Extra large satellite
VERDENSKLASSE: James Rodriguez var endelig tilbake fra start og bydde opp til fest.

Real Madrid 5-0 Real Betis

James Rodriguez i fyr og flamme da Real Madrid lekte seg til sesongens første seier.

  • Real Madrid 5-0 Real Betis
  • Estadio Santiago Bernabéu
  • Lørdag 29.08.2015
  • Liga BBVA, runde 2

1-0 Bale 2' 
2-0 James 38'
3-0 Benzema 47' 
4-0 James 49' 
5-0 Bale 88' 

Forrykende åpning

Det var knapt spilt et minutt av kampen da James mottok ballen på venstresiden og så at Bale stormet inn i feltet. Et nydelig innlegg og et godt hodestøt av Gareth Bale senere lå ballen i nota. Det virket nesten som at hjemmelaget ikke hadde scoret på årevis om man ser på det tempoet de åpnet kampen med. I løpet av de første ti minuttene kunne det fort stått langt mer enn 1-0 etter at blant annet Benzema hadde muligheten til å spille på tvers til Ronaldo som da hadde vært på nærmest åpent mål, men franskmannen valgte feil løsning. Kun minutter etter dette blir Bale spilt alene gjennom og setter ballen i mål, men blir korrekt avblåst for offside.

Deretter roer kampen seg noen få hakk, men det skulle bli flere høydepunkter utover i førsteomgang. Etter rundt halvtimen spilt får Ronaldo endelig ballen i drømmeposisjon en-mot-en ute på venstrekanten hvor han kjører en nydelig finte og kommer alene med keeper. Avslutningen står dessverre ikke helt i stil og skuddet havner rett på keeper. Man har også forholdsvis god kontroll bekover med unntak av noen hjerneblødninger av Marcelo hvor han først gir fra seg ballen i farlig posisjon før han senere kommer inn i eget straffefelt med en susende sklitakling som fort kunne endt i straffespark til Real Betis.

38 minutter er spilt da Ronaldo har vandret over på høyrekanten, skjærer innover, tar en finte på forsvarsspilleren og blir felt på ulovlig vis. Frispark til hjemmelaget. James Rodriguez legger ballen på 16-metersstreken og stiller seg opp. Det er meget skrått hold, men det hindrer ikke Colombianeren fra å dunke til. Ballen går som et prosjektil mot lengste kryss og går via stolpen og inn i mål bak en sjanseløs Antonio Adán i Betis-målet. Det står 2-0 til Real Madrid.

Like før pause får også Keylor Navas sine minutter inne i varmen. Betis spiller fin fotball og kommer seg inn i Madrids 16-meter. Ballen blir spilt på tvers og det ser ut til å bli scoring imot. På magisk vis får likevel Navas forflyttet seg sidelengs og kastet seg inn foran og snapper ballen foran Betis-spilleren. Redningen minnet mye om Iker Casillas sin redning mot Sevilla for de som husker den. Sekunder senere runger også navnet til Keylor utover hele stadion. Rafa Benitez sine menn går til pause etter en god omgang hvor det endelig klaffet bedre offensivt. Kanskje skulle Betis også hatt et rødt kort etter en veldig stygg takling på Luka Modric.

Kunstverk av James

Andre omgang åpnet likt som den første. Etter en rekke pasninger og kombinasjoner innad i laget nærmet Los Blancos seg sakte men sikkert motstanderens mål. Ballen havnet til slutt opp hos Gareth Bale ute på høyresiden. Bale slår nydelig inn i feltet hvor Karim Benzema ligger og lukter mål. Franskmannen header ballen enkelt i mål fra noen få meter.  Det står 3-0 og det ser virkelig ut til å klaffe offensivt for en gangs skyld.

Minutter senere blir Marcelo spilt fri på venstresiden hvor han går nesten ned til dørlinjen. Han slår inn foran mål og etter noe klabb og babb ender ballen til slutt opp hos Toni Kroos som vel forsøker å avslutte på mål fra 16 meter. Ballen ender isteden opp hos James Rodriguez som står feilvendt foran mål. Han får på et eller annet vis chippet ballen opp i lufta før han på elegant vis brassesparker ballen ned til venstre for keeper. Det står 4-0! James lider virkelig av en sykdom, men det må til gjengjeld være verdens beste sykdom. Han scorer seriøst KUN fine mål!

Etter drøyt timen spilt på Santiago Bernabeu kommer Jorge Molina seg inn i Madrid sin 16-meter. Raphael Varane er der, men ender opp med å felle ham og dommeren peker på straffemerket. Igjen er det duket for et samlet Bernabeu som synger Keylor Navas sitt navn etter han han kaster seg riktig vei og på mesterlig vis redder straffen fra Rubén Castro. Ikke verdens beste straffe, men likevel godt for selvtilliten og kanskje dagens keeperprestasjon får Perez seg til å tenke seg om en ekstra gang før han eventuelt punger ut for en ny keeper.

Men det var ikke over helt enda. Gareth Bale har nylig hatt sitt første intervju på spansk og Waliseren blir neppe mindre populær etter det han er i ferd med å gjøre minutter før full tid. Han mottar ballen midt i banen etter en fin liten flikk fra Casemiro før han setter fart. Han bestemmer seg for å fyre av fra rundt 30-35 meter og ballen går med en enorm kraft via den høyre stolpen for keeper og inn i mål. Flott for Bale som har fått mye pes en liten stund nå. Et fantastisk punktum på en fantastisk kamp. Gode kombinasjoner, få touch, bra tempo og flotte enkeltmannsprestasjoner gjorde at denne kampen i alle fall får stilnet kritikerne for en liten stund.

Nå kan du slappe av litt, Benitez.

Kampstatistikk:

Real Madrid - Real Betis:

  • Avslutninger: 19-7
  • Avslutninger på mål: 10-1
  • Ballbesittelse: 69%-31%
  • Pasningsforsøk: 589-263
  • Vellykkede pasningsforsøk: 534-204

Spillervurderinger 1-10:

Keylor Navas: 7
Ikke så fryktelig mye å gjøre, men har en fantastisk redning i første omgang og redder straffe i andre omgang. 

Danilo: 6
Gjør en grei kamp og har noen fine kombinasjoner offensivt, men må muligens gjøre det litt bedre om han skal kapre plassen helt fra Dani Carvajal.

Sergio Ramos: 8
Viser igjen at han er sjefen i forsvaret og at han an bidra offensivt. Veldig nære å score på brassespark.

Raphael Varane: 7
Spiller en veldig god kamp, men trekkes litt ned fordi han lager en straffe. 

Marcelo: 7
Har noen feil defensivt i første omgang med noen farlige ballmist og en takling som kunne ført til straffe, men viser at han er veldig god offensivt og skjerper seg også etterhvert defensivt.

Luka Modric: 7
Tar nok en gang kontroll over midtbanen og viser at han er en ballkunstner med godt overblikk og presise pasninger. Hold denne mannen for Guds skyld skadefri.

Toni Kroos: 7
Viser også han at han kan behandle kula. Slår gode pasninger, flink til å vri spillet og noterer seg for en assist.

James Rodriguez: 10 BB
Viser at han er en spiller i absolutt verdensklasse. Har en flott assist og scorer to mål ut av en annen verden. 

Gareth Bale: 9
Endelig klaffer det bedre for Gareth. Blir ikke gjemt bort i midten og er aktiv gjennom hele kampen. Scorer to flotte mål og har en meget bra assist med høyrefoten!

Cristiano Ronaldo: 6
Litt merkelig å se Real Madrid vinne 5-0 uten å se denne mannen på scoringslista,  men Ronaldo gjør også en god kamp. Kommer til muligheter, men mangler den siste finishen.

Karim Benzema: 8
Viser igjen at han er en perfekt spiss for Real Madrid. Spiller flyter mye bedre med ham på topp og han scorer også et fint mål.

Innbyttere:

Isco: 7
Kommer inn og viser veldig fine tendenser offensivt.
Casemiro: 6
Viser at han er en god spiller å ha som avlastning på midtbanen og får en frekk assist på 5-0 målet.
Kovacic: 5
Får ikke nok tid til å utmerke seg noe spesielt, hverken positivt eller negativt.

Hvilke spillere synes du utmerket seg?

Pmn6