Extra large satellite 2
SEIER: Martin Ødegaard (bildet) var lite involvert, men seier ble det uansett da Castilla møte Rayo Majadahonda.

Castilla-referat: Majadahonda (B)

Strålende comeback sørget for ny trepoenger da innbytter stjal showet i Madrid.

Rayo Majadahonda 1-2 Real Madrid Castilla
Estadio Cerro del Espino, Madrid
Segunda División B II, Jornada 2
Søndag 30. august, kl. 19:30

56' 1-0 v Alex
80' 1-1 v Mariano
85' 1-2 v Mariano

Castillas XI: Abad - Fran, Lienhart, Héctor, Tejero - Llorente, Muñoz - Narváez, Ødegaard, Cedrés - Mayoral.

Søndag kveld gjestet Castilla Estadio Cerro del Espino, hvor nyopprykkede Rayo Majadahonda holder til. Med storseier i åpningen mot Ebro, mens motstanderen spilte 0-0 mot Mensajero, var det forventet nok en seier. Men det skulle slettes ikke bli så lett som først antatt.

Før kampstart høljet det ned i Madrid og lenge virket det som om kampen ville bli avlyst. Men regnet stoppet i tide og på en klissvåt gressmatte sparket vertene i gang oppgjøret. Det ble raskt tydelig at laget som i fjor spilte Tercera División-fotball trives med ball i laget. For Castilla slet med å tilrive seg et overtak spillemessig og i en sjansefattig førsteomgang var det hjemmelaget som konstant virket mest truende. Det nærmeste Zinedine Zidanes elever kom, var Juanjo Narváez' skudd fra skrå vinkel like før pause. En skuffende omgang ble altså blåst av på stillingen 0-0.

Andre omgang fortsatte dessverre der første omgang avsluttet med et lite Rayo Majadahonda-overtak. Etter 56 minutter fikk de også uttelling, da Castilla-forsvaret sovnet totalt. Inne i 16-meteren fikk en spiller på hjemmelaget ta ned ball, bruke flere touch og spille fri en lagkamerat i innleggsposisjon uten press fra gutta i grå bortedrakter. Til tross for flere klareringsmuligheter, endte ballen til slutt opp hos Alex på fem meter, som kunne banke inn 1-0.

Derfra og ut var det Madrid-reservene som styrte sjappa og Zidane skulle etterhvert vise seg å bytte seg til triumf. For da Narváez og Martin Ødegaard ble byttet ut for Álvaro Jiménez og Mariano Díaz, hevet man seg betraktelig. Førstnevnte var meget frisk på høyrekanten med sin uredde holdning og frekvens, mens sistnevnte endelig utgjorde en etterlengtet trussel i bakrommet. I bakrommet skulle spissen fra den Dominikanske Republikk også få ballen ved gjentatte anledninger - med to mål som resultat.

Først ble en ball stusset videre i det våte gresset, med en våken Mariano som lekkert kunne plassere ballen i mål med utsiden av foten. Så, fem minutter senere og like før full tid, ble samme mann tredd gjennom med et hav av rom å løpe i. Igjen overlistet 22-åringen keeper og fullførte Los Blancos' comeback.

Stort mer skjedde ikke i Majadahonda og Castilla kunne juble for tre nye poeng. Det gjør at de står med full pott, seks poeng på to kamper, og masse selvtillit før kamper mot enda bedre motstand. For etter seiere mot to nyopprykkede lag, må man være forberedt på langt tøffere oppgjør i ukene som kommer.

Bytter:
57' Álvaro inn for Narváez
62' Mariano inn for Ødegaard
76' Enzo inn for Fran

Spillervurderinger:

Keeper: Carlos Abad (7) - Gjør nok en god kamp i sin nye klubb. Flere solide inngripener og får ikke gjort stort med målet imot.

Høyreback: Fran (5) - I åpningen var han et fyrverkeri å se på. Denne gangen var det en mer anonym Fran, som sjeldent tok løpene langs høyresiden. Haddde imidlertid en viktig blokkering i første omgang.

Midtstopper: Lienhart (6) - Tøff i duellspillet og tør å ta med ball fremover. Viktig med en som tar tak i de bakre rekker, da resten av fireren virker i overkant puslete.

Midtstopper: Hectór (5) - Majoriteten av Majadahondas farligheter kom på Hectórs side. For svak i markeringsspillet. Hever seg dog i andreomgang.

Venstreback: Tejero (4) - Blir passert altfor enkelt ved for mange anledninger og er tydelig mer kant enn back. Viktig i det offensive spillet, men er nødt til å heve seg defensivt.

Sittende midtbane: Llorente (6) - Tar krigen på midten og dominerer i store deler av andreomgang. Viser sine lederegenskaper og har tydelig respekt i gruppa.

Sittende midtbane: Muñoz (5) - Bra med ball, men blir for veik defensivt. Kommer ofte for sent i press og flytter ikke bena raskt nok.

Høyrekant: Narváez (4) - Starter kampen som spiss, men blir raskt flyttet ut på kanten. Prestasjonene ble ikke noe bedre av den grunn og etter å ha brent en god mulighet før pause, kom Álvaro inn for colombianeren etter 52 minutter.

Venstrekant: Cedrés (5) - Hakket vassere enn kollegaen på motsatt side, men også han for lite involvert. Varter glimtvis opp med noen flotte innlegg, men faller ut i for store perioder.

Hengende spiss: Ødegaard (4) - Anonym kamp av nordmannen. Ønsker som alltid ball hele tiden, men går seg for ofte fast og klarer aldri sette sitt preg på kampen i favorittrollen. Byttet ut en halvtime før slutt.

Spiss: Mayoral (5) - Flink til å holde på ball, men ingen kjempekamp av u-landslagsspissen. Har en god mulighet som ender i nettveggen - ellers lite å rope hjem om.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Innbytter: Álvaro (7) - Uredd og offensiv i tankegangen. Utfordrer hver gang har muligheten og skal ha sin del av æren for comebacket.

Innbytter: Mariano (8 BB) - Lite delaktig i det oppbyggende spillet, men dødelig effektiv når han får muligheten. To baller i bakrom - to mål. Mer enn godkjent innhopp.

Innbytter: Enzo (N/A) - Får ikke nok tid til å gjøre seg bemerket.

Hva er dine tanker rundt kampen?

Pmn6