på Allianz Arena og Denis Cheryshev, Lucas Vázquez og Jesé Rodríguez slet med å utgjøre noen trussel på topp. I stedet var det vertene som hadde overtaket og fikk sin første sjanse etter tretten minutter, da David Alabas skudd endte i en skummel retur hvor Philipp Lahm misset på hodet. Noen minutter senere måtte Pepe kaste inn håndkleet med en kjenning i leggen og ble erstattet av Nacho Fernández.

Det nærmeste Real Madrid kom i første omgang var da en stor overgangsmulighet ble spolert av en svak pasning fra Vázquez. Noen minutter senere kom Bayerns største sjanse i omgangen, da Thomas Müllers skudd gikk via Sergio Ramos og i stolpen. Til tross for et spillemessig overtak skapte ikke tyskerne stort mer og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang

Da lagene entret banen etter pause hadde Rafa Benítez gjort to endringer i garderoben, hvor Marco Asensio og Asier Illarramendi erstattet Denis Cheryshev og Casemiro. Den første sjansen etter hvilen var det tidligere Bayern-profil, Toni Kroos som stod for, med et godt frisparkforsøk - dessverre reddet av landsmann, Manuel Neuer. Men det var allikevel hjemmelaget som fortsatte å dominere og etter flere halvsjanser bommet Robert Lewandowski på åpent mål med rundt halvtimen igjen å spille.

Etterhvert som minuttene gikk og byttene stadig kom hyppigere, virket det som om lagene måtte gjøre opp fra 11-metersmerket. Men etter et skremmeskudd fra Pierre Höjbjerg, gjorde Lewandowski til slutt opp for sin tidligere miss kort tid før slutt. Et godt innlegg fra banens store spiller, Douglas Costa, ble flikket inn av polakken fra et par meters hold. Dermed kunne Bayern München juble for triumf og sin tredje finaleseier i Audi Cup på fire forsøk.

Statistikk:
Bayern München - Real Madrid
Ballbesittelse: 64% - 36%
Hjørnespark: 6 - 5
Skudd på mål: 8 - 3
Skudd utenfor mål: 10 - 5

Spillerbytter:
16' Nacho for Pepe
46' Asensio for Cheryshev
46' Illarra for Casemiro
57' James for Jesé
57' Modric for Isco
57' Arbeloa for Marcelo
72' Danilo for Kroos
72' Mayoral for Vázquez
Ubenyttede reserver: Kiko Casilla, Rubén Yáñez, Raphaël Varane, Martin Ødegaard og Gareth Bale.

Offisielt Man of the Match: David Alaba, Bayern München
PMNs MOTM: Douglas Costa, Bayern München
Real Madrids beste: Keylor Navas

Kun én treningskamp gjenstår for Real Madrid, som spiller sin første seriekamp 23. august mot Sporting Gijón. Den finner sted på Ullevaal Stadion i Oslo, mot Vålerenga Fotball. Kanskje får vi endelig se Martin Ødegaard på banen igjen?

Pmn6