Extra large sporting ronaldo
MÅLTØRKE: Det gikk ikke Ronaldos vei i kveld. Portugiseren ble snytt for straffe og klarte aldri å score.

Sporting 0-0 Real Madrid

Svak start for Real Madrid da nyopprykkede Sporting Gijón holdt nullen og Ronaldo ble snytt for straffe.

  • Real Sporting de Gijón 0-0 Real Madrid
  • El Molinón
  • Søndag 23.08.2015
  • La Liga, runde 1

Rafael Benitez fikk ingen drømmestart på karrieren som Real Madrid-trener. For forestillingen Real Madrid stod for er nesten til å være flau over. De helhvite sesongåpnet med 0-0 mot nyopprykkede Sporting Gijon. Real Madrids offensive spillere burde maktet å sette ballen i mål, men Real Madrid stanget mot et solid Sporting-forsvar uten å få nettkjenning. I første omgang ble Ronaldo snytt for straffe og Lora headet i metallet. Mens andre omgang var preget av et sjansesløseri utenom det vanlige. 

Mateo Kovacic fikk sin debut for Real Madrid da han ble byttet inn for Isco, sent i 2. omgang.

Real Madrid XI: Navas; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Kroos; Isco, Bale, Ronaldo; Jesé

Bytter: INN: James, Kovacic og Carvajal UT: Jesé, Isco og Danilo.

Kampstatistikk:

Sporting Gijón:
Skudd: 6
Skudd på mål: 0
Ballinnehav: 36%
Hjørnespark: 2
Forseelser: 20

Real Madrid:
Skudd: 27
Skudd på mål: 8
ballinnehav: 64%
Hjørnespark: 5
Forseelser: 4

Sporting åpnet kampen friskt og kom til urovekkende mange innlegg i løpet av det første kvarteret.

Men også Ronaldo var kvikk og skuddvillig i åpningsminuttene, og kom til fler skudd på kort tid. Han forsøkte seg blant annet på volley fra utsiden av 16-meteren, men ballen seilte inn i Cuellars hansker. Og etter kampen er det nok mange Real Madrid-supportere som stusser over hvorfor Real Madrids spillere siktet på akkurat de hanskene.

Senere ble Bale spilt fint igjennom, men touchet forbi Sportings keeper ble for langt og fra nesten død vinkel skjøt Bale ballen i nettveggen. Også Jesé fikk sjansen til å score etter 19 minutter.

Fra tverrligger til straffesituasjon på sekunder

Etter 35 minutter trodde Sporting og Sanabria at de hadde scoret og tatt ledelsen på El Molinón. Lora spilte høyt til Sanabria, som avsluttet med en god heading i tverrliggeren. Til Sanabrias store fortvilelse var ballen noen få centimetere fra å kunne bli godkjent som scoring.

Real Madrid kontret umiddelbart og Bale spilte en fin langpasning til Ronaldo. I det Ronaldo prøvde å ta ned ballen eller avslutte, ble han regelrett ble revet ned av Alvarez. Ronaldo ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Ingen tvil om at Ronaldo ble snytt for straffe her.

Sjansesløseriet

Andre omgang var en desperat jakt på scoring fra Real Madrid sin side. Men det var Sportings Carmona som kom til den første sjansen i andre omgang. Umarkert fikk han ballen i feltet, utrolig nok bommet han på mål, han var ikke engang i nærheten.

Ronaldo burde ha scoret da han fikk et perfekt innlegg fra James Rodriguez i det 65. minutt. Men portugiseren feilberegnet ballen og headingen ble nesten komisk dårlig. Ronaldo fortsatte å forsøke, men i likhet med de andre fikk han aldri ballen i mål. Selv da han fikk ballen på sølvfat fra Danilo, på relativt åpen kasse, klarte han ikke å score - heldigvis kan var det dømt offside og scoringen ville ikke blitt godkjent.

I sluttminuttene fikk Modric ballen like utenfor 16-meteren etter en corner. Modric vartet opp med en kraftig markkryper som snek seg rett utenfor stolpen.

Dermed endte kampen målløs på El Molinón og Real Madrid har allerede tapt terreng til Barcelona og Atlético Madrid. 

Spillervurderinger:

Navas: 6

Danilo: 4

Varane: 7

Ramos: 7 (BB)

Marcelo: 5

Kroos: 5

Modric: 7

Isco: 5

Bale: 4

Cristiano: 4

Jesé: 3

Innbyttere:

James: 6

Kovacic: 5

Carvajal: 5

Hva synes du om kampen?

Pmn6