Extra large satellite
Real Madrid trakk det lengste strået i oppgjøret mot Galatasaray i Trofeo Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-1 Galatasaray

Marcelo ble matchvinner for et tampt Madrid-lag i generalprøven før sesongstart.

Real Madrid 2-1 Galatasaray
Santiago Bernabéu
Trofeo Santiago Bernabéu
Tirsdag 18.08.2015 kl. 22.30

1-0 Nacho 17'
1-1 Wesley Sneijder 53'
2-1 Marcelo 81'

Real Madrid kunne atter en gang løfte Trofeo Bernabéu etter at Marcelo dro frem tryllestaven i 81. minutt i Los Blancos’ nokså tamme generalprøve før seriestart søndag kveld.

Benítez' første

Real Madrids nye sjef, Rafa Benítez, kunne tirsdag kveld for første gang lede sitt nye mannskap på mektige Santiago Bernabéu. Fra start var det få overaskelser- der Naco kom inn for en hvilende Raphael Varane, Jesé erstattet en skadet Karim Benzema og Danilo og Isco startet foran henholdsvis Dani Carvajal og James Rodriguez.

Vertene gikk hardt ut av startblokkene og la raskt press på bortelaget, men det var like gjestene fra Tyrkia som skapte det første som kunne minne om en målsjanse. Men Umut Buluts heading gikk like utenfor Keylor Navas' venstre stolpe.

Bare få minutter etter at Bulut og Galatasaray ikke fikk uttelling i Madrids boks, gikk Naco til værs på et Modric-hjørnespark og stusset ballen i lengste hjørnet - utagbart for Muslera i Galatasaray-målet. 1-0 til vertene.

Gammel kjenning

Cristiano Ronaldo var nær ved å doble ledelsen i det 22. minutt, men portugiserens frispark gikk like over. Like nær kom Isco minutter senere da hans avslutning fra kanten av sekstenmeter traff tverrliggeren på veien over mål. 

Første omgangs største mulighet var det også portugiseren som stod for. Los Blancos rullet vkkert opp før Jesé kom seg fri på høyrekanten og fikk lagt ballen ut til Cristiano Ronaldo. Fra rundt straffemerket fikk den portugisiske Gullball-vinneren kontroll på ballen, men avsutningen stod ikke i stil og endte på en av radene over mål.

I andre enden av banen var det tidligere Real Madrid-stjerne Sneijder som stod for farlighetene og skapte småtrøbbel for vertenes forsvar ved flere anledninger i den første omgangen.

Nederlenderen fortsatte trusselen også i andre omgang, og i det 53. minutt utlignet han for Galatasaray da han banket ballen forbi Keylor Navas. Real Madrid-supporterne var tydelig misfornøyd med hjemmelagets prestasjon og man fikk sesongens første tendenser til piping på Santiago Bernabéu.

Marcelo-magi

Real Madrid tok igjen over kampen etter tyrkernes scoring, men kom ikke til de helt store sjansane, da angrepene i hovedsak stanset ved bortelagets sekstenmeter.

Da trenge Real Madrid noen til å stå frem med litt magi - det ansvaret tok brasilianske Marcelo. Venstrebacken lekte seg inn i Galatasarays sekstenmeter og fintet unna hele forsvaret før han tuppet ballen forbi Muslera. 2-1 til gjestene og smilene var på plass på Santiago Bernabéu.

Cristiano Ronaldo maktet ikke å sette mulighetene sine i den andre omgangen heller, dermed endte det 2-1 til vertene, og så får man vente til søndag for å se om portugisren og resten av Madrids stjernegalleri har justert siktet til da og er klar for en ny spennende sesong. 

Seriestart er søndag kveld borte mot Sporting de Gijón.

Pmn6